1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Dagvoorzitter

Wendelien Wouters

Dagvoorzitter Wendelien Wouters brengt warmte, scherpte en sfeer naar ieder event. Ze zorgt voor diepgang én verbinding tussen het publiek en de sprekers. Dat levert gesprekken op die mensen raken, bewegen en verwonderen. Ze heeft een voorliefde voor (jeugd)zorg, onderwijs, cultuur en ondernemerschap. Met haar brede ervaring - zowel op het podium als voor de camera - maakt ze van jouw fysieke of online bijeenkomst, webinar, talkshow en podcast een onvergetelijk moment. Wendelien Wouters is te boeken als dagvoorzitter bij het Sprekershuys.

...Wendelien Wouters

Over Wendelien Wouters

Als ervaren dagvoorzitter, programmamaker en trainer is Wendelien Wouters inzetbaar voor fysieke, hybride of online bijeenkomsten over vrijwel ieder denkbaar onderwerp in allerlei branches. Anderen noemen haar een snelle denker, energiek, speels, warm en uitnodigend met daarnaast een geweldig gevoel voor timing.


Wendelien als allround dagvoorzitter

Tientallen keren per jaar staat Wendelien als dagvoorzitter op het podium. Ze is tevens ervaren als host van livestreams en webinars. Haar vakkennis en ervaring combineert ze met vrouwelijke energie en intuïtie. Door haar interesse en expertise weet ze moeiteloos complexe onderwerpen begrijpelijk te maken voor een breed publiek: van psychiatrie tot biodiversiteit. Van onderwijs tot bouw. En van kleine ondernemers tot grote overheidsinstellingen.


Ze begeleidt uiteenlopende werkvormen, zoals een paneldiscussie, talkshow, interview, awarduitreiking, Collegetour en Open Space. Gesprekken die gaan over wat iemand raakt en beweegt, voert ze het liefst. Haar kracht? Snel verbinding maken tussen de sprekers en deelnemers thuis of in de zaal. Ze schakelt moeiteloos van strakke regie naar improvisatie als het programma daar beter van wordt. Daarnaast praat ze makkelijk met diverse doelgroepen én is ze een doorvrager: altijd benieuwd wat er schuilgaat achter een eerste antwoord.


Programmaontwerper en trainer

Wendelien is meer dan een dagvoorzitter. Vanuit haar achtergrond als theatermaker en trainingsacteur is ze gewend om inhoud vorm te geven. Opdrachtgevers waarderen haar frisse blik en creativiteit bij het ontwikkelen van het programma. De ene keer is dat groots en theatraal, de andere keer klein en intiem. En altijd gericht op de dialoog.


Daarnaast is ze trainer en mede-eigenaar van Leren Modereren. Maandelijks geeft ze in het hele land groepstrainingen voor ambitieuze vakgenoten in spé én mensen die binnen hun eigen organisatie met meer vertrouwen en kunde bijeenkomsten willen leiden.


Boek Wendelien Wouters bij het Sprekershuys!

Wendelien Wouters is te boeken als dagvoorzitter bij het Sprekershuys en heeft affiniteit met de onderwerpen mens & maatschappij, onderwijs, ondernemerschap, lifestyle & health, kunst & cultuur, zorg en persoonlijke ontwikkeling. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Dagvoorzitter Wendelien Wouters boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Onderwijs, Zorg, Persoonlijke ontwikkeling, Kunst & Cultuur, Innovatie & Trends, Ondernemen, Maatschappij

In te huren als

 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Gespreksleider
 • Presentator

Tariefindicatie

€2250

Sessies

Theatrale talkshow: Lampje erop

Lampje erop is een theatrale talkshow waarin gewone mensen met een bijzonder verhaal centraal staan. Wendelien Wouters interviewt de mens achter de medewerker of de mensen over wie geschreven plannen gaan. Zo haalt Wendelien de buitenwereld naar binnen en geeft de binnenwereld van mensen stem.


Interviews worden afgewisseld met interactie met de zaal, poëzie, culinaire verassingen, muziek of theater. Iedere editie is uniek en op maat gemaakt.

Dagvoorzitter Wendelien Wouters

Wendelien is allround dagvoorzitter met een voorliefde voor (jeugd)zorg, onderwijs, cultuur en ondernemerschap. Anderen noemen haar een snelle denker, energiek, speels, warm en uitnodigend met een geweldig gevoel voor timing. Gesprekken die gaan over wat mensen raakt, beweegt en verwondert voert ze het liefst. Ook met kinderen en jongeren praat ze makkelijk. Interactie én dynamiek zijn voor haar voorwaarden om een bijeenkomst voor alle mensen van waarde te laten zijn. Wendeliens roots liggen in het theater: haar creatieve blik en talent om inhoud vorm te geven worden door opdrachtgevers gewaardeerd bij het ontwikkelen van een programma.

Workshop: Podiumpresentatie

Persoonlijke benadering, leren van elkaar, ervaringsgericht, uitgaan van eigen kwaliteiten van de spreker.


Heb je last van plankenkoorts, maar wil je met zelfvertrouwen voor publiek leren staan? Of spreek je al graag voor een groep mensen, maar wil je leren hoe je een inhoudelijk sterke speech houdt met impact op je luisteraar?


Of het nu om een speech, een optreden, toespraak of een sollicitatie gaat; Wendelien en jij onderzoeken samen welk verhaal je te vertellen hebt én hoe je dat vertelt op een manier die bij je past.


Wendelien begeleid zowel individuen als groepen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun presentatievaardigheden. Als coach is Wendelien betrokken, speels, uitnodigend én daagt ze je uit een stapje (of een sprong) te maken in je ontwikkeling.


Met presentatiecoaching leert Wendelien je:
 • Natuurlijker en ontspannen spreken, met gezond gebruik van je stem.
 • Om te gaan met drempels als een trillende stem, stuntelen met de tekst of een black-out.
 • Hoe je authentiek en met plezier en zelfvertrouwen je verhaal kunt doen.
 • Hoe je interactie krijgt met je publiek.
 • Inhoudelijk sterke spreekteksten maken.
 • Jouw spreekstijl ontdekken en ontwikkelen!
"Give a girl the right shoes and she can conquer the world."

Marilyn Monroe

...
“Wendelien Wouters was scherp en warm. En is heel goed in timemanagement. Ik ga haar zeker nog eens vragen om dagvoorzitter te zijn.”
Ron van Steenis, evenementencoördinator UWV
...
“Ik heb Wendelien ervaren als geïnteresseerde, invoelende en enthousiaste gespreksleider. Ze nam vooraf contact op met verschillende betrokkenen en was mede daardoor in staat om mensen boven zichzelf uit te laten stijgen. Wendelien vraagt door, stelt een ander op de voorgrond en brengt samenhang.”
Jorik Huizinga, wethouder gemeente Doetinchem
...
“Als gespreksleider bracht Wendelien het gezelschap aan de hand van prikkelende stellingen met elkaar in gesprek. Door haar puntige manier van samenvatten, scherpe vervolgvragen en relativerende humor, wist ze de discussie naar een hoger plan te tillen. Topbijeenkomst!”
Bente Hal, Beleidsmedewerker Cultuuronderwijs op zijn Haags (COH)
...
“Wendelien heeft als dagvoorzitter bij ons Citymarketing Arnhem Jaarevent duidelijk bijgedragen aan het succes van het event. Na een prettige en goede voorbereiding heeft ze op een professionele en ontspannen manier de discussie geleid: scherp, goed luisterend, onopvallend time managend en een prettige interactie aangaand met gasten op het podium en deelnemers in de zaal. Wendelien verstaat haar vak.”
Robbert Nesselaar, directeur Stichting Citymarketing Arnhem
...
“Wendelien is een creatieve, allround dagvoorzitter die elke bijeenkomst tot in de puntjes voorbereidt. Ze denkt actief met je mee over een aantrekkelijk, interactief programma – of dit nu fysiek, online of hybride is. Ze heeft ook kijk op de techniek en de aankleding van de setting of locatie. Als opdrachtgever hoef je alleen maar te genieten van je bijeenkomst!”
Elvira Nijhof, directeur Van Kleef Instituut

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.