Vakgebied

Lef
Koken
Wild plukken
Teambuilding
Teambuilding

Thema's

Ondernemerschap
Lifestyle & Health
Business & Management
Sales & Klantgerichtheid
Webinar

In te huren als

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf € 2.500

Biografie

Biografie

Chef-kok en SVH Meesterkok Ron Blaauw (Hoorn, 1967) behoort tot de gastronomische top van Nederland. Hij maakte furore met restaurant Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel, dat in 2004 z’n eerste, en in 2006 z’n tweede Michelinster kreeg. In 2011 verhuisde Blaauw zijn keuken naar Amsterdam, om vervolgens in maart 2013 het roer om te gooien. Blaauw sloot het sterrenrestaurant en opende een paar dagen later op dezelfde locatie Ron Gastrobar. Dit restaurant serveert creatieve gerechten, tegen een prijs van zo’n 15 euro. Al snel kreeg ook dit nieuwe restaurant in 2013 zijn eerste Michelinster. Dit concept is inmiddels uitgebreid met de volgende restaurants: Ron Gastrobar Oriental, Ron Gastrobar Indonesia en Ron Gastrobars Paris. Ron Blaauw opende in 2017 zijn culinaire sprookje, genaamd Nacarat op de vijfde verdieping van Hudson’s Bay aan het Rokin in Amsterdam. In november 2018 doopte hij dit om tot Ron Gastrobar Indonesia Downtown.

‘Ik heb een keuze gemaakt om veel meer vanuit mijn hart te gaan werken’, zei hij eerder over zijn gastrobars. ‘Ik wilde gewoon weer lekker gaan koken. Ik wilde een restaurant hebben, waar ik zelf graag eet. Een restaurant waar je als je tonijn bestelt, alleen tonijn krijgt en niet 21 bereidingen van komkommer ernaast.’ Zijn concept wint aan populariteit. De gastrobar wordt gekopieerd. ‘Dat vind ik eigenlijk het grootste compliment.’ De culinaire passie van Ron is niet alleen in zijn eigen restaurants te vinden. Hij heeft de keukens van zo’n vijftal restaurants geïnspireerd en speelt een adviserende rol bij verschillende projecten.

Lees meer
It's not a job, its a lifestyle
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer