1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & Dagvoorzitter

Dwight van van de Vijver

Presentator, programmamaker en spreker Dwight van van de Vijver is op dit moment Hoofd Media & Communicatie bij Reclassering Nederland. Als spreker en presentator wil hij de kracht laten zien van dat wat 'anders' is of misschien wel bedreigend lijkt voor de 'veilige' bubbel. Ook wil hij kansen geven aan wie weer mee wil doen en anderen inzichten geven waarom dat onze samenleving helpt. De rode draad in zijn leven is het verbinden van mensen. Dwight van de Vijver is te boeken als spreker, dagvoorzitter en panellid bij het Sprekershuys.

...Dwight van van de Vijver

Over Dwight van van de Vijver

Dwight van van de Vijver is geboren in Utrecht, in een katholiek gezin. Als kind van een jurist en een onderwijzer wordt hem al vroeg duidelijk dat een bijdrage aan de leefbaarheid en veiligheid van onze samenleving waardevol was. Hij werkte jarenlang als wijkagent in Utrecht en werd hulpofficier van Justitie en inspecteur. "Mensen die soms het moeilijkst zijn om van te houden, hebben dat vaak het hardst nodig." Gedurende 18 jaar werken als politieman, komt dat zinnetje regelmatig voorbij, tijdens gesprekken die hij voert met mensen uit alle lagen van de bevolking.


Verbinding

Begin 2018 won Dwight de publieksprijs ‘Jonge Ambtenaar van het Jaar’. Mensen met elkaar willen verbinden en mensen zonder vooroordeel benaderen vormt voor hem de rode lijn in zijn carrière. Als presentator wil Dwight de kracht laten zien van dat wat 'anders' is of misschien wel bedreigend lijkt voor de 'veilige' bubbel. Ook wil hij kansen geven aan wie weer mee wil doen en anderen inzichten geven waarom dat onze samenleving helpt. Zijn empatische houding maakt Dwight de verbinder van de zaal.


EO Programma's

In 2019 maakte Dwight de vierdelige documentaire 'Geboeid' – terug naar de plantage, waarbij hij op zoek ging naar zijn roots in Suriname. De unieke dubbele ‘van’ in Dwight zijn achternaam staat symbool voor zijn familiegeschiedenis, wat hem inspireerde om hier meer over te weten te komen. In 2020 portretteerde hij in het programma 'Ook hier Nederlanders' die in Nederland regelmatig of zelfs dagelijks te maken krijgen met racisme. In het najaar 2021 was Dwight te zien in het programma 'Drop It', dat gaat over wapenbezit van Nederlandse jongeren, en 'Welkom in...Containerdorp', waarvoor Dwight langdurig optrok met mensen uit de randen van de maatschappij. Zo ook de serie 'Uit de bak', waarin vier dappere mannen en één bijzondere vrouw hun detentieverhaal met Dwight delen. In 2022 deed Dwight mee aan 'De Slimste Mens'.

Boek Dwight van van de Vijver bij het Sprekershuys!

Dwight van van de Vijver is te boeken als spreker, dagvoorzitter, panellid, interviewer, en debatleider bij het Sprekershuys en deelt ervaringen op het gebied van maatschappij, organisatiecultuur, veiligheid, etniciteit, diversiteit & inclusie, lifestyle & health, verandermanagement en teambuilding. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

De profielfoto van Dwight is gemaakt door Willem Jan de Bruin.


Spreker en dagvoorzitter Dwight van van de Vijver boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Organisatiecultuur, Racisme, (Maatschappelijke) Actualiteiten, Diversiteit, Verandermanagement, Veiligheid

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Debatleider
 • Gespreksleider
 • Presentator
 • Panellid

Tariefindicatie

€2400

Sessies

Lezing Dwight van de Vijver

De rode lijn in Dwight's leven is het verbinden van mensen. Tijdens zijn carrière als wijkagent, hulpofficier van Justitie en inspecteur is hij in de verschillende lagen van de samenleving gedoken en deelt hij deze ervaringen met zijn publiek. Dwight ziet in dat achter ieder persoon een kracht en verhaal schuilt en benadrukt hoe belangrijk bijdragen aan de veiligheid en leefbaarheid van de bevolking zijn.

Dwight als dagvoorzitter

Als presentator wil Dwight de kracht laten zien van dat wat 'anders' is of misschien wel bedreigend lijkt voor de 'veilige' bubbel. Ook wil hij kansen geven aan wie weer mee wil doen en anderen inzichten geven waarom dat onze samenleving helpt. Hij maakt op die manier een unieke verbinding met de zaal. Dwight schetst als presentator van jouw event een eerlijk beeld van de samenleving en draagt zonder moeite zijn motivatie over op zijn publiek.

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.