1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Componist & spreker

Camiel Jansen

Camiel Jansen is componist, ondernemer en presentator. Als componist legt hij verbanden tussen een maatschappelijk thema en zijn muziek. Zo componeerde hij 'het Toeslagenschandaal' op basis van samples van Nederlandse politici, en schreef hij een mini-opera over de aanstaande reis van de mens naar Mars. Hij ziet dat nieuwsgierigheid en creativiteit de ultieme manier is om te inspireren én te overtuigen, en gelooft er in dat ieder mens baat heeft bij bewust veranderen van gedachteprocessen. Camiel Jansen is te boeken als spreker en dagvoorzitter bij het Sprekershuys.

...Camiel Jansen

Over Camiel Jansen

Camiel Jansen is een componist, ondernemer en presentator die altijd op zoek is naar de verbinding tussen het maken van ideeën en hun uitwerking. In zijn projecten maakt hij een vertaalslag tussen mensen en muziek.


Componist

Als componist maakte hij o.a. de muziektheatervoorstelling MUHAMMAD, waarbij hij Muhammad Ali’s meest legendarische bokswedstrijd the Rumble in the Jungle op muziek zette, de concertserie MURAKAMI, waarbij hij een boek van Haruki Murakami naar muziek vertaalde, MARS:, een mini-opera over de aanstaande reis van de mens naar de planeet Mars, en Small World, een filmsymfonie over een muis. Camiel's werken worden veelal uitgevoerd door orkesten en op festivals.

Onlangs kreeg Camiel de Rogier van Otterloo Award 2023 van het Prins Bernhard Cultuurfonds uitgereikt. Met een compositie-opdracht voor Jong Metropole en 10.000 euro beloning, werd hij geëerd tijdens een Jong Metropole concert in Theater Orpheus, Apeldoorn.


Daarnaast is een vaak geziene gast op Radio1 en NPO Klassiek en werd hij in het kader van zijn premières meerdere malen geïnterviewd in het NRC, Parool, Trouw en de Volkskrant. Camiel is tevens docent aan het Conservatorium van Amsterdam.


Ondernemer

Als ondernemer is Camiel co-founder van Yellowbloom. Sinds 2017 produceert Yellowbloom muziek voor reclame’s en films, en binnen het bedrijf staat Camiel in contact met reclamebureau’s, filmproducenten, regisseurs en creatives. Hij helpt in het vertalen van de kernwaarden van een klant naar een duidelijke muzikale richting om zo een boodschap te versterken.


Creatieve alleskunner

Tevens produceert Camiel films en lanceerde hij onlangs de app Stadion, wat als doelstelling heeft om vitaliteit onder werknemers te bevorderen. Op dit moment is Camiel bezig met het componeren van een symfonie en presenteert hij vaak op festivals, lezingen en NPO Klassiek.


Spreker en dagvoorzitter

In zijn talks wil hij zijn publiek handvatten bieden om hun eigen creativiteit te ontwikkelen, en geeft hij eenvoudige tools om veranderingen in je gedachtepatronen te creëren.


Boek Camiel Jansen bij het Sprekershuys!

Camiel Jansen is te boeken als spreker en dagvoorzitter. Hij is gespecialiseerd in een breed aantal thema's, zoals kunst & cultuur, verandermanagement, mens & maatschappij en creativiteit & inspiratie. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker en dagvoorzitter Camiel Jansen boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Gedragsverandering, Creatief denken, Muziek

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Panellid

Tariefindicatie

€1500

Sessies

Camiel Jansen als dagvoorzitter

Camiel Jansen is presentator voor NPO KX. Met zijn creatieve blik en eeuwige nieuwsgierigheid, weet hij waardevolle gesprekken uit te lokken tussen sprekers en publiek. Als dagvoorzitter heeft hij aandacht voor iedereen in de zaal en laat het publiek ook met elkaar verbinden.


Camiel Jansen Lezing: Creatieve tools voor betekenisvolle verandering van binnenuit

Als spreker neemt Camiel Jansen het publiek helemaal mee in zijn verhaal. Hij vertelt over hoe je als mens, team of organisatie creativiteit kan toepassen in het aanbrengen van tastbare verandering, en geeft hiervoor simpele tools en handvatten. Door zijn ruime ervaring in het ontwikkelen van creativiteit (als componist maar ook als ondernemer) heeft hij een duidelijke grip op zijn ideeëntaal, maar ziet hij ook hoe vaak mensen nog strugglen met het bedenken en uitwerken van nieuwe ideeën. Terwijl dit juist dé manier bij uitstek is om onze gedachtes en de wereld om ons heen te veranderen. Met humor en een vleugje flair zorgt Camiel er voor dat de luisteraar écht tot actie wordt gebracht, en gaat deze naar huis met een nieuwe toolkit om veranderingen in gang te zetten.

De wereld is van klei. Kneed.

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.