1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & dagvoorzitter

Rachel Franse

Rachel Franse is een bevlogen enthousiaste spreker die graag meedenkt en praat over maatschappelijke kwesties, media, televisie en zorg. Ze zit vol verhalen en voorbeelden die ze opdeed tijdens haar jarenlange ervaring als televisiemaker. Als dagvoorzitter weet ze de juiste vragen te stellen en de boel op scherp te zetten door haar soms wat confronterende interactie. Rachel is open-minded, vrolijk, optimistisch en energiek. Rachel Franse is te boeken als spreker en dagvoorzitter bij het Sprekershuys.

...Rachel Franse

Over Rachel Franse

Al bijna dertig jaar werkt Rachel Franse achter de schermen bij de best bekeken actualiteiten-talkshows op de Nederlandse televisie. Als zestienjarige zag ze hoe Sonja Barend alle taboes besprak in haar tv-programma Sonja Op Zaterdag en vanaf dat moment wist Rachel wat ze wilde: werken bij een talkshow. Op haar 25ste werd ze aangenomen bij het praatprogramma Barend & Witteman met de woorden 'bewijs je maar.' En dat deed ze. Na Barend & Witteman werkte ze bij onder andere bij Pauw & Witteman, Pauw, Jinek en OP1 als redacteur, nieuwsredacteur, eindredacteur en de laatste vier jaar als hoofdredacteur.


Jarenlang haalde Rachel de nieuwsgasten binnen voor de talkshows. Door haar ervaring achter de schermen bij TV weet Rachel als geen ander wie een goede televisiegast is. Waarom komt de één wel aan tafel en die ander niet? En waarom zien we dan toch zo weinig vrouwen aan die tafels? Ook daar heeft Rachel het antwoord op.


De Slag Om de Gast

Over haar werk bij Pauw & Witteman schreef ze het boek 'De Slag Om De Gast: of de kunst van het verleiden'. Een onthullende blik achter de schermen van een populaire talkshow boordevol anekdotes, adviezen en hier en daar een stevige mening.


100 Dagen Kanker

Ook schreef ze het boek: '100 dagen kanker'. Na de diagnose borstkanker onderging ze een traject dat exact 100 dagen duurde terwijl ze had verwacht minstens een jaar uit roulatie te zijn. Niet eerder hoorde ze van deze 'lichte' variant van borstkanker. Om die reden schreef ze, in samenwerking met Dr. Emiel Rutgers van het Amsterdamse Antonie van Leeuwenhoek, dit boek.


Boek Rachel Franse bij het Sprekershuys!

Rachel Franse is te boeken als spreker, dagvoorzitter, interviewer, panellid, interviewer, adviseur en mediatrainer. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker en dagvoorzitter Rachel Franse boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Zorg, Media, Televisie

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Panellid

Tariefindicatie

€2000

Sessies

Rachel Franse als dagvoorzitter

Als eindredacteur van een veelbesproken talkshow leidde Rachel Franse dagelijks vergaderingen en andere meetings. Als nieuwsredacteur van de meest bekeken talkshows van Nederland interviewde ze honderden televisiegasten: wetenschappers, zorgmedewerkers, voetballers, zangers, CEO's, economen, kamerleden, hondentrainers, spoorwegpersoneel, sterrenkundigen. Rachel weet zich in no time in te lezen in de materie en in te leven in de wereld van haar opdrachtgever. Ze weet de juiste vragen te stellen, kan goed luisteren, is kritisch, heeft een behoorlijke dosis zelfspot en weet door haar prikkelende vraagstelling haar publiek scherp te houden. Als dagvoorzitter is ze energiek, betrokken en positief.

Rachel Franse: Een-op-eentraining

Rode vlekken in je nek omdat een radio- of televisie programma je heeft uitgenodigd als gast? Onnodig. Rachel Franse, die jarenlang werkte bij de meest bekeken talkshows van Nederland stelde achter de schermen honderden gast op haar of zijn gemak. Hoe maak je je punt in die tien minuten, hoe kom je ontspannen en toch heel overtuigend over, hoe zorg je ervoor dat je meekunt doen met de andere gesprekken aan tafel? In een een-op-eentraining leert Rachel je de tips en trucs.

You only regret the things you didn't do

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.