Vakgebied

Journalistiek
Media

Thema's

Leiderschap
Mens & Maatschappij
Ondernemerschap
Business & Management
Communicatie & Media
Kunst & cultuur
Economie & Financien

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Vanaf € 5.000

Biografie

Biografie

Frénk van der Linden is freelance journalist en werkt onder andere voor NTR-radio (Kunststof), KRO/NCRV-televisie (Brandpunt) en de Volkskrant. Frénk zit ook regelmatig aan tafel bij De Wereld Draait Door. Sinds eind jaren zeventig publiceerde hij talloze interviews, reportages en documentaires. Hij werd meermalen onderscheiden (Gouden Pennetje, Prijs voor de Dagbladjournalistiek, De Tegel).

Frénk publiceerde een tiental boeken, waaronder de bundel 'Tot op het bot - gesprekken over ziel & zaligheid'. Hierin staan ca. 50 interviews met o.a. Jan Wolkers, Freddy Heineken en Johan Cruijff). Een tweede bundel genaamd 'Laten we eerlijk zijn - 25 jaar spraakmakende gesprekken' werd opgenomen in de Canon van de Journalistiek.

Samen met Gisèla Mallant maakte hij de tv-documentaire 'Verloren band', over de veertig jaar durende oorlog tussen zijn ouders na hun scheiding. De film leidde tot een verzoening.

Naast zijn journalistieke werk leidt hij frequent debatten/congressen en geeft hij masterclasses 'Interviewtechniek' op scholen en redacties van kranten, tijdschriften, radio- en televisieprogramma's. Frénk is ook de initiatiefnemer en presentator van het jaarlijkse Grote Interview Gala in de Amsterdamse Stadsschouwburg.


Door zijn jarenlange ervaring en persoonlijke stijl is Frénk een geliefd en populair interviewer/dagvoorzitter.

Lees meer
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer