Vakgebied

Ondernemen
Duurzaam ondernemerschap & MVO
Innovatie & Trends

Thema's

Mens & Maatschappij
Ondernemerschap
Lifestyle & Health
Duurzaamheid & Klimaat
Innovatie & Trends

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Vanaf € 4.000

Biografie

Biografie

Jaap Korteweg, biologisch akkerbouwer en 9e generatie boer, is oprichter en directeur van De Vegetarische Slager. Het grote ideaal is om met de Vegetarische Slager vleeseters te laten beleven dat ze helemaal niets hoeven te missen als ze het vlees één of meer dagen achterwege laten. Zijn ambitie is de grootste slager ter wereld te worden.


Na het volgen van de Middelbare Agrarische School in Goes gaat hij in 1980, achttien jaar oud, thuis op de boerderij aan het werk. In 1993 richt hij met succes een vakbond voor akkerbouwers op, met als missie een nieuw Europees landbouwbeleid. Hij heeft diverse innovaties binnen de biologische landbouw vormgegeven, zoals de robot gestuurde tractor. Verder houdt hij zich bezig met duurzame energie en natuurontwikkeling.


Vegetarische Slager

Sinds 2007 werkt hij met een enthousiast team aan een Vegetarische Revolutie die de wereldvoedselvoorziening een ander aanzien zal geven. Inmiddels zijn producten van De Vegetarische Slager zijn verkrijgbaar bij ruim 4000 verkooppunten in 15 landen wereldwijd. Jaap werd twee keer Ondernemer van het Jaar en werd in 2017 nummer twee in de Duurzame 100 van Trouw. "Jaap Korteweg laat zien hoe je duurzaamheid aantrekkelijk maakt voor een grote groep", oordeelde de jury. Daarnaast werd De Vegetarische Slager uitgeroepen tot Marketing Scale Up Company of the Year en ontving het bedrijf de Agrofoodpluim van de provincie Noord-Brabant. Het grote ideaal is om met De Vegetarische Slager vleeseters te laten beleven dat ze helemaal niets hoeven missen als ze vlees één of meer dagen per week uit het menu laten. De grootste slager ter wereld worden, dat is de ambitie van Jaap en zijn team!


Spreker

Waarom Jaap Korteweg boeken als spreker? Jaap is te boeken in een interview-vorm. Hij is verrassend en praktisch. Wat drijft een vleesliefhebber, die is opgegroeid op een boerderij tussen de koeien, om het roer zo drastisch om te gooien en Vegetarische Slager te worden? Het verhaal van Jaap over succesvol en duurzaam ondernemen inspireert en zet aan het denken. En doen. Want van de vegetarische hapjes die bij een interview verzorgd kunnen worden, kan niemand afblijven.


Boek Jaap Korteweg bij het Sprekershuys!

Jaap Korteweg is te boeken als spreker en geeft lezingen over onderwerpen als duurzaamheid, innovatie en ondernemerschap. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Jaap Korteweg Marijke Roskam boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Lees meer
We geloven in smaak!
Jaap Korteweg sprekersprofiel video
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer