Sprekershuys logo

Vakgebied

Leiderschap
Communicatie
Ondernemen
Media
Strategie
Sport&Motivatie
Persoonlijk ontwikkeling
Teambuilding
Business & Management
Bestuur, Beleid & Politiek

Thema's

Leiderschap
Sport & Motivatie
Ondernemerschap
Business & Management
Communicatie & Media
Teambuilding
Bestuur, Beleid & Politiek
Persoonlijke ontwikkeling

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Michael van Praag is geboren in Amsterdam. Zijn ouders verhuisden naar Amstelveen toen hij vijf was. Op het Casimir Lyceum haalde hij zijn HBS-B diploma en ging in Delft Scheikunde studeren. Na een jaar ging hij over op metaalkunde. Hij werd lid van het Deltsch Studenten corps. Omdat de studierichting hem niet lag besloot hij na de militaire dienst toch om de handel in te gaan en in de zaak van zijn vader te werken. Hij had net een winkel concessie op Schiphol verworven. De internationale handel trok hem erg aan. Hij werd inkoper en vloog veel naar Japan, Honkong, Taiwan, Singapore en America om spullen in te kopen. Daar leerde hij met culturen en gewoontes omgaan hetgeen wat hem later bij Ajax, de KNVB, UEFA en in zijn persoonlijke leven goed van pas kwam.

De vader van Michael van Praag verkocht de zaak in 1987 aan Michael. Hij bouwde het verder uit tot een internationaal bedrijf met winkels op Schiphol, in Engeland, Duitsland, Italië, Frankrijk en Singapore. In die periode was hij ook 9 jaar Voorzitter van de RVC van Joint Services international, wereldwijde distributeur van O'Neill schoenen en kleding. In 1989 werd hij voorzitter van Ajax en we wonnen in 1994 de UEFA cup en in 1995 de Europacup en wereld beker. Na 13 jaar vroegen de eredivisie clubs Michael om hun voorzitter te worden en vijf jaar laten werd hij voorzitter van de KNVB en lid van het UEFA bestuur. Brn voorzitter van de Stadium & Security Committee en geef masterclasses en seminars over veiligheid in voetbal stadions. Denk aan Crowdmanagement, Terrorisme, Anti terrorisme en het voorkomen van vuurwerk. In maart 2021 treed hij daaraf wegens het behalen van de maximum termijn. In die periode was hij ook lange tijd theaterproducent voor kleine Nederlandse musicals. Daar kreeg hij zijn niet aflatende respect voor de cultuur sector. Momenteel is hij voorzitter van de NL- Sportraad, een adviesorgaan voor de Minister van sport van VWS.

Boek Michael van Praag bij het Sprekershuys!

Michael van Praag is te boeken als spreker bij het Sprekershuys en is expert op het gebied van leiderschap, sport & motivatie teambuilding en business & management. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Spreker Michael van Praag boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Lees meer
Geen pech hebben is al mazzel genoeg
mijn vader
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer