Vakgebied

Bedrijfspresentaties
Veilingmeester
Wielerexperience
Hoge pieken en diepe dalen
Belang gemotiveerde medewerkers
Omgaan met tegenslagen en doorzettingsvermogen

Thema's

Leiderschap
Sport & Motivatie

In te huren als

Talen

Nederlands

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Gert Jakobs leeft jarenlang voor de topsport. Aan het begin van zijn loopbaan beoefent hij twee sporten op zeer hoog niveau: wielrennen en schaatsen. In 1982 en 1983 doet hij zelfs met beide sporten mee aan het WK.

In 1985 kiest hij ervoor zijn focus te leggen op het wielrennen. In deze sport krijgt hij de bijnaam ‘meesterknecht’. Deze naam heeft hij te danken aan de diensten die hij zijn team bewijst tijdens zijn vijf Tour de France ritten. Jarenlang trekt hij de sprint aan voor zijn ploeggenoten, waardoor zijn teamleden een goede sprint naar de finish konden trekken.

Naast de Tour de France is Gert ook deelnemer aan de Olympische Spelen in Amerika in 1984. Met zijn team behaalt hij de vierde plaats op de 100 kilometer tijdens de ploegenachtervolging.

In 1993 fietst Gert Jakobs bij Festina. Hij heeft een mondelinge overeenkomst voor 1994, maar een wisseling van het management zorgt ervoor dat Gert op het laatste moment zonder ploeg komt te zitten. Noodgedwongen moet hij zijn carrière voortijdig beëindigen. Hij belandt in een ‘zwart gat’ en heeft moeite om een maatschappelijke carrière op te bouwen. Na enkele jaren lukt het hem toch om op geheel eigen wijze uit het dal te komen.

Tijdens de Tour de France van 2011 en 2012 is hij vaste analist bij het populaire programma Tour de Jour op RTL 7. Tegenwoordig is Gert Jakobs succesvol in het bedrijfsleven.

Gert Jakobs is te boeken voor clinic's en presentaties en geeft lezingen over onderwerpen als leiderschap en sport & motivatie. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Lees meer
'Willen is kunnen''
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer