1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & longarts

Sander de Hosson

Sander de Hosson is longarts en sinds 2012 werkzaam in het Wilhelmina Ziekenhuis. Al sinds zijn opleiding als longarts zet hij zich in om de palliatieve zorg beter op de kaart te krijgen door middel van het organiseren van symposia en lezingen. Sander de Hosson is een zeer ervaren spreker binnen de (gezondheids)zorg. Hij heeft ook verschillende leerboeken geschreven van het vak. Hij is expert op het gebied van leiderschap, wetenschap, lifestyle & health en zorg. Sander is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Sander de Hosson

Over Sander de Hosson

Sander de Hosson studeerde geneeskunde in Groningen en deed zijn opleiding tot longarts in het Martini Ziekenhuis. Sinds 2012 is hij longarts in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Hij schreef over zijn werk verschillende leerboeken, waaronder 'Probleemgeorienteerd denken in de Longgeneeskunde' en boeken over de X-thorax en de CT-thorax. Al sinds zijn opleiding zet hij zich in om de palliatieve zorg beter op de kaart te krijgen door middel van het organiseren van symposia en lezingen. Ook schreef hij het leerboek 'Probleemgeorienteerd denken in de Palliatieve Zorg' over dit onderwerp. In 2013 begon hij met het schrijven van columns over zijn werk op websites en later ook in Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. De verzamelde columns verschenen in de bundel Slotcouplet die een bestseller werd. Daarnaast is hij actief op social media en is meest gevolgde Nederlandse arts op Twitter.


Sander de Hosson werd voor zijn werk in de palliatieve zorg onderscheiden met de internationale Global Lung Cancer Journalism Award en de Elisabeth-Kubler-Ross-penning.


Boek Sander de Hosson bij het Sprekershuys!

Sander de Hosson is te boeken als spreker, interviewer, panellid en gespreksleider en geeft lezingen over de onderwerpen zorg, leiderschap en wetenschap. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Sander de Hosson boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Leiderschap, Palliatieve zorg

In te huren als

 • Spreker
 • Interviewer
 • Gespreksleider
 • Panellid

Tariefindicatie

€2500

Sessies

Lezing Sander de Hosson

Sander de Hosson is een zeer ervaren spreker binnen de (gezondheids)zorg. Zijn lezingen kunnen over uiteenlopende onderwerpen gaan, maar het meest thuis is hij in de palliatieve zorg en behandelmogelijkheden. Daarnaast kan Sander inspirerend vertellen over onderwerpen als compassie, medisch leiderschap, omgaan met fouten, verbinding en het belang van peer support aan de hand van vele praktijkvoorbeelden en situaties. Hierdoor is Sander ook een aantrekkelijke spreker voor presentaties voor gezondheidsorganisaties, maar ook binnen het bedrijfsleven.

De presentaties van Sander de Hosson gaan over een impactvol onderwerp: sterven en de dood. Zijn lezingen zijn om die reden taboedoorbrekend. Ieder van ons zal te maken hebben of krijgen met elementen uit zijn presentaties. Toch weet hij ondanks de zwaarte van het onderwerp het publiek op een hoopvolle en humoristische manier weten te inspireren.

Palliatieve zorg in alle spotlights

Sander de Hosson - Palliatieve zorg

Sander de Hosson met een prachtige column

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.