1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & dagvoorzitter

Roek Lips

Roek Lips is een veelzijdig persoon. Naast journalist en schrijver, is hij mentor, spreker, adviseur, bestuurder en film- en theatermaker. Hij is een bevlogen inspirator met een scherpe en realistische blik op heden, verleden en toekomst. Zijn specialiteiten zijn (nieuw) leiderschap, persoonlijk leiderschap, inspiratiesessies, oude en nieuw stijl toezicht, reputatie en crisisleiderschap. In oktober 2021 brengt hij zijn nieuwste boek ‘Wie kies je om te zijn’ uit. Roek Lips is te boeken als spreker, dagvoorzitter, interviewer, presentator en gespreksleider bij het Sprekershuys.

...Roek Lips

Over Roek Lips

Roek Lips is journalist, schrijver, mentor, spreker, adviseur, bestuurder en film- en theatermaker. Toen in 2011 zijn 18-jarige zoon Job onverwacht overleed koos hij ervoor zijn leven een andere wending te geven. Gefascineerd door de vraag ‘wat werkelijk van waarde is’ – besloot hij opgedane inzichten met zoveel mogelijk mensen te delen. Met zijn scherpe en realistische blik op heden, verleden en toekomst heeft hij al velen weten te inspireren.


Schrijver

In oktober 2021 verschijnt zijn nieuwste boek: Wie kies je om te zijn. Dit boek schreef hij naar aanleiding van de inmiddels meer dan honderd gesprekken met (nieuwe) leiders, kunstenaars, bestuurders en mensen met een bijzonder levensverhaal. Regelmatig publiceert hij hierover in de dagblad Trouw in de serie Nieuwe Leiders. Eerder publiceerde hij onder meer Ben ik in Beeld?, Het boek Job en Droom en daad.


Boek Roek Lips bij het Sprekershuys!

Roek Lips is te boeken als spreker, dagvoorzitter, interviewer, presentator, panellid en gespreksleider bij het Sprekershuys en geeft lezingen over de thema's leiderschap, mens & maatschappij, persoonlijke ontwikkeling en onderwijs. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker en dagvoorzitter Roek Lips boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Onderwijs, Zorg, Duurzaam ondernemerschap, Leiderschap, Wetenschap, HRM, Strategie, Innovatie & Trends, Maatschappij, Teambuilding

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Gespreksleider
 • Presentator
 • Panellid

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Roek Lips Lezing: Wie kies je om te zijn

Voor iedereen die op zoek is naar zelfkennis, inspiratie en reflectie op de vraagstukken van onze tijd.

Hoe vinden we onze weg in een wereld die in crisis en in verwarring is? Roek Lips is in gesprek gegaan met inmiddels meer dan 100 bestuurders, wetenschappers, kunstenaars en

andere mensen met een bijzonder verhaal, op zoek naar inspiratie en houvast. Al deze gesprekken zijn met camera vastgelegd. Door gebruik te maken van stijlvol gefilmde fragmenten zet Roek in deze interactieve voorstelling aan tot reflectie en dialoog. Aan de hand van opgedane inzichten, persoonlijke ervaringen en inspirerende verhalen neemt Roek je mee en daagt je uit met prikkelende vragen.

Een voorstelling die houvast biedt in een tijd waarin niets meer vanzelfsprekend is. Want, ondanks alles wat er op je pad komt, is er altijd de vrijheid om te kiezen.

Het dagblad Trouw publiceert met regelmaat artikelen met verhalen uit de serie, die stuk voor stuk ‘best gelezen’ zijn. Medio oktober verschijnt bij uitgever AmboAnthos het gelijknamige boek ‘Wie kies je om te zijn’. Kijk voor een impressie van een aantal fragmenten op: www.nieuweleiders.nl.

‘Wie kies je om te zijn’ met medewerking van onder meer Ahmed Aboutaleb, Paul de Blot, Claudia de Breij, Louis van Gaal, Arnon Grunberg, Joke Hermsen, Reinbert de Leeuw, Irene van Lippe-Biesterfeld, Ivo van Hove, Typhoon, Paul Verhaeghe, Jan Terlouw en vele anderen.

Roek Lips Sessie: Crisis/reputatie leiderschap

Autoriteit is niet meer vanzelfsprekend in een tijd dat reputatie meer dan ooit bepalend is voor succes. Het vertrouwen in organisaties en leidinggevende is de laatste jaren sterk gedaald. In de media wordt al snel gezocht naar de schuldige in plaats van een oplossing.

Tegelijkertijd is er een steeds grotere vraag transparantie en het delen van persoonlijke overwegingen, liefst zo authentiek mogelijk. Een lastig dilemma voor veel mensen die verantwoordelijkheid dragen in organisaties.

 • Hoe transparant moet je zijn?
 • Hoe kun je investeren in een goede reputatie?
 • Wat is de rol van stakeholders?
 • En wat kun je doen als jij of de organisatie bedreigd wordt?

In de praktische en urgente sessie werken we aan de hand van vragen, verschillende praktijkvoorbeelden en is er ruimte om eigen casuïstiek in te brengen.

‘En dat geldt voor allen die in een dergelijke tijd leven. Maar die beslissing is niet aan hen. Het enige dat wij moeten beslissen, is wat we zullen doen met de tijd die ons gegeven is.’

– Gandalf, In de ban van de ring, Tolkien.

TRAILER NIEUWE LEIDERS

Boekpresentatie 'Ben ik in beeld' van Roek Lips

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.