1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & dagvoorzitter

Esther Vergeer

Esther Vergeer vertelt open en eerlijk over haar ervaringen als sporter met een handicap. Esther begon met spreken door haar biografie ‘Kracht & Kwetsbaarheid’ te presenteren. In 2014, tijdens de US Open in New York, lanceerde ze haar biografie in het Engels ‘Fierce & Vulnerable’. Esther Vergeer is op dit moment directeur van het ABN AMRO-toernooi World Wheelchair Tennis Tournament in Rotterdam en daarnaast adviseur van het NOC*NSF voor het Paralympic Team NL. Esther Vergeer is nu te boeken als spreker, dagvoorzitter en panellid bij het Sprekershuys.

...Esther Vergeer

Over Esther Vergeer

Esther Vergeer is de succesvolste Nederlandse gehandicapte sportster. Zo won Esther 470 wedstrijden op rij! Ze was echter niet vanaf haar geboorte gehandicapt. Tot haar zesde levensjaar was ze een heel gezond meisje. Na enkele symptomen en tests bleek dat Esther een bloedvatenafwijking rondom haar ruggenmerg had. Een zeer risicovolle operatie zorgde ervoor dat ze in een rolstoel terecht kwam. Na haar operatie begon ze haar sportieve carrière niet met tennis. In het revalidatiecentrum kwam Esther Vergeer met allerlei sporten in aanraking. Tennis en basketbal sprongen er voor haar direct uit. Esther heeft gespeeld voor het Nationale Damesteam rolstoelbasketbal. Haar grootste overwinning was het behalen van het Europees Kampioenschap, een ervaring die ze niet had willen missen.


Tennis

Het basketbal bleek later moeilijk te combineren met school en tennis. In 1998 heeft ze dan ook een keus moeten maken tussen tennis en basketbal. Het werd uiteindelijk tennis. Dit bleek geen verkeerde keus te zijn! Na drie jaar op nationaal niveau te hebben gespeeld, besloot Esther Vergeer, samen met haar coach dat ze het ook internationaal moest gaan proberen. Deze beslissing heeft tot veel (inter)nationale titels geleid. Op 12 februari besloot Esther te stoppen met haar internationale tenniscarrière. Tevens presenteert Esther op hetzelfde moment haar biografie ‘Kracht & Kwetsbaarheid’. Voor dit bijzondere boek schreven sportlegendes Johan Cruijff en Roger Federer het voorwoord. In 2014, tijdens de US Open in New York, lanceerde ze haar biografie in het Engels ‘Fierce & Vulnerable’. Esther Vergeer is op dit moment directeur van het ABN AMRO-toernooi World Wheelchair Tennis Tournament in Rotterdam en daarnaast adviseur van het NOC*NSF voor het Paralympic Team NL.


Boek Esther Vergeer bij het Sprekershuys!

Esther Vergeer is te boeken als spreker, dagvoorzitter en panellid en is expert op het gebied van sport, omgaan met tegenslagen, presteren onder druk en doelen stellen. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Esther Vergeer boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Presteren onder druk, Sport, Omgaan met tegenslagen, Samen doelen stellen

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Panellid

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Lezing Esther Vergeer

Na haar succesvolle carrière als rolstoel tennisster en 7 keer de paralympische spelen te hebben gewonnen zet Esther Vergeer zich nu in voor de topsport door uit te gaan van je eigen kracht en talent. Esther is de succesvolste Nederlandse gehandicapte sportster. Ze was echter niet vanaf haar geboorte gehandicapt. Tot haar zesde levensjaar was ze een heel gezond meisje. Na enkele symptomen en tests bleek dat Esther een bloedvatenafwijking rondom haar ruggenmerg had. Een zeer risicovolle operatie zorgde ervoor dat ze in een rolstoel terecht kwam. Esther Vergeer vertelt open en eerlijk over haar ervaringen als sportster met een handicap. Indrukwekkend is haar verhaal over het omgaan met tegenslagen en doorzettingsvermogen. Motivatie en enthousiasme zijn hierbij haar sleutelwoorden. Naast presentaties geeft Esther Vergeer ook rolstoeltennisclinics.

Het gaat er niet om de beste te zijn, het gaat er om iedere dag beter te willen worden.

Levensvragen met tennisfenomeen Esther Vergeer

Esther Vergeer: The World's Most Dominant Athlete

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.