1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & sportbestuurder

Michael van Praag

Spreker en sportbestuurder Michael van Praag kan vanuit zijn functies bij Ajax, de KNVB en UEFA goed uitleggen hoe je, ondanks emoties en tegenstellingen, dingen voor elkaar krijgt met veel draagvlak. Tijdens zijn reizen naar onder andere Japan en Taiwan leerde hij met veel culturen en gewoonten omgaan. Dit kwam hem in zijn persoonlijke leven en zijn sportleven goed van pas. Hij spreekt over de onderwerpen leiderschap, sport & motivatie, ondernemerschap en business & management. Michael van Praag is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Michael van Praag

Over Michael van Praag

Michael van Praag is geboren in Amsterdam. Zijn ouders verhuisden naar Amstelveen toen hij vijf was. Op het Casimir Lyceum haalde hij zijn HBS-B diploma en ging in Delft Scheikunde studeren. Na een jaar ging hij over op metaalkunde. Hij werd lid van het Deltsch Studenten corps. Omdat de studierichting hem niet lag besloot hij na de militaire dienst toch om de handel in te gaan en in de zaak van zijn vader te werken. Hij had net een winkel concessie op Schiphol verworven. De internationale handel trok hem erg aan. Hij werd inkoper en vloog veel naar Japan, Honkong, Taiwan, Singapore en America om spullen in te kopen. Daar leerde hij met culturen en gewoontes omgaan hetgeen wat hem later bij Ajax, de KNVB, UEFA en in zijn persoonlijke leven goed van pas kwam.


Bedrijf

De vader van Michael van Praag verkocht de zaak in 1987 aan Michael. Hij bouwde het verder uit tot een internationaal bedrijf met winkels op Schiphol, in Engeland, Duitsland, Italië, Frankrijk en Singapore. In die periode was hij ook 9 jaar Voorzitter van de RVC van Joint Services international, wereldwijde distributeur van O'Neill schoenen en kleding.


Voetbal bestuur

In 1989 werd hij voorzitter van Ajax en we wonnen in 1994 de UEFA cup en in 1995 de Europacup en wereld beker. Na 13 jaar vroegen de eredivisie clubs Michael om hun voorzitter te worden en vijf jaar laten werd hij voorzitter van de KNVB en lid van het UEFA bestuur. BRN voorzitter van de Stadium & Security Committee en geef masterclasses en seminars over veiligheid in voetbal stadions. Denk aan Crowdmanagement, Terrorisme, Anti terrorisme en het voorkomen van vuurwerk. In maart 2021 treed hij daaraf wegens het behalen van de maximum termijn. In die periode was hij ook lange tijd theaterproducent voor kleine Nederlandse musicals. Daar kreeg hij zijn niet aflatende respect voor de cultuur sector. Momenteel is hij voorzitter van de NL- Sportraad, een adviesorgaan voor de Minister van sport van VWS.


Boek Michael van Praag bij het Sprekershuys!

Michael van Praag is te boeken als spreker bij het Sprekershuys en is expert op het gebied van leiderschap, sport & motivatie, teambuilding en business & management. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Michael van Praag boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Sport&Motivatie, Leiderschap, Communicatie, Media, Strategie, Ondernemen, Teambuilding

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Debatleider
 • Gespreksleider
 • Panellid

Tariefindicatie

Sessies

Lezing successen die Michael van Praag tijdens Ajax geleerd heeft

De club was vrijwel failliet. Er was nauwelijks geld en een krakkemikkig stadion. Hoe hebben ze het gekeerd? Wat was daar op de korte en lange termijn voor nodig? Kortom, hoe bouw je iets op terwijl je te maken hebt met allerlei stromingen en belangen zoals supporters, sponsors, businessseats houders, de pers, jaloezie van andere clubs? Michael van Praag legt dit tijdens zijn lezing 1 op 1 op het bedrijfsleven uit.

Lezing achter de coulissen van het voetbal

In maart 2021 verschijnt Michael van Praag zijn biografie met de titel 'Ik vertel hoe de krachten achter de schermen van het nationale en internationale voetbal vanuit de bestuurskamers lopen'. De manipulatie van Qatar bij het toekennen van het wereldkampioenschap voetbal, maar bijvoorbeeld ook welke krachten er speelden tijdens zijn verkiezingsrace voor het voorzitterschap van de UEFA en FIFA. En wat de lessen zijn die we daar uit kunnen leren. En nog veel meer.

Lezing Find the rhytm of authentic leadership

Hoe bereik je wat je bereiken wilt? Hoe creëer je draagvlak, ken je eigen beperkingen, het belang van je eigen reputatie en je gun factor? Michael van Praag lardeert dat met tal van voorbeelden uit zijn sport en bedrijfscarrière.

Geen pech hebben is al mazzel genoeg

mijn vader

Johan Derksen vs Michael van Praag - VOETBAL INSIDE

Oog in Oog met Michael van Praag

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.