Case: Leraren maken het verschil!

Ieder jaar organiseert Dyade Academy het grootste professionaliseringsevent van Europa voor het onderwijs: Leraren maken het verschil! Het Sprekerhuys werkt al jarenlang samen met Dyade en verbindt hen met de juiste sprekers en dagvoorzitters om een onvergetelijk event neer te zetten. Voor deze case vroegen we Joyce Reijmerink, Eventmanager bij Dyade naar haar ervaringen en de samenwerking.

Groene achtergrond met tekst 'leraren maken het verschil energiek lesgeven woensdag 19 mei 2021'
...

Energiek Lesgeven

Ieder jaar organiseert Dyade Academy het grootste professionaliseringsevent van Europa voor het onderwijs: Leraren maken het verschil! Als dé opleider van onderwijzend Nederland hosten ze jaarlijks een event om docenten in het basis- en voortgezet onderwijs te inspireren.

Het Sprekerhuys werkt al jarenlang samen met Dyade en verbindt hen met de juiste sprekers en dagvoorzitters om een onvergetelijk event neer te zetten! Deze editie verzorgden keynote sprekers Erik Scherder, Mark Tuitert, Anouschka Laheij, Andries Tunru, Emma Wortelboer, Marianne Antuma en Paul Janmaat inspirerende sessies vol tips om de bezoekers van het event vol energie en passie weer aan de slag te laten gaan!

Voor deze case vroegen we Joyce Reijmerink, Eventmanager bij Dyade naar haar ervaringen en de samenwerking.


Waarom hebben jullie voor Sprekershuys gekozen?

“Al jaren is Sprekershuys ons go-to adres wanneer we op zoek zijn naar sprekers voor onze opleidingen. Hun pro-activiteit, snelheid en flexibiliteit maakt dat we iedere keer weer terugkijken op een geslaagde samenwerking.”

Hoe kijkt Dyade terug op dit online event?

“Op 19 mei hebben we onze eerste digitale 8-uur durende studiedag georganiseerd. Een spannende klus want weet maar eens 1000 leraren een hele dag geboeid te houden. De dag kon niet beter verlopen. Na een dag vol afwisselende set-ups en gevarieerde sprekers waren de deelnemers laaiend enthousiast en op deze energie heeft het team nog heel lang kunnen teren.”


Wat hebben jullie geleerd?

“Vanuit Dyade waren we voor Corona gewend om vooral live events te organiseren. Nu de omstandigheden ons dwongen om uit onze comfortzone te treden hebben we ontzettend veel geleerd over het verschil tussen live en digitale producties. Zowel op het gebied van voorbereiding als het gebied van content hebben we veel kennis opgedaan die we weer dankbaar meenemen in de voorbereiding voor onze toekomstige events.”

Hoe verliep de samenwerking met Sprekershuys in het vinden van de juiste sprekers voor jullie event?

“De samenwerking met Sprekershuys is weer goed bevallen. Voor zowel de eventdag als een opnamedag vooraf hadden we vanuit de organisatie precies in ons hoofd welke sprekers het programma zouden verrijken. De afstemming met Vivian liep voorspoedig en binnen no-time waren de contacten gelegd en stonden de sprekers klaar om ons digitale podium op te gaan.”

Op welke manier hebben de sprekers bijgedragen in het overbrengen van jullie boodschap?

“De sprekers in combinatie met de afwisselende settings hebben ons programma absoluut gemaakt. Het perfecte plaatje zoals we dat van tevoren in ons hoofd hadden is werkelijkheid geworden.”