1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker

Jaap Korteweg

Jaap Korteweg is oprichter en CEO van de Vegetarische Slager en Those Vegan Cowboys. Hij geeft lezingen over onderwerpen als duurzaamheid, innovatie en ondernemerschap en laat je door middel van enthousiasme en proeverijen verbazen over de ontwikkeling van een duurzame en succesvolle onderneming. Het grote ideaal? Vleeseters te laten beleven dat ze helemaal niets hoeven missen als ze vlees één of meer dagen achterwege laten. Zijn ambitie is de grootste slager ter wereld te worden. Jaap is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Jaap Korteweg

Over Jaap Korteweg

Jaap Korteweg, biologisch akkerbouwer en 9e generatie boer, is oprichter en directeur van De Vegetarische Slager en Those Vegan Cowboys. Het grote ideaal? Vleeseters te laten beleven dat ze helemaal niets hoeven te missen als ze het vlees één of meer dagen achterwege laten. Zijn ambitie is de grootste slager ter wereld te worden.


Achtergrond

Na het volgen van de Middelbare Agrarische School in Goes gaat Jaap in 1980, achttien jaar oud, thuis op de boerderij aan het werk. In 1993 richt hij met succes een vakbond voor akkerbouwers op, met als missie een nieuw Europees landbouwbeleid. Hij heeft diverse innovaties binnen de biologische landbouw vormgegeven, zoals de robot gestuurde tractor. Verder houdt hij zich bezig met duurzame energie en natuurontwikkeling.


Vegetarische Slager

Sinds 2007 werkt hij met een enthousiast team aan een Vegetarische Revolutie die de wereldvoedselvoorziening een ander aanzien zal geven. Inmiddels zijn producten van De Vegetarische Slager zijn verkrijgbaar bij ruim 4000 verkooppunten in 15 landen wereldwijd. Jaap werd twee keer Ondernemer van het Jaar en werd in 2017 nummer twee in de Duurzame 100 van Trouw. "Jaap Korteweg laat zien hoe je duurzaamheid aantrekkelijk maakt voor een grote groep", oordeelde de jury. Daarnaast werd De Vegetarische Slager uitgeroepen tot Marketing Scale Up Company of the Year en ontving het bedrijf de Agrofoodpluim van de provincie Noord-Brabant. Het grote ideaal is om met De Vegetarische Slager vleeseters te laten beleven dat ze helemaal niets hoeven missen als ze vlees één of meer dagen per week uit het menu laten. De grootste slager ter wereld worden, dat is de ambitie van Jaap en zijn team!


Those Vegan Cowboys

In 2018 verkocht Jaap Korteweg De Vegetarische Slager aan Unilever. Hij wilde door met hetzelfde idee als De Vegetarische Slager, maar dan in een nieuw jasje gestoken. Hieruit ontstond Those Vegan Cowboys. Samen met zijn compagnon Niko Koffeman werkt Jaap nu aan het idee van een ‘roestvrije stalen koe’: je stopt er gras in en er komt melk uit. In Gent kochten ze een laboratorium waar wetenschappers werken aan kaas gemaakt van gras.


Zijn doel is dat er straks geen dieren meer nodig zijn voor de productie van voedsel. Hij gelooft erin dat dit over 30 jaar bereikt zal zijn.


Jaap als spreker

Waarom Jaap Korteweg boeken als spreker? Jaap is te boeken in een interview-vorm. Hij is verrassend en praktisch. Wat drijft een vleesliefhebber, die is opgegroeid op een boerderij tussen de koeien, om het roer zo drastisch om te gooien en Vegetarische Slager te worden? Het verhaal van Jaap over succesvol en duurzaam ondernemen inspireert en zet aan het denken. En doen. Want van de vegetarische hapjes die bij een interview verzorgd kunnen worden, kan niemand afblijven.


Boek Jaap Korteweg bij het Sprekershuys!

Jaap Korteweg is te boeken als spreker en geeft lezingen over onderwerpen als duurzaamheid, innovatie en ondernemerschap. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Jaap Korteweg boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Voedsel, Innovatie & Trends, Ondernemen

In te huren als

 • Spreker
 • Interviewer

Tariefindicatie

€5000

Sessies

Jaap Korteweg Lezing

De lezing van Jaap is verrassend en praktisch. Wat drijft een vleesliefhebber, die is opgegroeid op een boerderij tussen de koeien, om het roer zo drastisch om te gooien en Vegetarische Slager te worden? Het verhaal van Jaap over succesvol en duurzaam ondernemen inspireert en zet aan het denken. En doen. Want van de vegetarische hapjes die bij een lezing verzorgd kunnen worden, kan niemand afblijven.

We geloven in smaak!

Jaap Korteweg werkt vanuit eigen behoefte aan plantaardig | F&A Update

Vegetarische slager Jaap Korteweg onderneemt voor een betere wereld - MKB Ondernemerscafé

...
Jaap Korteweg gaf een inspirerende lezing voor onze studenten over een verschil maken op de arbeidsmarkt, tijdens de HR Change Makers Tour. Studenten stelden goede vragen, op het podium verliep het gesprek geanimeerd en we kregen goede reacties na afloop. Wij zijn tevreden.
Corinne Lamme, Hogeschool Rotterdam

Gerelateerd nieuws

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.