1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Presentator & journalist

Amber Brantsen

Amber Brantsen is presentator, journalist en schrijver. Vanaf 2022 is ze het gezicht van de Formule 1 in Nederland. Ze begon als nieuwslezeres bij de lokale omroep, vervolgens mocht ze beginnen als nieuwslezeres bij 3FM en als co-host van het NOS Radio 1 Journaal. In 2016 kreeg ze de titel ‘Radiotalent van het jaar’. Van 2017 tot 2021 was Amber het vaste gezicht van het NOS Journaal en presenteerde verschillende journaals. Amber is gespecialiseerd in alles wat met Formule1 te maken heeft en mocht er zelfs een podcast over maken. Amber Brantsen is te boeken bij het Sprekershuys.

...Amber Brantsen

Over Amber Brantsen

Amber Brantsen ademt journalistiek. Ze stelt scherpe vragen, weet elk onderwerp begrijpelijk te maken voor elk publiek en is een verbinder. Op zoek naar een dagvoorzitter, presentator of journalist met inhoud, energie en charisma? Amber maakt van het thema van jouw event een interactieve uitwisseling van inspiratie, motivatie en kennis met de garantie van een enthousiast publiek. 


Nieuwslezer

Amber begon ooit bij de radio als nieuwslezer. Eerst bij de lokale omroep, later tijdens haar studie Bestuurskunde bij Radio West. Na een stage bij de NOS mocht ze beginnen als nieuwslezer in Hilversum. Aanvankelijk bij 3FM, en vervolgens als co-host van het NOS Radio 1 Journaal.

Amber ademt journalistiek. Van (geestelijke) gezondheidszorg tot onderwijs, en van duurzaamheid tot bedrijfsleven, Amber weet elk onderwerp begrijpelijk te maken voor een breder publiek. En daar zijn velen het mee eens. Zo riep De Volkskrant Amber uit tot ‘Radiotalent van het Jaar 2016’. In dat jaar kreeg ze ook de RadioFreak Award voor ‘Beste Nieuwslezer’ en was ze genomineerd voor de Philip Bloemendal Prijs.

Van 2017 tot 2021 was Amber een van de vaste gezichten van het NOS Journaal op tv, waar ze de verschillende journaals presenteerde, waaronder het Achtuurjournaal. Ook was ze de presentator van diverse grote evenementen, zoals ‘Artiesten voor de Vrijheid’ en Koningsdag. Met haar scherpe journalistieke blik en een feilloos gevoel voor taal en toon weet ze precies hoe je een nieuwsverhaal brengt.


Auteur

In 2020 schreef Amber het boek Uit Beeld (Prometheus), over haar vroegere eetstoornis. In het boek deelt ze openhartig over de zoektocht naar jezelf, de focus leggen op je allersterkste eigenschappen en de balans tussen gezond en ongezond. Uit dit verhaal blijkt haar kracht. Ze vertelt als presentator niet alleen maar over maatschappelijke vraagstukken, ze heeft meegemaakt hoe belangrijk het is om vraagstukken toegankelijker te maken. Ze vindt het niet alleen belangrijk om maatschappelijke vraagstukken door middel van journalistiek begrijpelijk te maken voor iedereen, maar heeft zelf ook het belang van de juiste begeleiding meegemaakt. Amber inspireert met haar werk en zorgt ervoor dat anderen zich niet alleen voelen door een stem te zijn voor iedereen. 


Formule 1

Ze wist van haar passie voor sport haar werk te maken en is vanaf 2022 het gezicht van de Formule 1 in Nederland. Ze presenteert dan voor Viaplay de studioprogramma’s tijdens de raceweekenden. Naast haar televisiewerk kreeg ze de kans om de NOS Formule 1-podcast op te zetten en te presenteren. Dat zou later een vervolg krijgen met een carrière bij het Nederlandse F1-team van Viaplay.


Amber op jouw event 

Vanuit haar journalistieke achtergrond en brede interesse weet Amber hoe ze met elk publiek kan verbinden. Ze is scherp, maakt van elk onderwerp een sterke boodschap en heeft een krachtig verhaal waar velen zich in kunnen vinden. Amber maakt van het thema van jouw event een interactieve uitwisseling van inspiratie, motivatie en kennis. 


Boek Amber Brantsen bij het Sprekershuys!

Amber is te boeken als presentator, journalist en schrijver en is expert op het gebied van journalistiek, presenteren, sport & motivatie, communicatie & media, Formule1 en duurzaamheid. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over verschillende mogelijkheden.


Dagvoorzitter Amber Brantsen boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Formule 1, Presenteren, Nieuws, Journalistiek, Schrijven, Radio en Televisie

In te huren als

 • Dagvoorzitter
 • Presentator

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Amber Brantsen Dagvoorzitterschap

Amber Brantsen weet met haar scherpe journalistieke blik en een feilloos gevoel voor taal en toon precies hoe ze een nieuwsverhaal brengt. Van gezondheidszorg tot de Formule 1, Amber maakt van elk onderwerp een interactieve en informerende beleving voor het publiek.

Amber Brantsen Moderator

Amber Brantsen has a sharp journalistic eye and flawless sense of language, which enables her to know exactly how to tell a news story. From healthcare to Formula 1, Amber turns every topic into an interactive and informative experience for the public.

Amber Brantsen studiogast bij Ziggo Sport F1 GP Singapore 2017 NOS Journaal presentatrice

Brantsen blikt terug op eerste maanden Viaplay: ‘Mensen moeten wennen’

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.