Vakgebied

Sport
Gezondheid
Bewegen

Thema's

Mens & Maatschappij
Sport & Motivatie
Lifestyle & Health

In te huren als

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf € 3.000

Biografie

Biografie

Leontien van Moorsel is een van de succesvolste sportvrouwen van Nederland. Vele titels heeft zij in haar carrière bij elkaar gereden als wielrenster. Het succes van Leontien startte eind jaren '80 met Nederlandse titels op de weg en bij het tijdrijden. Al snel brak 'Tinus' internationaal door. Zo werd ze wereldkampioen op de weg en wist ze twee keer achtereenvolgens de Tour de France voor vrouwen te winnen.

Met de prestaties aan de top nam ook de druk toe. Druk waar Leontien in het begin van haar carrière moeilijk mee om kon gaan. Haar leven stond destijds alleen in het teken van trainen en wedstrijden fietsen. In 1994 kreeg ze de rekening gepresenteerd voor haar overdreven sportbeleving. Haar lichaam was uitgeput en ze stortte in. Met behulp van steun en toeverlaat, oud-wielrenner Michael Zijlaard, kwam Leontien er weer bovenop en stond ze er na een pauze van twee jaar weer. Ze werd succesvoller dan ooit en wist na haar comeback vier olympische titels, meerdere wereldtitels en een werelduurrecord te veroveren.

Tijdens de Olympische Spelen van 2004 in Athene wist Leontien haar optreden op het hoogste podium geheel in stijl af te sluiten met een gouden en een bronzen medaille. Daarna was ze een tijdje manager van haar eigen wielerploeg is ze hierna haar eigen bedrijf gestart waarmee ze haar eigen bedrijfsfietskleding op de markt heeft gebracht. In 2008 is ze Leontien Foundation gestart. Via de foundation ondersteunde Leontien destijds doelen op het gebied van eetstoornissen. Op 9 juli 2015 heeft ze samen met koningin Máxima het Leontienhuis geopend, een inloophuis waarin bezoekers geholpen kunnen worden om de balans in hun leven te vinden.

Leontien van Moorsel is te boeken als spreker, dagvoorzitter en panellid en geeft lezingen over de onderwerpen sport & motivatie, gezondheid, bewegen en mens & maatschappij. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Lees meer
Balans is voor mij het sleutelwoord! Als je in balans bent, functioneer en presteer je beter; zowel zakelijk als privé.
Leontien van Moorsel Sprekershuys
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer