1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Presentator & journalist

Amber Brantsen

Amber Brantsen is een gerenommeerd presentator, journalist en schrijver. Sinds 2022 is zij voor Viaplay de presentator van de Formule 1 in Nederland. Haar carrière begon als radionieuwslezer bij lokale en regionale omroepen, waarna ze doorstroomde naar NPO 3FM en het NOS Radio 1 Journaal. Amber werd vervolgens bij het grote publiek bekend als een van de vaste gezichten van het NOS Journaal op televisie en presenteerde diverse evenementen voor de NOS. Amber Brantsen is te boeken bij het Sprekershuys.

...Amber Brantsen

Over Amber Brantsen

Dagvoorzitter en moderator

Als dagvoorzitter presenteert Amber evenementen met uiteenlopende onderwerpen. Van fashion tot kinderproducten en van IT tot Formule 1, Amber brengt een unieke combinatie van professionaliteit en toegankelijkheid, met een persoonlijke touch en een lach! Ze is te boeken als dagvoorzitter en moderator bij het Sprekershuys.


Journalistieke carrière

Amber ademt journalistiek. Haar loopbaan begon bij de lokale radio, waarna ze tijdens haar studie Bestuurskunde bij Radio West terechtkwam. Na een stage bij de NOS startte ze als nieuwslezer bij 3FM en later als co-host van het NOS Radio 1 Journaal. Haar talent werd erkend met titels als ‘Radiotalent van het Jaar 2016’ en de RadioFreak Award voor ‘Beste Nieuwslezer’. Ook werd ze genomineerd voor de Philip Bloemendal Prijs. Van 2017 tot 2021 was Amber een van de vaste gezichten van het NOS Journaal op televisie, waar ze ook grote evenementen zoals ‘Artiesten voor de Vrijheid’ en Koningsdag presenteerde.


Auteur

In 2020 publiceerde Amber haar boek "Uit Beeld" (Prometheus), waarin ze openhartig vertelt over haar vroegere eetstoornis. Het boek biedt een intieme blik in het proces van ziekte en herstel, en heeft vele lezers geïnspireerd.


Formule 1 presentator

Amber begon haar werk als tv-presentator bij de NOS te combineren met haar passie voor Formule 1 toen ze in 2019 de kans kreeg mee te werken aan het opzetten van de NOS Formule 1-podcast. Dat bleef niet onopgemerkt, want in 2022 werd ze door Viaplay gevraagd om de presentatie van de Formule 1-programma’s in Nederland voor haar rekening te nemen. Sindsdien verzorgt ze elk raceweekend de centrale studiopresentatie en leidt ze de talkshow "F1 Shakedown", evenals de voor- en nabeschouwingen van de kwalificaties en races. Zo nu en dan is ze op locatie te vinden voor interviews en reportages.


Amber op jouw event

Met haar journalistieke achtergrond en brede interesse kan Amber zich met elk publiek verbinden. Ze is scherp, brengt de boodschap feilloos over en haalt het beste in haar gasten naar boven. Amber transformeert jouw evenement in een dynamische uitwisseling van ideeën, energie en expertise.

Boek Amber Brantsen bij het Sprekershuys!

Amber is te boeken als presentator, journalist en schrijver en is expert op het gebied van journalistiek, presenteren, sport & motivatie, communicatie & media, Formule1 en duurzaamheid. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over verschillende mogelijkheden.


Dagvoorzitter Amber Brantsen boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Formule 1, Presenteren, Nieuws, Journalistiek, Schrijven, Radio en Televisie

In te huren als

 • Dagvoorzitter
 • Presentator

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Amber Brantsen Dagvoorzitterschap

Amber Brantsen weet met haar scherpe journalistieke blik en feilloos gevoel voor taal en toon precies hoe ze een evenement moet leiden. Of het nu gaat om fashion, gezondheidszorg, IT, de Formule 1 of een ander onderwerp, Amber transformeert elk evenement in een interactieve en informatieve beleving voor het publiek.

Amber Brantsen Moderator

Amber Brantsen has a sharp journalistic eye and flawless sense of language, which enables her to know exactly how to tell a news story. From healthcare to Formula 1, Amber turns every topic into an interactive and informative experience for the public.

Amber Brantsen Moderator

Als veelzijdige gespreksleider weet Amber het beste uit haar gasten te halen en levendige discussies aan tafel te faciliteren. Ze voelt snel aan wat een gesprek nodig heeft en stelt precies die ene vraag die prikkelt en uitdaagt. En natuurlijk mag de lach aan tafel ook niet ontbreken!

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.