Vakgebied

Lef
Koken
Wild plukken
Teambuilding
Teambuilding

Thema's

Ondernemerschap
Lifestyle & Health
Business & Management
Sales & Klantgerichtheid

In te huren als

Spreker

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf € 2.500

Biografie

Biografie

Je bent succesvol in je vak, maar wil toch graag het roer omgooien. Iets nieuws doen dat je collega’s nog niet ontdekt hebben. Chefkok Ron Blaauw deed het, en kreeg wéér succes. Ga er maar aan staan: van de een op de andere dag een totaal andere doelgroep bedienen, een nieuwe werkmentaliteit introduceren bij je personeel. En dan maar hopen dat het werkt. Dat deed het! Chefkok en SVH Meesterkok Ron Blaauw (Hoorn, 1967) behoort tot de gastronomische top van Nederland. Hij maakte furore met restaurant Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel, dat in 2004 z'n eerste, en in 2006 z'n tweede Michelinster kreeg. Ron groeide op in Hoorn. Na de middelbare school ging Ron werken als kok bij het sterrenrestaurant De Kersentuin in Amsterdam. Hij ontwikkelde zich tot echte sterrenkok en in 2009 ontving Blaauw de erkenning beste Restaurateur/ondernemer 2009 van Gault Millau. In juni 2010 werd Ron Blaauw benoemd tot SVHmeesterkok. In 2011 verhuisde Blaauw zijn keuken naar Amsterdam. In maart 2013 gooide hij het roer om. Blaauw sloot het sterrenrestaurant en opende een paar dagen later op dezelfde locatie Ron Gastrobar, dat creatieve gerechten van hoge kwaliteit à 15 euro serveert en in 2013 weer zijn eerste Michelinster kreeg. In 2015 kreeg dit concept een uitbreiding met de opening van Ron Gastrobar Oriental waar volgens dezelfde formule authentieke Orientaalse gerechten geserveerd worden. In 2016 opende hij Ron Gastrobar Indonesia in Oudekerk aan de Amstel waar het ooit allemaal begon. En intussen voorziet hij de klassieke hotdog ook nog eens van een culinaire upgrade in zijn nieuwe restaurant The Fat Dog. Zijn succes lijkt geen grenzen te kennen.

It's not a job, its a lifestyle
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer