Vakgebied

Marketing
Social Media
Communicatie
Nieuwe media
ICT
Sales
(Online) Zakendoen
Journalisten & Correspondenten

Thema's

Leiderschap
Mens & Maatschappij
Ondernemerschap
Business & Management
Communicatie & Media
Sales & Klantgerichtheid
Economie & Financien
Innovatie & Trends
Technologie en ICT

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Ronnie Overgoor studeerde begin jaren '90 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, faculteit Beeld en Mediatechnologie. Met zijn afstudeerproject (een interactief tv programma voor kinderen) won hij een Golden Award op the New York Festivals. Hij begon zijn werkende carrière bij een mediabedrijf in Hilversum. Al snel werd duidelijk dat werken voor een baas niet paste bij Ronnie. Hij ging het ondernemerspad op en werd directielid bij een internet bureau tijdens de gouden internetjaren eind jaren '90. Hij werd op papier multi miljonair, maar was zijn rijkdom enkel jaren later kwijt toen de internetbubble klapte. Over zijn avonturen schreef hij het boek 'Ondernemerslessen van een Internetcowboy' dat direct na het uitkomen werd verkozen tot Ondernemersboek van het Jaar.


Sinds 2004 is Ronnie actief als hoog gewaardeerd (8+) dagvoorzitter, interviewer en spreker en staat hij inmiddels meer dan 100 keer per jaar op podia en in tv studio's in binnen en buitenland. Daarnaast is hij initiatiefnemer van het online videokanaal voor zakelijk Nederland: 7 Ditches TV. Dagvoorzitter Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Ronnie combineert de rol van dagvoorzitter graag en vakkundig met die van interviewer op podia en in tv studio’s. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Interviewer Ronnie is een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Hij heeft inmiddels meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7 Ditches TV. Spreker Met zijn optredens als spreker pakt Ronnie hele zalen in en opende hij inmiddels de ogen van tienduizenden ondernemers. Organiseert u een event voor een ondernemend publiek met als thema ondernemerschap, innovatie, internet, trends of verandering? Dan is Ronnie Overgoor de perfecte keynote spreker. Altijd gewaardeerd met een gemiddeld rapportcijfer van boven de 8 zorgt Ronnie voor positieve energie en een berg aan inspiratie en ideeën. Keynotes 'De juiste mindset voor succes' voor ondernemers en ondernemende professionals.


'ZZP'ers verdienen beter' voor de sterkt groeiende groep ZZP'ers in Nederland. Referenties 'Super 'optreden' van je bij het ondernemerscongres. Wilde ik even kwijt.' 'Zoek je een #dagvoorzitter waarbij je NIET in slaap valt. Boeiend en leerzaam tijdens ING Roadshow. Bedankt!' 'Je boek "ondernemerslessen.." helemaal uit. Is veel te dun boekje, wanneer komt deel 2? Kijk er nu al naar uit.' 'Erg mijn best gedaan om iets negatiefs te vinden van de presentatie van Ronnie Overgoor #ondernemerscongres. Niet gelukt!!!!' 'Helder, inspirerend & vol humor! Love it!' 'Wat een energie heeft deze man, geen tijd om in te kakken :)' 'Does it again! Just saw another great presentation!' 'Ronnie heeft de scherpte en snelheid in onze uitreiking van de High Growth Awards gehouden. Hij voelde de mensen die hij telkens moest interviewen feilloos aan waardoor hij met zijn gevoel voor humor precies de juiste dingen zei en deed. Ronnie heeft zich zeer goed voorbereid wat ons als organisatie het broodnodige vertrouwen gaf. Petje af voor Ronnie!

Lees meer
Winnaar Golden Award op the New York Festivals
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer