Vakgebied

Thema's

In te huren als

Spreker

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf € 3.000

Biografie

Biografie

Jan Lammers (1956) is een Nederlandse autocoureur. Jan Lammers begon op 16-jarige zonder rijbewijs te racen en won toen zijn eerste race in de Groep 1 toerwagens. Hij reed in 1979 als Europees Formule 3 kampioen in de Formule 1. Na zijn korte carrière in toerwagens, stapte hij over op sportwagenraces.

In 1988 schreef hij samen met Andy Wallace en Johnny Dumfries geschiedenis, hij versloeg de Porsches, die sinds 1982 onoverwonnen zijn, met de SilkCut Jaguar. Voor Jaguar was het de eerste overwinning sinds 1957. Hij won toen de 24 uur van Le Mans, waar hij zelf van 13 uur achter het stuur zat. Jan Lammers werd daarom uitgenodigd door het paleis in Engeland. En hij ontving de titel ‘Honorary Member of the BRDC’. Een titel die zelden wordt uitgereikt aan niet Britse coureurs.

In 1990 won Lammers de 24 Hours of Daytona samen met Day Jones en Andy Wallace. Jan Lammers maakte in 1992 zijn terugkeer in Japan en Australië voor twee races.

In 1999 begon Jan Lammers zijn Sportscars-team: Racing for Holland. Hij wint in 2002 en 2003 met zijn leerling Val Hillebrand en won de wereldtitels FIA Award voor zijn wereldkampioenschappen in de Sportscar-serie.

Jan Lammers leidt sinds 2005 het Nederlands A1-GP A1 Team The Netherlands met Jos Verstappen als eerste rijder.

Jan Lammers is nog steeds betrokken bij de racen, hij is nu actief bij de organisatie van de Nederlandse Grand Prix van 2020 als sportief directeur.

Lees meer
‘Succes moet je managen’
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer