1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & wielrenner

Gert Jakobs

Gert Jakobs is een bekend wielrenner en reed vijf keer de Tour de France en deed mee aan de Olympische Spelen in Amerika. Tegenwoordig is hij succesvol in het bedrijfsleven. Hij beland in een ‘zwart gat’ nadat hij plotseling zonder ploeg komt te zitten en noodgedwongen moest stoppen met zijn carrière. Na enkele jaren lukt het hem toch om op geheel eigen wijze uit het dal te komen. Boek Gert Jakobs als spreker, dagvoorzitter, presentator en interviewer bij het Sprekershuys.

...Gert Jakobs

Over Gert Jakobs

Gert Jakobs leeft jarenlang voor de topsport. Aan het begin van zijn loopbaan beoefent hij twee sporten op zeer hoog niveau: wielrennen en schaatsen. In 1982 en 1983 deed hij zelfs met beide sporten mee aan het WK.


Wielrennen

In 1985 koos hij ervoor zijn focus te leggen op het wielrennen. In deze sport kreeg hij de bijnaam ‘meesterknecht’. Deze naam heeft hij te danken aan de diensten die hij zijn team bewijst tijdens zijn vijf Tour de France ritten etappes. Jarenlang trok hij de sprint aan voor zijn ploeggenoten, waardoor zijn teamleden een goede sprint naar de finish konden trekken. Naast de Tour de France was Gert ook deelnemer aan de Olympische Spelen in Amerika in 1984. Met zijn team behaalde hij de vierde plaats op de 100 kilometer tijdens de ploegenachtervolging.


Carrière beëindigd

In 1993 fietsten Gert Jakobs bij team Festina. Hij had een mondelinge overeenkomst voor 1994, maar een wisseling van het management zorgde ervoor dat Gert op het laatste moment zonder ploeg kwam te zitten. Noodgedwongen moest hij zijn carrière voortijdig beëindigen. Hij belandde in een ‘zwart gat’ en had moeite om een maatschappelijke carrière op te bouwen.


Comeback

Na enkele jaren lukt het Gert toch om op geheel eigen wijze uit het dal te komen. Tijdens de Tour de France van 2011 en 2012 is hij vaste analist bij het populaire programma Tour de Jour op RTL 7. Tegenwoordig is Gert Jakobs succesvol in het bedrijfsleven.


Boek Gert Jakobs bij het Sprekershuys!

Gert Jakobs is te boeken voor clinic's en presentaties en geeft lezingen over onderwerpen als leiderschap en sport & motivatie. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Gert Jakobs boeken voor jouw evenement? Neem contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Hoge pieken en diepe dalen, Wielrennen, Omgaan met tegenslagen

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Presentator

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Clinic & presentatie Gert Jakobs

Iedereen kan fietsen, iedereen kan netwerken, maar wat nou als je deze twee dingen samenvoegt? Dan krijg je een hele inspirerende dag met Gert Jakobs. Door eerst te luisteren naar de lezing van Gert en vervolgens samen te fietsen en bepaalde technieken onder de knie te krijge,n wordt er gewerkt aan de teambuilding. Gert motiveert mensen gedurende het fietsen en brengt ze samen. Hierbij maakt het niet uit of hij te maken heeft met ervaren, fanatieke fietsers óf fietsers zonder ervaring. Gert houdt rekening met de verschillende niveaus en deelt de groep zo in dat iedereen het beste uit zichzelf en het team kan halen. Willen is kunnen!

Lezing Gert Jakobs

Gert Jakobs laat in zijn presentaties met praktische, aansprekende en grappige voorbeelden uit de topsport het belang zien van goede en gemotiveerde mensen in een organisatie. • ‪Respect en waardering: Hoe hou je de dragende medewerkers gemotiveerd?
 • Samenwerken: Hoe zorg je er voor dat de balans in het team klopt?
 • ‪Niemand kan het alleen: Zonder dragende medewerkers, kunnen de managers niet floreren
 • Tegenslag parkeren: Hoe kom je sterker terug na een moeilijke periode
 • ‪Voorbereiding op goud: Het is niet wat je ervoor moet doen maar wat je ervoor moet laten
'Willen is kunnen''

Gert Jakobs is een paar knokkels kwijt - RTL 7 TOUR DU JOUR

''Kom je uit Limburg, Gert?'' - VI ORANJE BLIJFT THUIS

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.