1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Dagvoorzitter

Desiree Hoving

Desiree Hoving is voormalig wetenschapper en wetenschapsjournalist en kent de wereld van onderzoek, innovatie en wetenschap als geen ander. Als dagvoorzitter weet ze elke bijeenkomst laagdrempelig, maatschappelijk relevant, interessant en doelgericht te maken voor een divers publiek. Interactie vindt ze daarbij super belangrijk. Daarom maakt ze van het publiek deelnemers, door ze steevast vanaf het begin van een bijeenkomst te betrekken. Daarnaast legt Desiree graag nieuwe verbindingen tussen experts op het podium en deelnemers in de zaal. Daarnaast slaat ze inhoudelijk bruggen tussen verschillende disciplines, tussen theorie en praktijk en tussen wetenschap, bedrijfsleven, overheid en maatschappij. Desiree is te boeken als dagvoorzitter, presentator, interviewer en gespreksleider bij het Sprekershuys.

...Desiree Hoving

Over Desiree Hoving

Wetenschap helpt ons om de wereld beter te begrijpen. Tegelijkertijd verandert onze wereld razendsnel door ontwikkelingen in de wetenschap. Meer dan ooit is het belangrijk te weten wat er in de wetenschap speelt en wat dit voor ons leven betekent. Als dagvoorzitter maakt Desiree Hoving je bijeenkomst over wetenschap doelgericht en interactief. Sprekers voelen zich bij Desiree op hun gemak en deelnemers voelen zich gemotiveerd om mee te doen. Wetenschap & Techniek

Haar affiniteit met wetenschap is ontstaan bij TNO en bij de Technische Universiteit Delft, waar zij haar carrière begon. Daarna switchte ze naar de journalistiek. Ze was in dienst van Cobouw, de dagelijkse krant in de bouw, schreef voor het populair wetenschappelijke tijdschrift NWT (nu New Scientist) en maakte televisie voor de kennisquiz. Uiteindelijk schreef ze tien jaar als zelfstandig wetenschapsjournalist voor landelijke kranten (Volkskrant, NRC, Algemeen Dagblad en Parool) en tijdschriften (De Ingenieur, Libelle, Marie Claire en Opzij).


Dagvoorzitter en moderator

Sinds lange tijd werkt ze als dagvoorzitter in Nederland en als moderator in het buitenland. Ze staat graag voor een volle zaal, maar ontvang net zo lief gasten in een studio voor een goed gesprek. Ze denkt graag conceptueel mee over het programma, stelt scherpe vragen en destilleert belangrijke thema's. Desiree zorg voor een inhoudelijk gesprek waaraan iedereen mag deelnemen.


Boek Desiree Hoving bij het Sprekershuys!

Desiree Hoving is te boeken als dagvoorzitter, presentator, interviewer en gespreksleider. De voormalig wetenschapper en wetenschapsjournalist kent de wereld van onderzoek, innovatie en wetenschap als geen ander. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Dagvoorzitter Desiree Hoving boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Wetenschap, Journalistiek

In te huren als

 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Gespreksleider
 • Presentator

Tariefindicatie

€2350

Sessies

Desiree Hoving als dagvoorzitter

Desiree Hoving is inhoudelijk ijzersterk, snel ingelezen en stelt scherpe vragen. Bij de voorbereiding denkt ze mee over het programma, de aansluiting met het doel en de doelgroep en de interactie. Ze belt standaard iedereen die op het podium verschijnt en schrijft haar eigen teksten. Bij haar voelen sprekers zich ontspannen, het publiek zich gemotiveerd en zich met elkaar en de sprekers verbonden. Iedereen is geënthousiasmeerd en gaat op tijd naar huis met het idee dat wat ze gehoord hebben ook op zichzelf toegepast kan worden. Ze werkt graag met groepen tussen de 50 en 500 mensen, maar hanteert geen maximum.

Nothing in life is to be feared, it is only to be understood

Marie Curie

...
Desiree straalt een onbevangenheid uit op het podium die drempelverlagend werkt. De sfeer in de zaal is daardoor meteen goed. Desiree interacteert speels en natuurlijk met het publiek en kan vervolgens een messcherpe analyse geven of vraag stellen. In de samenwerking is Desiree constructief en creatief. Ook tijdens het event is Desiree flexibel en speelt ze met gemak in op wat er zich voor doet.
Tom van den Heuvel, Public Policy & Public Affairs advisor @Health-RI
...
I had the pleasure to work with Desiree for the NERA Transition Top, where she was the chair of the day. Desiree already took a very active role in the preparations, challenging us to formulate more clearly what we wanted to achieve with the discussions that day. On the day itself she guided the discussions, giving room for everyone to speak out while at the same time summarizing and compacting the discussion to work efficiently to a concrete outcome. She has a very pleasant way of acting, bringing structure, but also cheer in the discussion. She definitely exceeded the expectations I had for her role – also by her knowledgeability on the subject – and I would be very happy to work with her again.
Mark Boneschanscher, Working on research and business opportunities to accelerate the energy transition.
...
Desiree has been moderating for Mercator Ocean International an international online workshop on ocean forecasting, organized for the United Nations UNESCO/IOC. This was a first in the history of ocean forecasting, a great moment with enthusiastic participants from all over the world, but also a real performance to manage with 6 intense sessions over 3 days. Desiree is very professional : attentive to our needs as organizer and responsive to participants' expectations. She is indeed an excellent moderator, she is naturally gifted to create the best conditions for group discussions, but she is also very dedicated and serious in her preparation. I recommend her very warmly.
Pierre Bahurel, CEO at Mercator Ocean

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.