Sprekershuys logo

Vakgebied

Innovatie
Nieuwe media
Netwerken
Retail
Jong Ondernemerschap
Online en Offline
Business Modellen
Branding en Marketing
Ambities en dromen verwezenlijken
MKB
Corporate innovation
Ecommerce & sales
Je eigen bedrijf opzetten
Leren van falen

Thema's

Leiderschap
Mens & Maatschappij
Ondernemerschap
Innovatie & Trends
Creativiteit & Inspiratie
Webinar

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Floris Venneman (1986) was er al vroeg bij, op zijn 14e startte hij, vanuit de middelbare schoolklas, samen met een compagnon zijn eerste bedrijf en stortte zich vol in de wereld van ondernemerschap en online business. Dat dit de basis zou zijn voor een interessante en succesvolle ondernemerscarrière wist hij toen nog niet.

Deze rasondernemer heeft meegebouwd aan verschillende ondernemingen in de rol van (co-)founder. Altijd met de verantwoordelijkheden op het gebied van business modellen, commercie en innovatie. Een verbinder en ideeënmachine pur sang. In 2011 benoemd als een van de 25 meest veelbelovende jonge ondernemers door het ondernemersmagazine Sprout en in 2019 door FD Persoonlijk zelfs als een van de 50 Jong Talenten.

In 2014 nam hij, geheel tegen alle marktontwikkelingen in, een grote woonwinkel over, met als doel deze traditionele retailer om te turnen tot een toekomstbestendige onderneming. Helaas kwam aan dit woonwinkel avontuur een abrupt einde. Een uitdagende en leerzame tijd, met waardevolle ervaringen die hij graag deelt.

Venneman is inmiddels weer mede-eigenaar van Bureauvijftig, waarmee hij zich vol richt op het grijpen van kansen die de oudere consument op dit moment biedt. Hoe maken we samen van Nederland de beste plek ter wereld om oud te worden (en te zijn!). Daarnaast is hij als adviseur bij veel ondernemingen betrokken om mee te denken aan de strategie voor de toekomst. Verder participeert hij nog in een startup in zijn geliefde Aix-en-Provence en in een online wooninspiratie platform met grote ambities.

Verder is hij inmiddels een veel gevraagd spreker, lid van het Ondernemerspanel van BNR Nieuwsradio en regelmatig sparringpartner voor ondernemers. Ook stond Floris in 2018 in een uitverkochte theatervoorstelling Hopeloos Succesvol, waarin hij uitzoekt wat het eigenlijk is dat we allemaal maar succesvol moeten zijn.

Boek Floris Venneman bij het Sprekershuys!

Floris Venneman is te boeken als spreker, dagvoorzitter, presentator en panellid en is expert op het gebied van innovatie, nieuwe media, netwerken en retail. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Spreker Floris Venneman boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Lees meer
Waar we ons het meest aan ergeren zijn de kansen die we niet durfden te grijpen.
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer