1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & hoofdredacteur Quote

Paul van Riessen

Paul van Riessen is hoofdredacteur van Quote. Hij heeft dagelijks te maken met ’s lands succesvolste ondernemers. Hij spreekt hun taal, weet hun prestaties op waarde te schatten, maar doorziet ook de trucs waarvan ze zich soms bedienen. En hij is niet te beroerd daar doorheen te prikken. Met het floret als het kan, met de botte bijl als het moet. Al blijft ironie zijn doeltreffendste wapen. Hij is expert op het gebied van ondernemen en business & management. Paul is te boeken als spreker, gespreksleider en interviewer bij het Sprekershuys.

...Paul van Riessen

Over Paul van Riessen

Elf jaar was Paul, toen hij wist dat hij later als hij groot was, journalist zou worden. De nieuwsgierigheid zat er al vroeg ingebakken, en is nooit meer weggegaan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Van Riessen na de voor de hand liggende route via de School voor Journalistiek, breed ervaring opdeed.


Carrière

Zijn eerste (kilo)meters maakte hij bij de regionale krant, waarna hij verhuisde naar Hilversum om een paar jaar televisie te maken. Als redacteur van het programma Breekijzer leerde hij en passent veel over de manier waarop overheidsinstellingen en grote bedrijven werken. Daarna vertrok Van Riessen naar BNR Nieuwsradio, een station dat op dat moment nog door pioniers draaiende werd gehouden. In het laatste jaar dat hij daar werkte, was hij als parlementair verslaggever gestationeerd op het Binnenhof.


Quote

In 2004 nam Jort Kelder hem in dienst bij zakenblad Quote. Daarbij sprak het in Van Riessens voordeel dat het artikel dat hij eerder eens had aangeleverd, direct tot een indrukwekkende stroom aan advocaatbrieven had geleid. Paul ontwikkelde zich bij Quote tot chroniqueur van vermogend Nederland. Daarbij gaat zijn interesse niet alleen uit naar de bron van een fortuin, maar ook naar de manier waarop er van het verdiende vermogen wordt genoten. En ook nu hij hoofdredacteur is, leidt het spel om geld, status en genot dat zich dagelijks voor zijn ogen ontvouwt nog altijd tot vrolijke verwondering. En dat is exact waar hij als klein jongetje van droomde.


Boek Paul van Riessen bij het Sprekershuys!

Paul van Riessen is te boeken als spreker, dagvoorzitter, interviewer, panellid, gespreksleider, presentator en debatleider en is gespecialiseerd in een breed aantal thema's zoals business & management, ondernemerschap, communicatie & media en economie & financiën. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Paul van Riessen boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Real Estate, Ondernemen

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Debatleider
 • Gespreksleider
 • Presentator
 • Panellid

Tariefindicatie

€2500

Sessies

Zo haalt u de Quote 500

Hoewel de Quote 500 bestaat uit vogels van zeer uiteenlopend pluimage, zijn er wel degelijk factoren te noemen die maken dat nou juist zij behoren tot de financiële elite van ons land. En dat betekent dat er ook prima adviezen zijn te geven aan mensen die ook zo’n eervolle plek in die lijst willen verdienen. En niemand die dat beter kan dan hoofdredacteur Paul van Riessen. Hij giet dat desgewenst in een vrolijke, multimediale presentatie, waarin hij uiteraard ook stilstaat bij de eigenaardigheden van de rijkste Nederlanders.

"Wandel altijd aan de zonnige kant van de straat"

Paul van Riessen: ‘We zullen zeker mensen bij de enkels afzagen als ze dat verdiend hebben’

De Zelfspodcast S4X04 - Paul van Riessen quoteert

Gerelateerd nieuws

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.