1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & presentator

Feike Sijbesma

Als voormalig CEO van Koninklijke DSM, President Commissaris van Koninklijke Philips, medevoorzitter van Global Climate Adaptation Centers en oprichter van Africa Improved Foods, heeft Feike Sijbesma zijn stempel gedrukt als wereldwijde zakelijke leider. Sijbesma beschikt over een brede kennis van maatschappelijke ontwikkelingen. Voor hem zijn duurzaamheid en innovatie zowel belangrijke kernwaarden, als business drivers. Zijn expertise maakt hem een invloedrijke spreker op het gebied van duurzaamheid, innovatie, transformaties, leiderschap en diversiteit. Feike Sijbesma is te boeken als spreker en presentator bij het Sprekerhuys.

...Feike Sijbesma

Over Feike Sijbesma

Feike Sijbesma was van 1987 tot 2020 actief bij Gist-brocades en Koninklijke DSM, waarvan 13 jaar als CEO. Als CEO van DSM transformeerde hij het bedrijf tot een wereldleider op het gebied van Life- & Materials Sciences, met een sterke nadruk op duurzaamheid en innovatie. Zo heeft hij van DSM een purposegedreven bedrijf gemaakt, dat een bijdrage levert aan een betere wereld: “doing well (450% aandeelhouderswaarde) by doing good”. Feike is ook een duidelijke voorvechter van diversiteit.


Betrokkenheid

Sijbesma heeft een academische achtergrond in medische en moleculaire biologie en een opleiding in Bedrijfskunde. Na zijn CEO-functie werd Sijbesma Honorary Chairman van DSM en heeft hij belangrijke posities bij andere vooraanstaande organisaties, zoals Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Koninklijke Philips en lid van de Raad van Commissarissen van Unilever. Ook adviseert hij diverse CEO’s en ondernemingen.


Klimaatadaptatie en internationale samenwerking

Sijbesma is co-voorzitter van de Global Centers on Climate Adaptation en speelt een prominente rol in de Wereldbank als Klimaat Leider met een focus op CO2-beprijzing. Hij is betrokken bij het World Economic Forum, oprichter en voorzitter van de CEO Climate Leaders alliantie, en heeft belangrijke advies rollen bij Africa Improved Foods en The Ocean Cleanup. Hij is erkend met diverse onderscheidingen, waaronder de Humanitarian of the Year Award van de VN.


Lezing

Feike Sijbesma is een waardevolle spreker voor bedrijven, vanwege zijn succesvolle ervaring als wereldwijde, zakelijke leider. Met zijn diepgaande kennis van maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid, klimaat, biodiversiteit, circulariteit, innovatie en leiderschap, kan hij bedrijven begeleiden bij het aanpakken van uitdagingen en het ontwikkelen van winstgevende strategieën. Zijn expertise maakt hem een invloedrijke spreker op het gebied van duurzaamheid, innovatie, transformatie en leiderschap.


Nationale Onderhandelprijs

Feike Sijbesma is in 2023 uitgeroepen tot winnaar van de eerste Nationale Onderhandelprijs, georganiseerd vanuit de Nederlandse Beroepsvereniging Voor Onderhandelaars (NLBVO). De prijs is in het leven geroepen om het belang van onderhandelen in Nederland meer onder de aandacht te brengen.

Het betreft een oeuvre-award. Feike Sijbesma won de prijs onder andere voor de

onderhandelingen die hij voerde voor DSM, Philips, Lightyear en als corona-gezant voor de overheid. De jury, onder leiding van Marry De Gaay Fortman (partner en advocaat bij Houthoff), roemt Sijbesma voor zijn stijl die zich kenmerkt door actief te luisteren, ook wel ‘superluisteren’ genoemd. Feike luistert echt om het te begrijpen en daarbij kan hij zichzelf wegcijferen. Hij beschikt over een sterk kompas dat hem in staat stelt te navigeren door een complex speelveld. Het is een rolmodel en een goed voorbeeld van welke resultaten je kan bereiken als er kundige mensen aan de onderhandelingstafel aanschuiven”, aldus De Gaay Fortman.

Boek Feike Sijbesma bij het Sprekershuys!

Feike Sijbesma is te boeken als spreker en presentator en geeft lezingen over de onderwerpen leiderschap, ondernemerschap, duurzaamheid, klimaat en biodiversiteit, innovatie, transformatie en diversiteit en inclusie. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.


Spreker en presentator Feike Sijbesma boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Innovatie, Leiderschap, Voedselproblematiek, Technologie, Onderhandelen, Purpose, Diversiteit, The Ocean Cleanup, Klimaatbeleid, Circulaire economie, Biodiversiteit, Verandermanagement, Ondernemen, Transformation

In te huren als

 • Spreker
 • Presentator

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Lezing Feike Sijbesma

Feike Sijbesma is een waardevolle spreker voor bedrijven, vanwege zijn succesvolle ervaring als wereldwijde zakelijke leider. Met zijn diepgaande kennis van maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid, het klimaat, biodiversiteit, circulariteit, innovatie en leiderschap, begeleidt hij bedrijven bij het aanpakken van uitdagingen en het ontwikkelen van winstgevende strategieën. Zijn expertise maakt hem een invloedrijke spreker op het gebied van duurzaamheid, innovatie, transformatie en leiderschap.

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.