1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & chef-kok

Ron Blaauw

Chef-kok Ron Blaauw behoort tot de gastronomische top van Nederland. Hij maakte furore met restaurant Ron Blaauw, dat twee Michelinsterren kreeg. In 2013 gooide hij het roer om, sloot het restaurant en opende een paar dagen later Ron Gastrobar, dat wederom een Michelinster kreeg. Als spreker weet hij in duidelijke lijnen te vertellen waar het echt om gaat: genieten! De inmiddels culinair ondernemer inspireert iedereen met een passie voor ondernemen, doorzettingsvermogen en doelen behalen, ongeacht welke branche. Ron Blaauw is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Ron Blaauw

Over Ron Blaauw

Chef-kok en SVH Meesterkok Ron Blaauw maakte furore met restaurant Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel, dat in 2004 z’n eerste, en in 2006 z’n tweede Michelinster kreeg. In 2011 verhuisde Blaauw zijn keuken naar Amsterdam, om vervolgens in maart 2013 het roer om te gooien. Hij sloot het sterrenrestaurant en opende een paar dagen later op dezelfde locatie Ron Gastroba, dat wederom een Michelinster kreeg.


Zijn concept is inmiddels uitgebreid met de volgende restaurants: Ron Gastrobar Oriental, Ron Gastrobar Indonesia en Ron Gastrobars Paris. De culinaire passie van Ron is niet alleen in zijn eigen restaurants te vinden. Hij heeft de keukens van zo’n vijftal restaurants geïnspireerd en speelt een adviserende rol bij verschillende projecten.Ron als spreker

Als spreker weet Ron in duidelijke lijnen te vertellen waar het echt om gaat: genieten! Ruim dertig jaar later is Ron Blaauw geen chef-kok meer, maar culinair ondernemer. Hij inspireert iedereen met een passie voor ondernemen, doorzettingsvermogen en doelen behalen, ongeacht welke branche.Kookworkshops

De culinaire passie van Ron is niet alleen in zijn eigen restaurants te vinden. Naast de inspirerende lezingen die Ron geeft over uit een comfortzone stappen, geeft hij ook kookworkshops. Het maakt bij deze workshop niet uit of je een ervaren koker of juist een beginnende kok bent. Met humor en flair zorgt Ron ervoor dat iedereen een topdag heeft!Boek Ron Blaauw bij het Sprekershuys!

Ron Blaauw is te boeken als spreker en is expert op het gebied van koken, teambuilding en ondernemerschap. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Ron Blaauw boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Koken, Wild plukken, Lef, Teambuilding

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

€3150

Sessies

Kookworkshop Ron Blaauw

Naast de inspirerende lezingen die Ron geeft over uit een comfortzone stappen geeft hij ook kookworkshops. Het maakt bij deze workshop niet uit of je een ervaren koker, of juist een beginnende kok bent. Ron heeft oog voor iedereen en stemt zijn hulp af op het niveau van het individu, altijd met een glimlach! De insteek van de dag is een gezellige kookworkshop, waarbij Ron Blaauw zijn toehoorders zal begeleiden bij het maken van een geheel eigen viergangendiner. Uiteindelijk zal iedereen het beste uit zichzelf hebben gehaald en een heerlijk diner op tafel kunnen zetten, lekker eten is namelijk het belangrijkste voor Ron. Met humor en flair zorgt Ron ervoor dat iedereen een topdag heeft!

Lezing Ron Blaauw

Ron heeft een uitgesproken mening over waardering van restaurants en vindt dat de resultaten van de kok hier primair dienen te staan en dat entourage en personen secundair zijn. Omdat hij vindt dat Michelin de kok en de gerechten bovenaan stelt prefereert hij die beoordelingen boven anderen als Lekker en Gault Millau. Ron sloot zijn eigen sterrenrestaurant en opende kort daarna zijn Ron Gastrobar. Creatieve gerechten voor een betaalbare prijs waar hij als nel weer een Michelinster voor kreeg. Als spreker weet hij in duidelijke lijnen te vertellen waar het echt om gaat: genieten! Ruim dertig jaar later is Ron Blaauw geen chef-kok meer, maar culinair ondernemer. Hij inspireert iedereen met een passie voor ondernemen, doorzettingsvermogen en doelen behalen, ongeacht welke branche.

It's not a job, its a lifestyle

Huis van Gastronomie: Ron Blaauw, chef-kok/eigenaar Ron Gastrobars

Verse Aanvoer: Ron Blaauw opent Gastrobar Paris

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.