1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & interviewer

Quinten Selhorst

Quinten Selhorst is oprichter en voormalig CEO van Felyx, één van Nederlands bekendste startups van dit moment. In de afgelopen zeven jaar wist deze jonge ondernemer het idee voor gedeelde elektrische scooters uit te bouwen tot een bedrijf dat miljoenen per jaar omzet, honderden medewerkers in dienst heeft en internationaal actief is. Met de lessen die Quinten heeft geleerd, inspireert hij zijn publiek op een natuurlijke en energieke manier. Hij brengt theorie en praktijk op een pakkende wijze samen, zorgt voor interactie en een gezonde dosis humor. Quinten is te boeken als spreker, interviewer, panellid en gespreksleider bij Sprekershuys.

...Quinten Selhorst

Over Quinten Selhorst

Quinten Selhorst wordt op 17 oktober 1987 geboren in een ondernemersgezin in het Oosten van het land. Na het afronden van zijn middelbare school, vertrok hij naar Groningen om te genieten van het studentenleven. Na het afronden van zijn MSc IB&M vervolgt Quinten zijn academische loopbaan in de UK, waar hij een tweede MSc International Marketing voltooid om vervolgens zijn professionele carrière te beginnen als consultant in Amsterdam.


Een belangrijke drijfveer voor Quinten is, naast impact maken op zijn persoonlijke carrière, impact op de wereld te maken. Zowel tijdens zijn consultancy-tijd, waar hij sectorspecifiek binnen healthcare werkte, als met Felyx: hij slaagde er altijd in om deze waarde terug te laten komen in zijn werk.


De weg naar succes

In 2015 bedenken Quinten en zijn co-founder Maarten Poot het concept Felyx: gedeelde elektrische scooters. Ze besluiten begin april 2016 beide hun banen als consultant op te zeggen en in 2017 betreden ze als eerste partij in de Benelux met 108 scooters de Amsterdamse markt. Tijdens zijn 7 jaar als CEO van Felyx heeft Quinten vaak het verschil moeten maken in een hyper-competitieve markt, waarin het bedrijf zelf veel verschillende fasen heeft gekend. Van het ontwikkelen van een Go-To-Market Strategy, tot hard opschalen en acquireren met culturele uitdagingen.


Tijdens deze reis moet Quinten zichzelf steeds opnieuw uitvinden, om als leider van de organisatie te kunnen voldoen aan de eisen die gesteld worden aan de rol van CEO. Een enorm leerzaam en persoonlijk verrijkend traject, maar die een wissel trok op zijn persoonlijke leven. Het vinden van de juiste balans tussen werk en de druk en je privé-leven en gezondheid.


Inspirator

Recentelijk heeft Quinten besloten om een stap terug te doen als CEO en Executive Board Member en als Advisory Board Member en grootaandeelhouder aan te blijven bij Felyx. Nu zet hij zijn kennis en ervaring in door anderen te helpen met organisatievraagstukken. Hoe ga je om met allerlei uitdagingen en welke keuzes maak je?


Boek Quinten Selhorst bij het Sprekershuys!

Quinten Selhorst is te boeken als spreker, panellid, interviewer, debatleider en gespreksleider en geeft lezingen over de onderwerpen ondernemerschap, leiderschap, innovatie & trends, strategie en verandermanagement. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Quinten Selhorst boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Innovatie & Trends, Ondernemen, Data, Technologie en ICT

In te huren als

 • Spreker
 • Interviewer
 • Debatleider
 • Gespreksleider
 • Presentator
 • Panellid

Tariefindicatie

€3500

Sessies

Workshops: Business model validation, turn around management, strategy, GTM strategy, creating high performance culture & sustainability

In de periode waarin hij CEO van Felyx was, liep Quinten tegen verschillende strategische vraagstukken en uitdagingen aan. Met de lessen die hij hieruit geleerd heeft, wil hij zijn publiek motiveren en inspireren. In deze workshop duikt Quinten in de volgende thema's: Business model validation, turn around management, strategy, GTM strategy, creating high performance culture & sustainability.

Lezing: Felyx

In deze lezing deelt Quinten het verhaal achter het succes van Felyx en wat de verschillende fasen binnen dit bedrijf van hem vroegen als leider en CEO. 

Vraagstukken die Quinten in moest tackelen varieerden van op welke wijze je de landen structuur moest opzetten met een hoofdkantoor in Nederland die zowel de Nederlandse, als de Duitse en Belgische markt aanstuurt en overziet, tot aan hoe je ervoor zorgt dat je bedrijfsmodel steeds efficiënter wordt door de inzet van een sterke technologie en data & analytics stack. 

Quinten deelt in deze lezing ook de learnings van dit verrijkende traject. Welke afwegingen maak je, hoe houd je een goede balans tussen hard werken en je persoonlijke leven en gezondheid?

...
I had the privilege of inviting Mr. Selhorst alongside Barbara Baarsma, to provide a keynote speech for our network of freelance finance professionals at Kasparov Finance & BI. We specifically asked Quinten to craft a keynote about his journey with felyx, building his organization from the ground up by emphasizing the use of data analytics and business intelligence to drive value within his business model. Addressing an audience of approximately 100 finance and BI professionals, Quinten adeptly delivered his keynote speech, striking a remarkable balance between being insightful while simultaneously being entertaining. He skillfully utilized interaction and humor to maintain a light and engaging atmosphere while seamlessly transitioning between theoretical concepts and concrete use cases, rendering his talk both enlightening and pragmatic. What truly showcased Quinten's strong performance was the flood of follow-up questions from the audience after the 45-minute keynote. Numerous inquiries revolving around BI and finance-related topics demonstrated the keen interest and engagement he was able to foster. I wholeheartedly recommend Quinten Selhorst to any prospective event organizer seeking a speaker who can effortlessly blend entertainment with profound insights. He undoubtedly possesses the ability to captivate an audience while sharing invaluable knowledge.
Jasper van Eck, DGA - Kasparov Finance & BI

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.