1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker

Sophie van Gool

Sophie van Gool is econoom en spreker. Haar missie is om de loonkloof te dichten. Met haar bedrijf Salaristijger zet ze zich in voor gelijke beloning. Daarnaast schrijft ze elke maandag een column voor Het Financieele Dagblad, is ze medepresentator van de podcast I’m Speaking en auteur van het boek Waarom vrouwen minder verdienen - - en wat we eraan kunnen doen. Ze spreekt regelmatig over de loonkloof, (financiële) ongelijkheid tussen mannen en vrouwen, diversiteit en inclusie en onbewuste vooroordelen. Sophie is te boeken als spreker, interviewer, panellid en gespreksleider bij het Sprekershuys.

...Sophie van Gool

Over Sophie van Gool

Sophie van Gool (1991) heeft als missie om de loonkloof te dichten. Met haar bedrijf Salaristijger zet ze zich in voor gelijke kansen en gelijke beloning op de arbeidsmarkt. Ze is columnist voor Het Financieele Dagblad en medepresentator van de podcast I’m Speaking.


Boek

Van Gool werd door LinkedIn uitgeroepen tot een van de Top Voices van 2020. In 2021 verscheen haar boek Waarom vrouwen minder verdienen - en wat we eraan kunnen doen bij uitgeverij Business Contact. Eerder werkte ze als management consultant.


Diploma’s

Ze behaalde haar MBA aan ESADE Business School (Barcelona) & Haas School of Business (University of California, Berkeley) en deed een MSc Behavioral Economics & Game Theory aan de Universiteit van Amsterdam.


Boek Sophie van Gool bij het Sprekershuys!

Sophie van Gool is te boeken als spreker, interviewer, panellid en gespreksleider en is expert op het gebied van Ondernemen, Business & Management en Economie & Financiën. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Sophie van Gool boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Persoonlijke ontwikkeling, Strategie, Ondernemen, Maatschappij

In te huren als

 • Spreker
 • Interviewer
 • Gespreksleider
 • Panellid

Tariefindicatie

€4350

Sessies

Onderhandelen: hoe pak je het aan?

Iedereen wil wel eens onderhandelen over zijn of haar salaris. Maar we vinden het ook spannend. Waar kun je wel en niet om vragen? Hoe hoog moet je inzetten? Hoe zorg je dat het geen conflict wordt?

Unconscious bias: wat is het, hoe beïnvloedt het gedrag, en wat kun je ertegen doen?

We denken graag van onszelf dat we objectief en open-minded zijn, maar iedereen heeft vooroordelen. En die vooroordelen beïnvloeden ons gedrag, tijdens sollicitatiegesprekken, in beoordelingen en salarisonderhandelingen. Hoe komt dit? En wat kun je er tegen doen? Sophie van Gool legt het uit aan de hand van wetenschappelijk onderzoek, voorbeelden uit de praktijk, en deelt praktische tips!

Waarom vrouwen minder verdienen - en wat we eraan kunnen doen

Vrouwen verdienen nog steeds minder dan mannen, ook voor vergelijkbaar werk. In een werkend leven lopen zij gemiddeld € 300.000 mis. En hoewel vrouwen vaker hoogopgeleid zijn dan mannen, stromen ze amper door naar topfuncties. Er zijn in Nederland zelfs meer directeuren met de naam Peter dan vrouwelijke directeuren. Maar vrouwen werken toch vaker in deeltijd, en in sectoren die minder goed betalen? Moeten ze niet eerst zelf veranderen? Sophie van Gool legt de mythes en feiten uit vertelt hoe je nu echt werk kunt maken van gelijke beloning.

Ondernemen: hoe begin je?

Veel mensen willen een eigen bedrijf starten, een podcast beginnen of een boek schrijven. Maar waar begin je? Je hebt het nog nooit eerder gedaan, dus kun je het eigenlijk wel? Hoe kun je beginnen met ondernemen naast je baan? Hoe ga je om met reacties uit je omgeving? Hoe zorg je dat je niet gelijk al je spaargeld hoeft te investeren? Sophie van Gool startte twee bedrijven, een podcast en schreef een boek en kan jou inspireren om hetzelfde te doen, door gewoon te doen!

I'm no longer accepting the things I cannot change. I'm changing the things I cannot accept.

Angela Davis

Geld en vrouwen: de loonkloof en onderhandelen voor pro's | EXPERT | Sophie van Gool

Hoe dichten we de loonkloof tussen man en vrouw? Een gesprek met Sophie van Gool

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.