1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & oud-wielrenster

Leontien van Moorsel

Leontien van Moorsel is de succesvolste oud-wielrenster van Nederland en spreekt vanuit haar eigen ervaring over sport, gezondheid en bewegen. Als iemand je veel kan vertellen over sport & motivatie, dan is zij dat wel. Sinds 2008 mag ze zichzelf de trotse eigenaar noemen van de ‘Leontien Foundation’. Destijds steunde ze via deze weg doelen op het gebied van eetstoornissen. Leontien is expert op het gebied van sport, gezondheid en bewegen. Ze is te boeken als spreker bij het Sprekershuys!

...Leontien van Moorsel

Over Leontien van Moorsel

Leontien van Moorsel is een van de succesvolste sportvrouwen van Nederland. Vele titels heeft zij in haar carrière bij elkaar gereden als wielrenster. Het succes van Leontien startte eind jaren '80 met Nederlandse titels op de weg en bij het tijdrijden. Al snel brak 'Tinus' internationaal door. Zo werd ze wereldkampioen op de weg en wist ze twee keer achtereenvolgens de Tour de France voor vrouwen te winnen.


Succesvoller dan ooit

Met de prestaties aan de top nam ook de druk toe. Druk waar Leontien in het begin van haar carrière moeilijk mee om kon gaan. Haar leven stond destijds alleen in het teken van trainen en wedstrijden fietsen. In 1994 kreeg ze de rekening gepresenteerd voor haar overdreven sportbeleving. Haar lichaam was uitgeput en ze stortte in. Met behulp van steun en toeverlaat, oud-wielrenner Michael Zijlaard, kwam Leontien er weer bovenop en stond ze er na een pauze van twee jaar weer. Ze werd succesvoller dan ooit en wist na haar comeback vier olympische titels, meerdere wereldtitels en een werelduurrecord te veroveren.


Leontien Foundation

Tijdens de Olympische Spelen van 2004 in Athene wist Leontien haar optreden op het hoogste podium geheel in stijl af te sluiten met een gouden en een bronzen medaille. Daarna was ze een tijdje manager van haar eigen wielerploeg. Vervolgens heeft ze hierna haar eigen bedrijf gestart waarmee ze haar eigen bedrijfsfietskleding op de markt heeft gebracht. In 2008 is ze Leontien Foundation gestart. Via de foundation ondersteunde Leontien destijds doelen op het gebied van eetstoornissen. Op 9 juli 2015 heeft ze samen met koningin Máxima het Leontienhuis geopend, een inloophuis waarin bezoekers geholpen kunnen worden om de balans in hun leven te vinden.


Boek Leontien van Moorsel bij het Sprekershuys!

Leontien van Moorsel is te boeken als spreker, dagvoorzitter en panellid en geeft lezingen over de onderwerpen sport & motivatie, gezondheid, bewegen en mens & maatschappij. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Leontien van Moorsel boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Gezondheid, Sport, Bewegen

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Panellid

Tariefindicatie

€3000

Sessies

Lezing Leontien van Moorsel

Vier keer werd Leontien van Moorsel Olympisch kampioen wielrennen, negen keer wereldkampioen, twee keer winnaar van de Tour de France, 39 keer Nederlands kampioen en was ze houdster van van het werelduurrecord. Leontien heeft als topsporter heel wat meegemaakt waarover zij nu graag haar pakkende verhaal verteld. Ze neemt je in haar lezing mee in haar diep menselijke verhaal over afzien, winnen, gezondheid en onverzettelijkheid. Haar verhaal inspireert zowel jou persoonlijk als de zaal.

Naast dat Leontien op het podium een lezing geeft, gaat ze ook graag met haar publiek een tocht fietsen en geeft ze op een enthousiaste en motiverende manier spinning clinics.

Balans is voor mij het sleutelwoord! Als je in balans bent, functioneer en presteer je beter; zowel zakelijk als privé.

Bananasplit Leontine van Moorsel

Een portret van Leontien van Moorsel

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.