Vakgebied

Leiderschap
Palliatieve zorg

Thema's

Leiderschap
Wetenschap
Lifestyle & Health
Zorg

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Vanaf € 2.500

Biografie

Biografie

Sander de Hosson studeerde geneeskunde in Groningen en deed zijn opleiding tot longarts in het Martini Ziekenhuis. Sinds 2012 is hij longarts in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Hij schreef over zijn werk verschillende leerboeken, waaronder 'Probleemgeorienteerd denken in de Longgeneeskunde' en boeken over de X-thorax en de CT-thorax. Al sinds zijn opleiding zet hij zich in om de palliatieve zorg beter op de kaart te krijgen door middel van het organiseren van symposia en lezingen. Ook schreef hij het leerboek 'Probleemgeorienteerd denken in de Palliatieve Zorg' over dit onderwerp. In 2013 begon hij met het schrijven van columns over zijn werk op websites en later ook in Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. De verzamelde columns verschenen in de bundel Slotcouplet die een bestseller werd. Daarnaast is hij actief op social media en is meest gevolgde Nederlandse arts op Twitter. Sander de Hosson werd voor zijn werk in de palliatieve zorg onderscheiden met de internationale Global Lung Cancer Journalism Award en de Elisabeth-Kubler-Ross-penning.

Sander de Hosson is te boeken als spreker, interviewer, panellid en gespreksleider en geeft lezingen over de onderwerpen zorg, leiderschap en wetenschap. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Lees meer
Palliatieve zorg in alle spotlights
Sander de Hosson Spreker
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer