1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Dagvoorzitter & presentatrice

Iris van Lunenburg

Iris van Lunenburg is een talentvolle presentatrice en columnist. Op dit moment is ze te zien als deskundige bij het programma Shownieuws en schuift regelmatig aan bij verschillende talkshows waaronder ‘OP1’ en ‘De vooravond’. Ook werkt Iris op dit moment aan een nieuwe podcast. Ze is geïnteresseerd in nieuws, politiek en maatschappelijke ontwikkelingen, maar ook in onderwerpen zoals kunst en cultuur. Deze onderwerpen combineert ze dus ook graag tijdens haar werk. Iris van Lunenburg is te boeken als dagvoorzitter en presentatrice bij het Sprekershuys.

...Iris van Lunenburg

Over Iris van Lunenburg


Kunst, cultuur en glamour

Iris van Lunenburg is presentatrice en columnist. Op dit moment is zij te zien op SBS6 als deskundige bij het programma Shownieuws. Daarnaast schuift zij met enige regelmaat aan bij verschillende talkshows, waaronder Op1 (over de Amerikaanse verkiezingen) en De vooravond (over o.a. Meghan Markle en Beyoncé). Ook werkt zij aan een nieuwe podcast. Iris is geïnteresseerd in nieuws, politiek en maatschappelijke ontwikkelingen, maar haar hart gaat ook sneller kloppen van populaire cultuur, kunst en de mooiere, glamoureuze dingen in het leven. Vooral die twee kanten combineren in haar werk is iets wat zij graag doet.


Universiteit

Iris wordt toegelaten tot de BNN University en leert hier alles over het vak van televisie maken. Van regie tot redactie en van productie tot presentatie: ze leert de fijne kneepjes van het vak van de beste mensen uit de televisiewereld. Naast de BNN University volgt ze ook de BKB Academie in Amsterdam, hét klasje voor jonge mensen met een bovenmatige interesse voor politiek, nieuws en maatschappij.


Societyrubriek Schuim

Al snel daarna neemt de carrière van de breed geïnteresseerde Iris een vlucht. In 2014 wordt ze verslaggever bij Het Parool, waarvoor ze de dagelijkse societyrubriek Schuim schrijft. Op geheel eigen wijze maakt ze elke dag een reportage van een boekpresentatie, politieke borrel of première. Een jaar later gaat ze ook aan de slag als achterpaginacolumnist voor zakenblad Quote, waarvoor ze in een wereld duikt die niet de hare is: die van de golddiggers en de mannen die van ze houden. In 2015 gaat ze voor het programma Jan Rijdt Rond (KRO-NCRV) als verslaggever op zoek naar verrassende en spraakmakende verhalen. Niet veel later presenteert ze voor LINDA.tv het wekelijkse programma Iris test, waarin ze onderzoekt hoe vrouwen reageren op actuele, maatschappelijke vraagstukken. Ook maakt ze als vlogger de serie Iris in Ivoorkust voor Het Rode Kruis en Serious Request over de behandeling van longontsteking in het Afrikaanse land. En de mini-talkshow Wat zou jij doen? in samenwerking met Netflix.


Journalistiek

Inmiddels presenteert het multitalent met de vlotte pen en rappe tong de journalistieke documentaireserie Iris onderzoekt (NTR) over gemengde relaties en schrijft ze een wekelijkse column in de krant Metro over achtergronden bij het nieuws, trends en andere zaken die begin-dertigers bezighouden.


Dagvoorzitter en debatleider

Toenemende bekendheid vergaart Iris met haar werkzaamheden als dagvoorzitter en debatleider. Ogenschijnlijk moeiteloos leidt ze de meest uiteenlopende evenementen van bedrijven en organisaties in goede banen, zoals ze dat eerder naar grote tevredenheid deed voor opdrachtgevers zoals De Volkskrant, Pakhuis de Zwijger, De Balie, De Media100 en de Rabobank.


Boek Iris van Lunenburg bij het Sprekershuys!

Iris van Lunenburg is te boeken als dagvoorzitter en presentatrice en is expert op het gebied van mens & maatschappij, kunst & cultuur, communicatie & media en nieuws. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Dagvoorzitter Iris van Lunenburg boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Media, Debatleider, Kunst & Cultuur, Presenteren, Nieuws, Maatschappij

In te huren als

 • Dagvoorzitter
 • Presentator

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Iris van Lunenburg Dagvoorzitterschap

Iris van Lunenburg leidt als dagvoorzitter zonder enkele moeite uiteenlopende evenementen van bedrijven en organisaties in goede banen. Ze is geïnteresseerd in nieuws, politiek en maatschappelijke ontwikkelingen, die twee kanten van werk combineren is iets wat ze graag doet.

Iris van Lunenburg is wel érg specifiek - #2 || 25 Vakantiefavorieten || LINDA.

De Gouden Koets - Iris van Lunenburg

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.