Werelddag van de Ondernemer

Maartje IJzerman

Maartje IJzerman

Mensen aan tafel met laptops

Vandaag is het De Werelddag van de Ondernemer, de dag waarop alle ondernemers extra in de spotlight staan!

Werelddag van de Ondernemer!

Vandaag is het De Werelddag van de Ondernemer, de dag waarop alle ondernemers extra in de spotlight staan. De Werelddag van de Ondernemer is er om wereldwijd aandacht te vragen voor ondernemen, innovatie en leiderschap. Bij het Sprekershuys hebben wij diverse huysgenoten die op je evenement over deze onderwerpen kunnen spreken en je publiek kunnen inspireren. In deze blog geven wij voorbeelden van sprekers die een echte toevoeging zijn voor je evenement!

Jaap Korteweg
Jaap Korteweg, biologisch akkerbouwer en 9e generatie boer, is oprichter en directeur van de Vegetarische Slager. Sinds 2007 werkt hij met een enthousiast team aan een Vegetarische Revolutie die de wereldvoedselvoorziening een ander aanzien zal geven. Het grote ideaal was om met de Vegetarische Slager vleeseters te laten beleven dat ze helemaal niets hoeven te missen als ze het vlees één of meerdere dagen achterwege laten. Jaap zijn lezing is verrassend en praktisch. Het verhaal over succesvol en duurzaam ondernemen inspireert, zet aan het denken en zet aan tot actie.

Marco Aarnink
'The sky is the limit' voor de jonge Deventenaar, en dat zit er al vroeg in. In Marco Aarnink zijn lezing vertelt hij hoe hij een niet aantrekkelijke markt als de drukwerkindustrie wist open te breken met zijn eerste bedrijf Drukwerkdeal.nl. In 2014 neemt Marco tijdens de uitreiking van de jaarlijkse LOEYawards de onderscheiding voor de beste onlineondernemer in ontvangst. “Marco is energiek, heeft passie voor zijn werk en een gevoel voor humor. Het is een echte ondernemer, dat zit in zijn bloed,” aldus het juryrapport. Nadat Marco bij Drukwerkdeal.nl was vertrokken is hij jarenlang in bedrijven gaan investeren en hen gaan adviseren, dit was de periode dat het toch weer begon te kriebelen. Twee jaar na zijn vertrek bij Drukwerkdeal.nl maakt Marco Aarnink zijn comeback in de drukwerkwereld met Print.com. In Marco zijn lezing spreekt hij graag over hoe het verloop van Drukwerkdeal.nl is gegaan en hoe hij als ambitieuze ondernemer toch weer ervoor koos om een nieuw bedrijf op te zetten in deze branche.

Michiel Muller

Michiel Muller
is een groots ondernemer en specialist op het gebied van ondernemerschap, innovatie, het openbreken van markten en daadkracht. Op jonge leeftijd heeft Michiel, samen met oprichter Marc Schröder, de benzineketen Tango weten uit te bouwen tot een internationaal succes. Na de verkoop heeft dit duo Route Mobiel opgericht, de concurrent van ANWB Wegenwacht. Daarnaast lanceerde Michiel de nieuwe online supermarkt Picnic. Michiel laat graag het businessmodel achter zijn ondernemingen zien, zo worden opdrachtgevers geïnspireerd om zelf in actie te komen. Als ondernemer wil je weten welke strategieën werken en welke niet, een echte ondernemer als Michiel kan deze kennis overdragen. Hij heeft een energieke en meeslepende wijze van presenteren en weet organisaties te inspireren om in actie te komen.

Annemarie van Gaal

Annemarie van Gaal
is één van de meest succesvolle en bekendste zakenvrouwen van Nederland. Vanuit het niets en onder zware omstandigheden heeft Annemarie in Rusland de uitgeverij Independent Media opgestart. Dit bedrijf groeide uit tot de grootste uitgeverij van Rusland. In haar lezing vertelt ze over hoe het overleven leidde tot een gigantisch succes, maar ook over hoe je de kansen kan pakken onder uitzichtloze omstandigheden. Hoe tegenslagen kunnen leiden tot doorbraakinnovaties. Ook weet Annemarie haar publiek te verrassen met bijzondere invalshoeken op het gebied van ondernemerschap, waarbij lef en innovatie een grote rol spelen. Annemarie laat haar publiek niet alleen ‘Out of the Box’ denken, maar levert ook verbluffende inzichten om nieuwe omzetkansen te ontdekken. Een lezing van Annemarie is toegankelijk, leerzaam, onderhoudend en inspirerend.

Ilja Gort
Ilja Gort staat bekend als één van de bekendste wijnboeren in Nederland, wijnkenner, auteur, presentator, ondernemer, muzikant en marketeer. Hij besloot in 1994 een vervallen wijnchâteau in Bordeaux te kopen en schoolde zich om tot wijnboer. In een korte tijd kregen zijn wijnen hoge onderscheidingen op belangrijke wijnwedstrijden. Daarnaast werd hij verkozen tot één van de beste wijnboeren van Frankrijk. Zijn wijnen La Tulipe en Slurp worden beide bij de Albert Heijn in Nederland verkocht. Ilja heeft met zijn jarenlange ervaring een verhaal dat iedereen stil krijgt in de zaal. En is een man dat zijn passie najaagt en zijn dromen laat uitkomen.

Bekijk hier nog meer sprekers op het gebied van ondernemerschap, leiderschap en innovatie!