Case: Boeklancering Rik Vera

Boeklancering start intensievere samenwerking spreker en futuroloog Rik Vera en Sprekershuys

Internationaal spreker en futuroloog Rik Vera lanceerde 12 november zijn nieuwe boek ‘The Guide to the Ecosystem Economy’. Het markeert de start van een nieuwe en intensievere samenwerking tussen de keynote spreker en Sprekershuys. Tijdens de boeklancering presenteerde Rik inzichten voor bedrijven die over 5 jaar nog willen bestaan.

Boeklancering Rik Vera Sprekershuys

De boeklancering in het Auditorium van de Rabobank Utrecht werd gefaciliteerd door het Sprekershuys, in samenwerking met Rabobank, Uitgeverij Lannoo, Orange Juice en nlmtd. De lancering is het begin van een nieuwe vorm van samenwerking met de spreker. We breiden daarmee de diensten uit die we aanbieden richting sprekers en dagvoorzitters. Zo ondersteunen we sprekers op het gebied van agendabeheer, zakelijke boekingen en (content)marketing.

Rik Vera Podium Boeklancering

The Ecosystem Economy

De wereld verandert met de snelheid van het licht. Er zijn talloze ontwikkelingen die onze wereld op zijn kop zetten, waarin ‘digital’ een sleutelrol speelt. We zitten middenin een zone waarin de oude economie niet langer toereikend is en de nieuwe nog niet is gestart. “Bedrijven die naar de buitenwereld kijken door de lens van hun huidige businessmodel, lopen gevaar niet te zien hoe ze het kunnen aanpassen aan de sterk veranderende context daarbuiten”, zegt Rik. “De enige manier om als bedrijf te overleven, is om naar je model te kijken van buitenaf en door het om te vormen tot een slim ecosysteem. Dit is de fundamentele stap die bedrijven NU moeten zetten.”

Boeklancering Rik Vera Panelgesprek

De kracht van platformen

Maar een nieuw model roept ook vragen op. Wat is een ecosysteem? Wat zijn de bouwstenen? Hoe beheer je een ecosysteem? Hoe neem je eraan deel? Waar en hoe begin je? Het zijn vragen die breed gedragen worden in het bedrijfsleven. Rik Vera maakte gebruik van zelfgemaakte schetsen uit zijn boek om de waarde van data en de kracht van platformen te illustreren. Tijdens een Q&A ging Rik in gesprek met bevriende experts Tex Gunning (Leaseplan), Pieter Paul van Oerle (nmltd) en Frank Maessen (bol.com). Zij zetten al de afgelopen jaren al stappen richting die nieuwe economie en deelden hun learnings met het publiek. Dagvoorzitter Tom Jessen en het publiek stelden het panel kritische vragen over eigenaarschap van data binnen een platform, de customer experience en hoe je je als bedrijf klaarmaakt op de komst van AI.

Boeklancering Rik Vera

Meer weten over onze aanvullende diensten?

Neem contact met ons op

Wil je Rik jouw bedrijf laten inspireren om je klaar te maken voor de economie van de toekomst? Rik Vera is in Nederland bij het Sprekershuys te boeken voor keynotes, workshops en masterclasses over klantgerichte bedrijfsstrategieën.

The Guide to The Ecosystem Economy van spreker Rik Vera is verkrijgbaar.

Beeld: Kevin Verkruijssen