1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & dagvoorzitter

Lucille Werner

Lucille Werner is een Nederlandse presentatrice en voormalig lid van de Tweede Kamer. Bij het grote publiek is zij bekend van televisieprogramma's als Lingo, Get the Picture en de Mis(s) Verkiezing. Gedurende haar hele carrière strijdt Lucille voor de rechten van mensen. Zo heeft zij ook een stichting opgericht : de Lucille Werner Foundation. Het doel van de stichting is om de emancipatie van mensen met een handicap te bevorderen en de beeldvorming te verbeteren. Lucille Werner is te boeken als spreker en dagvoorzitter bij het Sprekershuys.

...Lucille Werner

Over Lucille Werner

Lucille Werner weet hoe je iemand kan inspireren en heeft humor. Haar lezing geeft inzicht in een leven dat ogenschijnlijk een achterstand kent. In werkelijkheid is het een bron van kracht. Haar lezing zet het publiek aan tot denken en motiveert het publiek om alles uit het leven te halen.


Studie

Na het afronden van haar middelbare school kiest Lucille  voor een hbo-opleiding: PR en Communicatie. Tijdens haar studie maakt ze voor het eerst kennis met de televisiewereld. Na haar afstuderen gaat ze aan de slag als redacteur en verslaggever van Showtime.


Tv-carrière

Joop van den Ende is degene die Lucille in 1996 de kans geeft om haar presentatiedebuut te maken bij Actueel Shownieuws. Op RTL 4 is ze vervolgens te zien in The Big Entertainment Club, Zomerkampioen, Henny’s Houseparty en Puzzeltijd. In 2001 stapte  Lucille over naar de AVRO, waar ze onder meer de programma’s Alle Dieren Tellen Mee en Get the Picture presenteert. In 2005 gaat Lucille voor de TROS werken en is ze voor het eerst te zien als presentatrice van Lingo. Maar liefst negen jaar lang is ze het gezicht van het programma.  Daarna maakte  ze in 2015 voor AVROTROS nog het spelprogramma Pointless, voordat ze in 2016 de overstap maakt naar SBS6. Daar presenteerde  ze Mijn Laatste Keer en de Mis(s) Verkiezing. Lucille was regelmatig te zien bij Koffietijd en 5 uur Live op RTL 4. Op 1 januari 2019 tekende ze een contract bij KRO-NCRV en keerde  ze terug bij de publieke omroep. Haar eerste programma bij KRO-NCRV is de Minister van Gehandicaptenzaken.


De Lucille Werner Foundation

Lucille Werner richtte in 2006 de Lucille Werner Foundation op om de beeldvorming van mensen met een handicap positief te beïnvloeden. Ze bedacht diverse televisieformats, waaronder de Mis(s) Verkiezing in 2006 en 2007, waar vrouwen met een handicap streden om de titel Mis(s) Onbeperkt Nederland. In 2008 en 2009 organiseerde ze de CAPawards, een awardshow voor mensen die ondanks hun handicap geen beperking zien in hun werk, sport of hobby, inclusief een jeugdvariant genaamd Cappies. Lucille ontwikkelde ook de jeugdserie Caps Club, waarin kinderen met een handicap de hoofdrollen vertolkten. Tussen 2013 en 2016 werden drie series uitgezonden. De Mis(s) Verkiezing keerde in 2017 na tien jaar terug op televisie. In 2019 bedacht Lucille het nieuwe format: Minister van Gehandicaptenzaken, waarbij er na een uitgebreide voorselectie zes  kandidaat-ministers overbleven. In een liveshow koos het Nederlandse publiek de Minister van Gehandicaptenzaken, die zich zou inzetten voor mensen met een handicap.


Prijzen

Alle bovengenoemde  programma’s dragen bij aan een positieve beeldvorming over mensen met een handicap. Lucille zet zich via deze stichting met veel passie in om dit doel te behalen Die inzet blijft niet onopgemerkt. Zo werd  Lucille onder meer in 2010 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, in 2011 won ze de Martin Luther King Award en in 2012 de Majoor Bosshardt Prijs.


Bestuur

Op 31 maart 2021 is Lucille geïnstalleerd als  Tweede Kamerlid namens het CDA. Zij heeft toen haar functie als directeur van de Lucille Werner Foundation overgedragen aan Mr M.E.A. Besnard. Zelf blijft Lucille aan de stichting verbonden als lid van de Raad van Toezicht.

Boek Lucille Werner bij het Sprekershuys!

Lucille Werner is te boeken als spreker, dagvoorzitter, interviewer, presentator, debatleider, panellid en gespreksleider. Zij spreekt over onderwerpen zoals communicatie & media, creativiteit & inspiratie, diversiteit & inclusie, entertainment, gezondheidszorg, mens & maatschappij, overheid & politiek, persoonlijke ontwikkeling en teambuilding. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Lucille Werner boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.