1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker

Björn Kuipers

Spreker Björn Kuipers is oud-voetbalscheidsrechter bij de Eredivisie, het Nederlands Elftal en was werkzaam binnen de hoogste klasse van de Europese voetbalbond. Naast zijn succesvolle carrière als scheidsrechter is Kuipers ook succesvol ondernemer. De lessen van het voetbalveld en zijn ondernemingen deelt hij in zijn lezingen. Hij geeft het publiek een kijkje in zijn wereld, maar weet toch elke doelgroep te raken met zijn praktische inzichten over leiderschap, ondernemerschap en sport & motivatie. Björn Kuipers is nu te boeken als spreker bij het Sprekershuys!

...Björn Kuipers

Over Björn Kuipers

Goede communicatie en leiderschap is niet alleen belangrijk binnen sport, maar kan ook het verschil maken binnen jouw bedrijf. Spreker Björn koppelt tijdens zijn lezingen twee werelden voor een pakkend verhaal over motivatie, management en ondernemen. Björn Kuipers is nu te boeken als spreker bij het Sprekershuys!


Voetbalcarrière

Björn Kuipers leerde voetballen bij Quick maar trad al snel in de voetsporen van zijn vader als scheidsrechter. In 2005 floot Bjorn zijn eerste wedstrijd in de Nederlandse Eredivisie tijdens de wedstrijd Vitesse Willem ll. Vanaf dat moment maakt hij naamsbekendheid. Zo maakte hij in 2006 zijn internationale debuut, waarna zijn Europa League debuut volgde in 2007 tijdens de wedstrijd NK Varteks – KF Tirana. Na een mooie carrière als scheidsrechter voor o.a. FIFA, WK Voetbal en het Europees Kampioenschap, besloot hij in 2021 om zijn laatste wedstrijd te fluiten.


Ondernemer en Auteur

Buiten zijn werk als scheidsrechter, is Björn eigenaar van twee kapperszaken en vestigingen van de supermarkt Jumbo. Zijn sterke communicatieve vaardigheden, goede voorbereiding en vermogen om beslissingen te durven nemen past hij dus niet alleen toe op het voetbalveld. Een belangrijke les die hij leerde tijdens zijn werk verwerkte hij in zijn kinderboek Respect (2019), waarin hij achtste-groepers handvatten geeft over respect op en buiten het veld. Zijn ervaringen weet hij op elk publiek over te brengen, en om te zetten in een boodschap over motivatie, effectief leiderschap of ondernemen.


Boek Björn Kuipers bij het Sprekershuys!

Björn Kuipers is te boeken als spreker en is gespecialiseerd in een breed aantal thema's zoals leiderschap, sport & motivatie, business & management, innovatie & trends en ondernemerschap. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Björn Kuipers boeken voor jouw evenement? Neem hiercontact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Leiderschap, Ondernemen

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

€6500

Sessies

Lezing Björn Kuipers

Björn Kuipers is een van de beste en bekendste scheidsrechters van Nederland op dit moment. Maar wat komt er allemaal kijken bij het het scheidsrechter zijn? Björn neemt je mee in zijn interactieve lezing. Thema’s als leiderschap, samenwerken, (duidelijk en direct) communiceren, teamverband, omgaan met tegenslagen, presteren onder druk, snel en de juiste beslissingen maken, mentale fitheid komen daarbij ruimschoots aan bod. Met deze thema’s kun je goed de vergelijking maken naar het bedrijfsleven. Ook de mensen in het publiek die geen voetbalfan of voetbalkenner zijn geboeid tijdens zijn lezing. Naast scheidsrechter is Björn ook ondernemer, hij is namelijk eigenaar van een Jumbo supermarkt, zijn supermarkt is in 2016 verkozen tot beste supermarkt van Nederland. In het verleden was Björn eigenaar van meerdere supermarkten. Door deze ervaringen kan hij ook een boeiend verhaal vertellen over ondernemerschap en leiderschap.

Kijk niet naar wat het kost, maar naar wat het opbrengt

De carrière van Björn Kuipers in 14 foto's

Scheidsrechter Björn Kuipers over fluitjes, Fortnite en Neymar

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.