1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & hoogleraar Neurobiologie

Dick Swaab

Dick Swaab is arts, spreker & hoogleraar Neurobiologie op de Universiteit van Amsterdam (AMC). In 2005 heeft hij de Nederlandse Hersenbank opgericht. Hier is hij dan ook directeur van. Dick heeft een grote interesse voor de grijze massa in ons hoofd en kan hier dus ook enthousiast over vertellen. Zijn kennis deelt hij daarnaast ook in zijn bestseller “Wij zijn ons Brein”. Hij is expert op het gebied van wetenschap, neurologie, spiritualiteit en neuropsychiatrie. Dick Swaab is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Dick Swaab

Over Dick Swaab

Dick Swaab is arts en hoogleraar Neurobiologie te Universiteit van Amsterdam (AMC). Hij studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam, promoveerde tijdens zijn studie in 1970 en was Directeur van het Nederlands Instituut voor Hersenonderzoek van 1978 tot 2005 en oprichter en Directeur van de Nederlandse Hersenbank tot 2005.


Teamleider Nederlands Herseninstituut

Dick is momenteel teamleider in het Nederlands Herseninstituut van de onderzoeksgroep 'Neuropsychiatrische stoornissen', Qiu Shi (= Op Zoek naar de waarheid), Professor in de Zhejiang Universiteit, Hangzhou, China en Gast hoogleraar bij 3 andere universiteiten in China. Hij publiceerde meer dan 590 wetenschappelijke SCIartikelen, 200 hoofdstukken in boeken, redigeerde 80 boeken en was promotor van 85 promovendi waarvan er nu 20 hoogleraar zijn geworden.


Geschreven boeken

Hij publiceerde de uit 2 delen bestaande monografie ‘The Human Hypothalamus’, die in de Handbook of Clinical Neurology serie verscheen, Elsevier, Amsterdam en de bestseller: ‘Wij zijn ons Brein” die nu vertaald is in 16 talen en waarvan meer dan 450.000 exemplaren verkocht zijn. In zijn bestseller beschrijft Dick dat onze keuzes en voorkeuren van de ‘baarmoeder tot aan alzheimer, vast liggen in onze hersenen. Eén van zijn conclusies is derhalve dat seksuele geaardheid geen keuze is, maar een kwestie van aanleg. Vanuit de filosofie en psychologie kreeg de hoogleraar de nodige kritiek te verduren, maar binnen de hersenwetenschappen is hij een gevierd onderzoeker.


Andere geschreven boeken

Een kinderversie van dit boek, "Jij bent je brein", is in 2013 verschenen en in het Russisch en Vietnamees vertaald. Op 21 september 2016 is zijn nieuwe publieksboek uitgekomen: "Ons Creatieve Brein. Swaab's Hfactor is 100".


Dick als spreker en dagvoorzitter

Naast zijn interesse voor hersenen ligt Dick zijn interesse ook bij de onderwerpen als psychiatrie, bewustzijn en spiritualiteit. Met zijn ruimschootse ervaring is Dick een veel gevraagd spreker en dagvoorzitter op congressen, seminars en andere events.


Boek Dick Swaab bij het Sprekershuys!

Dick Swaab is te boeken als spreker, dagvoorzitter en panellid en is gespecialiseerd in een breed aantal thema's zoals wetenschap, neurologie, spiritualiteit en neuropsychiatrie. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Dick Swaab boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Spiritualiteit, Neuropsychiatrie, Het brein, Neurologie, Wetenschap, Bewustzijn

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Panellid

Tariefindicatie

€3150

Sessies

Dick Swaab als dagvoorzitter

Dick Swaab weet alles over de onderwerpen: neurologie, wetenschap, spiritualiteit, neuropsychiatrie, bewustzijn en hersenonderzoeken. Naast dat hij hier graag lezingen over geeft wordt Dick ook graag gevraagd als dagvoorzitter. Dick is een man met een rustige uitstraling en met een hoop kennis. Hij weet op de juiste momenten kritische vragen te stellen maar weet ook zeker de sprekers van de dag op hun gemak te stellen.

Lezing Dick Swaab

Een lezing door prof. dr. Swaab is altijd een zeer erudiete en bijzondere onderhoudende reis in een ‘box’ die daarna lang niet meer zo ‘black’ meer is. Zijn verreikende kennis van het functioneren van onze hersenen en talent om daar begrijpelijk over te vertellen, maakt dat de hoogleraar een geliefd spreker tijdens congressen, seminars en andere events. Andere thema's waar Dick graag over spreekt, naast alles wat met onze hersenen van doen heeft: psychiatrie, bewustzijn en spiritualiteit.

Als je niet slim bent, moet je hard werken

Dick Swaab bij Jinek

Dick Swaab over de illusie dat het leven zin heeft en het gevaar van een superorganisme

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.