Vakgebied

Teamwork
Inspiratie
Persoonlijk leiderschap
Presteren onder druk
Formule 1

Thema's

Sport & Motivatie
Ondernemerschap
Business & Management
Innovatie & Trends

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Jan Lammers (1956) is een bekende Nederlandse autocoureur. Op zijn zestiende begint hij – zonder rijbewijs – met racen en wint zijn eerste race in de Groep 1 toerwagens. In 1979 rijdt hij als Europees formule 3 kampioen in de Formule 1. Na een korte carrière in toerwagens, stapte hij over op sportwagenraces.

In 1988 schrijft hij samen met Andy Wallace en Johnny Dumfries geschiedenis. Ze verslaan de Porsches, die sinds 1982 onoverwinnelijk zijn, met de SilkCut Jaguar. Jan zit 13 van de 24 uur achter het stuur en ze weten (mét een kapotte versnellingsbak) als eerste de finish te bereiken. Het is de eerste overwinning voor Jaguar sinds 1957. De mannen worden uitgenodigd in het paleis in Engeland en krijgen de titel ‘Honorary Member of the BRDC’.

In 1999 begint Jan zijn eigen Sportscars-team: Racing for Holland. In 2002 en 2003 wint hij, samen met zijn protegé Val Hillebrand en zijn team de FIA Awards.

Jan Lammers leidt sinds 2005 het Nederlands A1-GP A1 Team The Netherlands met Jos Verstappen als eerste rijder. In 2012 neemt Jan met zijn eigen team deel aan ‘Le Dakar 2012’. Ze rijden in een vrachtwagen met ‘blokjesconcept’. De zwart-witte blokken op de vrachtwagen duiden op een finishvlag en kunnen gevuld worden met sponsors. Dit concept voerde Jan al eerder uit met zijn ‘Racing for holland-team’.

Tegenwoordig is Jan sportief directeur bij de Nederlandse Grand Prix.

Jan Lammers is te boeken als spreker en geeft lezingen over onder andere teamwork, inspiratie en ondernemerschap. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Lees meer
‘Succes moet je managen’
Jan Lammers Spreker
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer