1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & Dagvoorzitter

Suzanne Huurman

Sportarts Suzanne Huurman is een energieke en inspirerende medisch specialist die vol enthousiasme presenteert over haar ervaringen als top sportarts in het binnen- en buitenland. Suzanne werkt sinds 2018 als High Performance Expert voor TeamNL en is sinds 2019 in dienst bij Real Madrid CF. Gepassioneerd en openhartig deelt zij haar ervaring en legt ze relaties met het bedrijfsleven. Hoe je een team optimaal laat presteren onder druk, en thema's zoals topsport, welzijn en vitaliteit zijn enkele onderwerpen waarover ze regelmatig spreekt. Suzanne is te boeken als spreker, dagvoorzitter, presentator, panellid, interviewer, debatleider en gespreksleider bij het Sprekershuys.

...Suzanne Huurman

Over Suzanne Huurman

Suzanne Huurman is met racketsnelheid door de 6-jarige geneeskunde opleiding geschoten, waarna ze direct aanbevelingen kreeg voor diverse medische specialisaties. Ze koos voor de 4-jarige specialisatie Sportgeneeskunde, die ze in 2018 afrondde. Gedurende haar medische specialisatie was zij Medisch Manager van Go Ahead Eagles, UEFA Venue Medical Manager gedurende Weuro 2017, startte ze als High Performance Expert voor TeamNL en benaderde PSV haar om haar in dienst te nemen 6 maanden voor het behalen van haar medisch-specialistendiploma. Ook daarna ging het snel met haar medische carrière in de topsport.Real Madrid

In 2019 werd ze benaderd door Real Madrid CF om als sportgeneeskundeconsultant voor ‘Los Blancos’ aan de slag te gaan. Een jaar later kwam het verzoek om naar de Spaanse hoofdstad te verhuizen en fulltime in dienst te treden bij hen. Er werd een vrouwenteam gestart en Huurman werd aangesteld om dit project medisch te leiden. In het eerste jaar wisten ze zich direct te plaatsen voor de Champions League en werd er een Academy opgericht voor jong vrouwelijk talent. Gedurende haar tijd als hoofd van de medische staf van de vrouwen ontwikkelde deze afdeling van de Koninklijke zich in rap tempo, en een recordaantal toeschouwers bezocht de Champions League kwartfinale tussen Real Madrid en Barça-vrouwen in een uitverkocht Camp Nou: 91.553 toeschouwers. In 2022 maakte Suzanne Huurman de overstap terug naar de heren, leidde ze de diverse Academy teams, optimaliseerde ze de medische educatie binnen de club en richtte ze zich op alle state-of-the-art sportmedische ontwikkelingen met Real Madrid Next, het innovatieplatform van de meest succesvolle voetbalclub ter wereldTeamNL

Als bondsarts van de TeamNL handbalvrouwen is Suzanne Huurman ook actief binnen deze tak van sport. Een totaal verschillende sport met een heel andere groepsdynamiek, hetgeen andere uitdagingen met zich meebrengt in het kader van optimaal presteren. Suzanne Huurman is tevens consultant voor diverse professionele voetbalclubs in Europa, hierdoor heeft ze veel ervaring opgedaan in het werken binnen verschillende structuren en in het optimaliseren van het medisch team binnen het grotere geheel van het voetbalbedrijf.Sportgeneeskunde

Naast haar werk in de medische topsportwereld is Suzanne Huurman altijd actief geweest, en is dat nog steeds, in de breedtesport en recreatiesport. In 2015 startte ze in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen, waarna ze in 2018 dezelfde functie vervulde bij de afdeling Sportgeneeskunde in het Anna Ziekenhuis - Topsupport in Eindhoven. In 2020 zette ze samen met een collega sportarts een nieuwe sportgeneeskunde afdeling op in het Antonius Ziekenhuis in Utrecht, waar zij tot op heden 10 uur per week actief voor is. Sinds 2020 maakt Huurman deel uit van The Advisory Board van VEJOS (Association of Young Orthopedic and Sports Medicine Professionals) in Nederland. Suzanne Huurman spreekt met enige regelmaat voor een zeer uiteenlopend publiek. In 2017 was dit nog voornamelijk medisch inhoudelijk georiënteerd, maar al snel werd ze uitgenodigd voor congressen over de hele wereld, van Brazilië tot Qatar. Als keynotespeaker in Nederland voor de wetenschappelijke vereniging voor sportgeneeskunde tijdens hun jaarcongres, tot staand op het heilige gras van Camp Nou van FC Barcelona, waar ze sprak tot duizenden congresdeelnemers op de tribune, of als voorzitter die een debat leidt vanaf de middenstip, maar dan die van het Estadio Cívitas Metropolitano van Atlético de Madrid. De afgelopen jaren hebben steeds meer bedrijven haar weten te vinden, met name op basis van haar expertise op het gebied van vitaliteit, Exercise is Medicine®, het optimaal laten presteren van een team onder druk en de overeenkomsten met het bedrijfsleven.

Boek Suzanne Huurman bij het Sprekershuys!

Suzanne Huurman is te boeken als spreker, dagvoorzitter, presentator, panellid, interviewer, debatleider en gespreksleider. Zij spreekt over onderwerpen zoals Ondernemen, Business & Management, Leiderschap, Innovatie & Trends, Wetenschap, Zorg, Sport & Motivatie, Lifestyle & Health en Teambuilding. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.


Spreker en dagvoorzitter Suzanne Huurman boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Presteren onder druk, Gezondheid, Vitaliteit, Topsport

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Gespreksleider
 • Presentator
 • Panellid

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Lezing: Presteren op topniveau

Suzanne geeft je een uniek kijkje in de topsportmedische keuken. Ze bundelt haar praktijkervaringen tot een inspirerend, openhartig verhaal. Ze schroomt niet om tussendoor prangende vragen te beantwoorden, stelt zich kwetsbaar op en zorgt op deze manier voor een dynamische, interactieve lezing. Als medisch manager in de topsport is ze een expert op het gebied van leiding geven aan medische teams in de topsport en het creëren van een cultuur waarin ieder individu het beste uit zichzelf kan halen. Suzanne kan inspirerend vertellen over onderwerpen als leiderschap, samenwerken, culturele verschillen, presteren onder druk en de link naar het bedrijfsleven aan de hand van vele praktijkvoorbeelden en situaties. Hierdoor is Suzanne een veelgevraagde spreekster bij zowel gezondheidsorganisaties als het bedrijfsleven.

Lezing: Exercise is Medicine®

Exercise is Medicine®, ofwel, bewegen op recept. Slechts 150 minuten per week lichamelijke activiteit voor volwassenen kan chronische ziekten zoals kanker, diabetes type II en hart- en vaatziekten voorkomen én behandelen. Verrassend genoeg wordt met dat gegeven nog maar weinig gedaan in de spreekkamer van de arts. Bewegen als medicijn heeft nog geen reguliere plek in de ziekenhuiszorg. In deze sessie zorgt Suzanne voor een stukje bewustwording middels feiten en met haar positieve energie motiveert ze de zaal om middels kleine aanpassingen in het dagelijkse leven, grote gezondheidswinst te bemachtigen.

Dagvoorzitterschap

Suzanne Huurman is een veelzijdige dagvoorzitter. Haar achtergrond als Medisch Manager, Topsportarts en TeamNL High Performance Expert zorgt voor een unieke touch aan jouw dag. Suzanne maakt makkelijk contact en door haar levendige manier van spreken en handelen brengt zij energie mee, die direct de zaal instraalt wanneer zij op het podium staat. Suzanne stelt hoge eisen aan zichzelf en anderen, en heeft een uitgesproken, perfectionistische aard. Dit weerspiegelt zich in haar streven naar uitmuntendheid in de taken die zij oppakt, zo ook het dagvoorzitterschap.


Wat kun je van Suzanne als dagvoorzitter verwachten?

Positiviteit, diepgang, verbinding en een vitaliteitsvibe; ze is immers niet voor niets sportarts geworden – dit zit in haar DNA. Suzanne weet de rode draad van jouw event te bewaken en de inhoud te waarborgen. Ze is als dagvoorzitter onmisbaar om jouw evenement tot een succes te maken.

Lezing: Vitaliteit

Vitaliteit in organisaties. Wat is dat eigenlijk precies? En hoe verbeter je vitaliteit succesvol in je organisatie? Vitaliteit komt van het Latijnse woord 'vitae' en betekent letterlijk levenskracht. Het gaat hierbij om de hoeveelheid levensenergie die iemand ervaart. Een vitaal persoon heeft een duidelijke wilskracht, beschikt over energie, lichamelijke kracht en weerbaarheid. Vitale medewerkers zijn levenslustiger en werken daardoor met meer plezier en energie. Daardoor zitten ze niet alleen zelf beter in hun vel, ze hebben ook een positief effect op collega’s. Tevens zetten ze graag een extra stap voor het bedrijf. Ze zijn dus productiever en leveren betere organisatieresultaten. In deze sessie laat Suzanne zien hoe je vitaliteit succesvol verbetert op individueel- en organisatieniveau.

Exercise is Medicine

www.exerciseismedicine.org

...

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.