Vakgebied

Muziek
Cultuur
Kunst & Cultuur
Kunst
Literatuur
Musicals

Thema's

Cabaret & Entertainment
Kunst & cultuur

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Thomas van Luyn is geboren in 1968 in Kinshasa in Congo. Als kleine jongen wil Thomas natuurlijk hetzelfde worden als zijn vader; baas van de wereld. Althans, dat is de kinderlijke interpretatie van een baan bij een ontwikkelingshulporganisatie. ‘Baas’ klinkt veel beter. Achter zijn piano in de woonkamer droomt hij van een leven als beroemdheid.

Thomas van Luyn: “Angst dat het fout kan gaan. Dat maakt dat ik het goed wil doen. Ik hou van het gevoel wanneer het licht dooft en het geroezemoes verstomt, dat je dan wel moet, dat je er niet onderuit kunt.” Na de middelbare school in Utrecht, gaat Thomas studeren. Geen succesverhaal, want de studies rondt hij niet af. Niettemin is het een goede tijd en ontmoet hij tijdens het studentenbestaan Mike Boddé.

Dit blijkt de juiste combinatie te zijn. Een samenwerking waar hij veel plezier van heeft. Samen vormen ze al snel de cabaretgroep Ajuinen & Look. De smaak van het creatieve theaterbestaan bevalt Thomas goed. Wanneer Mike Boddé tijdelijk wegvalt, is het moment daar om een echte keuze te maken. Het theater en de televisie worden de thuisbasis van Thomas.

Samen met Sanne Wallis de Vries speelt hij in het televisieprogramma Waskracht! van de VPRO. Later bedenkt en maakt hij met Mike de ‘Mike en Thomas Show’, ook voor televisie. Hij levert belangrijke bijdrage aan het programma Kopspijkers door in diverse huiden te kruipen van de meest uiteenlopende types. Daarna presenteerde hij 3 seizoenen lang het satirische programma Cojones voor NPO1/BNNVARA en verzorgt hij al jaren wekelijks een column in Volkskrant Magazine.


Boek Thomas van Luyn bij het Sprekershuys!

Thomas van Luyn is te boeken als dagvoorzitter en als cabaretier. Hij kan zorgen voor een spetterende afsluiting van een evenement, bijvoorbeeld met een lied op maat. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.


Dagvoorzitter Thomas van Luyn boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Lees meer
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer