Vakgebied

Marketing
Ondernemerschap
Wijn

Thema's

Ondernemerschap
Communicatie & Media

In te huren als

Talen

Nederlands

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Ilja Gort bekend als wijnboer, schrijver en presentator. Ilja groeide op in Soest. Hij had grote passie voor drummer en leerde zichzelf ook piano en gitaar spelen aan. Zijn specialisatie zat hem in reclamemuziek: hij maakte melodieën voor bekende wereldmerken als Coca Cola, Microsoft, Nike en Nescafé. Echter besloot hij in 1994 een vervallen wijnchâteau in Bordeaux te kopen en schoolde hij zich om tot wijnboer. Dat hij hier talent voor had bleek al gauw: in een korte tijd kregen zijn wijnen hoge onderscheidingen op belangrijke wijnwedstrijden. Daarnaast werd hij verkozen tot een van de beste wijnboeren van Frankrijk. Zijn wijnen La Tulipe en Slurp worden beide bij de Albert Heijn in Nederland verkocht.

Daarnaast lag zijn passie ook bij schrijven. In 2005 gaf hij zijn eerste boek uit: ‘Leven als Gort in Frankrijk’. In dit boek schrijft hij over zijn belevenissen als en tussen de wijnboeren op het platteland in ZuidFrankrijk. Naast zijn wijnen bleek ook zijn boek een hit te zijn: met inmiddels 250.000 verkochte exemplaren werd het een bestseller!

Al gauw volgden er meer boeken waaronder het kookboek ‘Chateau koken voor iedereen’ en de wijngidsen ‘Slurp vakantiegids’ en ‘Wijn survivalgids’. Daarnaast schreef hij ook romans waaronder ‘De Vulkaan’ en zijn meest recente: ‘De druivenfluisteraar’.

Ilja heeft verschillende eigen televisieprogramma’s gepresenteerd, namelijk: ‘Gort over de grens’, ‘Gorts wijnkwartier’, Gort à la carte’, en ‘Wijn aan Gort’. Momenteel wisselt Ilja in verband met werk, het leven op het ZuidFranse platteland af met Nederland.

Lees meer
Het leven is te kort om slechte wijn te drinken
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer