Vakgebied

Sport
Omgaan met tegenslagen
Presteren onder druk
Samen doelen stellen

Thema's

Leiderschap
Mens & Maatschappij
Sport & Motivatie
Lifestyle & Health

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Esther Vergeer is de succesvolste Nederlandse gehandicapte sportster. Zo won Esther 470 wedstrijden op rij! Ze was echter niet vanaf haar geboorte gehandicapt. Tot haar zesde levensjaar was ze een heel gezond meisje. Na enkele symptomen en tests bleek dat Esther eenbloedvatenafwijking rondom haar ruggenmerg had. Een zeer risicovolle operatie zorgde ervoor dat ze in een rolstoel terecht kwam. Na haar operatie begon ze haar sportieve carrière niet met tennis. In het revalidatiecentrum kwam Esther Vergeer met allerlei sporten in aanraking. Tennis en basketball sprongen er voor haar direct uit. Esther heeft gespeeld voor het Nationale Damesteam rolstoelbasketbal. Haar grootste overwinning was het behalen van het Europees Kampioenschap, een ervaring die ze niet had willen missen. Het basketbal bleek later moeilijk te combineren met school en tennis. In 1998 heeft ze dan ook een keus moeten maken tussen tennis en basketbal. Het werd uiteindelijk tennis. Dit bleek geen verkeerde keus te zijn! Na drie jaar op nationaal niveau te hebben gespeeld, besloot Esther Vergeer, samen met haar coach dat ze het ook internationaal moest gaan proberen. Deze beslissing heeft tot veel (inter)nationale titels geleid. Op 12 februari besluit Esther te stoppen met haar internationale tenniscarrière. Tevens presenteert Esther op hetzelfde moment haar biografie ‘Kracht & Kwetsbaarheid’. Voor dit bijzondere boek schreven sportlegendes Johan Cruijff en Roger Federer het voorwoord. In 2014, tijdens de US Open in New York, lanceerde ze haar biografie in het Engels ‘Fierce & Vulnerable’. Esther Vergeer is op dit moment directeur van het ABN AMROtoernooi World Wheelchair Tennis Tournament in Rotterdam en daarnaast adviseur van het NOC*NSF voor het Paralympic Team NL.


Boek Esther Vergeer bij het Sprekershuys!

Esther Vergeer is te boeken als spreker, dagvoorzitter en panellid bij het Sprekershuys en is gespecialiseerd in een breed aantal thema’s zoals leiderschap, mens & maatschappij, sport & motivatie en lifestyle & health. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Esther Vergeer boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Lees meer
Het gaat er niet om de beste te zijn, het gaat er om iedere dag beter te willen worden.
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer