1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker, cabaretier

Thjum Arts

Thjum Arts is cabaretier en winnaar van de Jury- en Publieksprijs Cameretten 2021. Hij staat bekend om zijn authenticiteit, droge humor en diepgang. Thjum weet met weinig poespas veel impact te maken. Met name omtrent thema's als verbinding, in je lijf komen en uit je comfortzone stappen. Hij was ook finalist van het Leids Cabaret Festival 2020 en winnaar van de Jury- en Publieksprijs Amsterdam Studenten Cabaret Festival 2018. Thjum Arts is te boeken als cabaretier, spreker en presentator bij het Sprekershuys.

...Thjum Arts

Over Thjum Arts

Thjum Arts (1993, Nijmegen) heeft altijd met veel plezier het toneel beklommen. Toch was het pas op zijn achttiende dat er iets bijzonders gebeurde: hij besloot mee te doen aan de jaarlijkse talentenjacht van de school met zijn eigen geschreven theatermonoloog. Tot zijn grote verbazing moest iedereen lachen en bleek wat hij deed ‘comedy’ te heten. Hij won de tweede prijs: een bon voor de Free Record Shop.


Comedypodia

Na het vwo besloot Thjum Politicologie te gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Nadat hij zijn propedeuse had behaald besefte hij dat er iets miste. Comedy? Wat was dat eigenlijk? En zo besloot Thjum zich in te schrijven voor comedypodia. Dat hield nooit meer op.


Improvisatietheater

Rond die tijd liep Thjum ook een willekeurig buurtcentrum binnen met de mededeling: “Ik kan iets doen met theater.” Zodoende begon hij improvisatietheaterlessen te geven. Steeds meer optredens en creatieve projecten volgden elkaar op. Gewoon doen, ervaren en af en toe op zijn bek gaan bleek goed te werken.


Culturele Maatschappelijke Vorming

In 2015, inmiddels derdejaars Politicologie, zat Thjum in de tentamenzaal, keek naar de tentamenvragen en realiseerde zich dat hij niet bepaald geïnteresseerd was in de antwoorden. Hij liep naar voren, leverde zijn blaadje in en kwam niet meer terug. Veel mensen raakten enigszins in paniek over zijn psychische gesteldheid toen hij besloot van het derde jaar universiteit over te stappen naar het eerste jaar van het HBO voor een studie Culturele Maatschappelijke Vorming. Thjum ziet het echter nog steeds als de beste keuze uit zijn leven. In 2019 rondde hij zijn studie af.


Prijzen

Naast zijn nieuwe studie bleef hij meerdere malen per week optreden en verschillende initiatieven uit de grond stampen. Door alles te ervaren, met veel mensen het gesprek aan te gaan en de lol van de mislukking in te zien creëert Thjum mogelijkheden waarvan hij zelf versteld staat. Zo mislukte zijn optreden bij de finale van de Comedy Talent Award eigenlijk volledig, maar hij kon daar zo hard om lachen met zijn publiek dat datzelfde publiek besloot hem de publieksprijs te geven.


Thjum won uiteindeljik zowel de jury- als de publieksprijs tijdens het Cameretten Festival 2021, haalde de finale van het Leids Cabaretfestival 2020 en won zowel de jury- als de publieksprijs van het Amsterdam Studenten Cabaret Festival 2018.


Kwetsbaarheid, creativiteit en humor

Kwetsbaarheid, creativiteit, improvisatie, humor en op tijd naar bed gaan hebben Thjum vaak gered. Dit zijn dan ook de waarden die zowel in zijn cabaret/comedy performance als in zijn werk als leraar/regisseur/workshopdocent terugkomen.


Boek Thjum Arts bij het Sprekershuys!

Thjum Arts is te boeken als cabaretier, spreker en presentator. Hij weet met weinig poespas veel impact te maken, met name omtrent thema's als verbinding, in je lijf komen en uit je comfortzone stappen. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Caberatier en spreker Thjum Arts boeken voor jouw evenement? Neem contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Entertainment, Lifestyle, Leiderschap, Persoonlijke ontwikkeling, Cabaret

In te huren als

 • Cabaretier
 • Spreker

Tariefindicatie

€1875

Sessies

Cabaret met Thjum Arts

Kwetsbaarheid, creativiteit, improvisatie, humor en op tijd naar bed gaan hebben Thjum Arts vaak gered. Dit zijn dan ook de waarden die zowel in zijn cabaret/comedy performance als in zijn werk als leraar/regisseur/workshopdocent terugkomen. Voor jouw event maakt hij cabaretvoorstelling over thema's als verbinding, onderwijs, sociaal werk, uit je comfortzone stappen en van je hoofd naar je lijf keren. De voorstelling is in overleg aanpasbaar op de gelegenheid.

Connectie door creatie
...
Filosofie, sociologie en spiritualiteit in één, zonder dat de humor inboet aan kracht: het is maar weinig cabaretiers gegeven.
Jury Leids Cabaret Festival
...
Thjum speelt met verve een antiheld, hij heeft een bewuste keuze in timing gemaakt die spanning creëert. Met zijn intelligente grappen kiest hij de route van het understatement.
Jury Cameretten Festival
...
Interessant, origineel en spannend. Een hoge lachscore en uitzicht op een carrière!
Jacques d’Ancona

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.