1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & gamechanger van de wereld

Susanne Baars

Susanne Baars werd onlangs erkend als ‘gamechanger van de wereld’ door NASA. Ze is de oprichter en uitvoerend voorzitter van de SocialGenomics MOONSHOT, die de wereld leidt in het bouwen van technologie om universele toegang tot levensreddende informatie en behandelingen te creëren voor elke persoon op aarde. Daarnaast is ze ook CEO en oprichter van SocialGenomics en voorzitter van de Global Human Genome Foundation, Nederland. Ze is expert op het gebied van leiderschap, wetenschap, ondernemerschap en business & management. Susanne Baars is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Susanne Baars

Over Susanne Baars

Susanne Baars (1988) is de oprichter / CEO van SocialGenomics en voorzitter van de Global Human Genome Foundation, Nederland. Susanne is een vrouw met een missie, namelijk: iedereen op aarde universele toegang tot levensreddende informatie en behandelingen te bieden. Susanne Baars behaalde haar BSc. diploma Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam in 2011 en haar MSc. diploma Neurowetenschappen en Cognitie aan de Universiteit van Utrecht in 2013. In 2013 werkte Susanne als gastonderzoeker aan het Harvard Stem Cell Institute van de afdeling Stamcel- en Regeneratieve Biologie (HSCRB), BROAD Institute. Ze werkte aan de ontwikkeling van genomische instrumenten om ontwikkelings- en stamcelbiologie te bestuderen met interesse in de rol van epigenetische regulatie. Van 2014-2017 specialiseerde ze zich verder in filosofie en volksgezondheidsethiek. Daarnaast heeft zij met succes een honoursprogramma afgerond aan de Utrecht University Business School en werd Susanne Baars benaderd om deel te nemen aan het Young Leadership Program.


Leider genomica en gezondheidszorg

In 2015-2016 was ze gastonderzoeker bij de Global Health Unit and Ethics Department op het hoofdkantoor van de Wereldgezondheidsorganisatie in Genève, Zwitserland; en het Peking Institute of Medical Humanities, Peking University Health Science Center. Ze is (co-) auteur voor drie tijdschriften Trends Neuroscience, Annals of Clinical and Translational Neurology en International Journal of Ethics Education). Na haar terugkeer uit China ontwikkelde Baars zich als leider en evangelist op het gebied van genomica en gezondheidszorg.


Sustainable Healthcare Challenge

In 2016 won Susanne de Sustainable Healthcare Challenge met haar hightech innovatie. Dit markeert het begin van haar carrière als ondernemer en zakenvrouw. Haar droom om levensreddende informatie en behandelingen beschikbaar, toegankelijk en betaalbaar te maken voor iedereen op aarde. Haar werk is erkend door de Y-combinator van Silicon Valley, TEDxINSEAD, TEDx Amsterdam. TOPVROUWEN heeft haar gekenmerkt als de jongste en meest ontwrichtende 'TOP'-vrouw in de geschiedenis (stichting om opmerkelijke vrouwen in bestuursfuncties te machtigen) en ze is een veelgevraagde mondiale keynote speaker. Ze presenteerde haar droom al op verschillende eervolle podia in Nederland, de VS, Zwitserland, Frankrijk, Finland en Saoedi-Arabië.


Gamechangers van de wereld

Onlangs erkend door NASA iTech als een van de 'gamechangers van de wereld', is Susanne Baars de oprichter en uitvoerend voorzitter van de SocialGenomics MOONSHOT, die de wereld leidt in het bouwen van technologie om universele toegang tot levensreddende informatie en behandelingen te creëren voor elke persoon op de planeet.


Human Genome Foundation

Ze is ook de uitvoerende oprichter van de Human Genome Foundation, een non-profitorganisatie die patiënten in staat stelt toegang te krijgen tot hun genomische gegevens en de mogelijkheid om hun gegevens te delen om de wetenschap vooruit te helpen. Als een doordacht leider van de volgende generatie leidt Baars de transformatie van lokale gezondheidszorgsystemen naar één hyperverbonden wereldwijde wereld.


Keynotes

Door de jaren heen heeft Susanne veel bedrijven geholpen met haar keynotes als inspirator. Ze is een veelgevraagde wereldwijde keynote-spreker en spreekt voor tienduizenden ondernemers, bedrijfsleiders en beleidsmakers over de radicale impact van genomics en passie op mensen en organisaties. De belangrijkste reden waarom organisaties Susanne boeken, is vanwege haar unieke MOONSHOT-denkbenadering.


Auteur

Susanne Baars is auteur van het boek ‘The 7 waves genomics disrupts healthcare’, dat in 2021 uitkwam.


Boek Susanne Baars bij het Sprekershuys!

Susanne Baars is te boeken als spreker en panellid bij het Sprekershuys en is gespecialiseerd in een breed aantal thema’s zoals leiderschap, ondernemerschap, wetenschap en business & management. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Susanne Baars boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Zorg, Leiderschap, Wetenschap, Verandermanagement, Innovatie & Trends, Ondernemen, Technologie en ICT

In te huren als

 • Spreker
 • Panellid

Tariefindicatie

Sessies

Inspirational keynote presentation

SocialGenomics MOONSHOT missie | MOONSHOT thinking

Authentieke presentatie om het publiek te inspireren.

Voorbeeld functie voor mensen om hun eigen droom te realiseren / om obstakels te overwinnen / om door te gaan als andere nee zeggen / om geloof te hebben ook als de wereld denkt dat het niet kan / om te connecten met hun eigen droom en het stemmetje in hun hoofd. Laten zien waar je kan komen op basis van eigen kracht, geloof en doorzettingsvermogen.

*Note: dit kan vragen uitlokken en reacties zeggen veel over het publiek. Interessant weer voor het bedrijf om te zien waar het publiek zich begeeft in de innovation curve en het openstaan voor 'thinking big'.

De keynote heeft 3 gedeeltes;

 • Introductie MOONSHOT thinking
 • MOONSHOT als inspiratie
 • Lessons learned - met inzichten die mensen zelf kunnen toepassen, die aanzetten tot gevoel.

Afhankelijk van de klant kan het 3e deel een gepersonaliseerde draai krijgen naar het thema van de dag en zorgen dat het hoofdthema goed naar voren komt om te zorgen dat de kernboodschap nog meer versterkt wordt van de dag.

Dit 3e deel kan ook gaan over kwetsbaarheid:

 • Durfen te falen;
 • Vaak falen;
 • Doorgaan als niemand in je geloofd;
 • Je eigen pad durven nemen;
 • Veranderende rol van leidinggevende en werknemers
 • Agile work;
 • Innovation;
 • Werken in chaos;
 • Etc.

Hier kan ook een transitie gemaakt worden naar een heel ander veld. Digitalisering is een thema dat centraal staat in elke industrie. In dit 3e deel kan de connectie gemaakt worden van MOONSHOT naar een ander veld. Dit heeft Susanne al gedaan bij bijvoorbeeld rozenkwekerij markt (bloemen), technologie bedrijven, media (Sanoma, NRC) en cybercrime community.

Deze keynote linkt ook naar het thema diversiteit. Door haar verhaal inspireert ze, maar laat ze tegelijkertijd ook zien dat iedereen z'n eigen talent heeft. Susanne gelooft dat mensen het sterkst zijn als ze doen waar ze gepassioneerd over zijn. Iedereen heeft zijn eigen passie. Het maakt niet uit welk diploma je hebt, waar je vandaan komt, waar het om gaat is wat je kan wat andere niet kunnen, wat maakt jou als persoon uniek. Dat is veel meer dan alleen een skill. Er zijn zat mensen die uitblinken als analyst of business developer of manager.. er zijn weinig mensen die zo gepassioneerd over eenzelfde onderwerp zijn, met een unieke manier van denken etc. Daar zit verborgen kracht die je hele leven en carrière kan kleuren. De vraag aan de luisteraar... durf je jezelf in de spiegel aan te kijken? Ben je je bewust van je eigen passie? En durf je keuzes te maken en je te laten leiden op basis van dit gevoel, ook wel je intuïtie genoemd.

MOONSHOT thinking workshop

Tijdens deze workshop gaat Susanne in op de power of mindset voor het bouwen van een betere wereld. Hoe ga je van denken in schaarste naar overvloed. Ik neem mensen mee, vertel de verschillen en laat ze elke keer voor zichzelf in kaart brengen waar ze zelf staan. Dit kan ieder voor zichzelf maar ook in kleine groepjes.

Afhankelijk van de lengte kan er ingegaan worden op groepsgesprekken. Susanne leidt dan de vragen en laat mensen aan het woord. Interessant als dit gedaan wordt met een publiek waar mensen met allerlei functies zitten uit teams of afdelingen. Het brengt mensen bij elkaar, laat mensen bewust worden van hun eigen manier van denken, maar ook van elkaar. Door te delen wordt er openheid gecreëerd, verbondenheid en begrip.

Op deze manier kunnen bedrijven werken aan hun interne bedrijfscultuur. Het verloop van een workshop is ook interessant om te evalueren als bedrijf, want het laat iets zien over het team/het publiek. Voelen ze zich veilig om in te gaan op de vragen? Om te delen? Wordt er veel afgewacht of zitten de mensen te popelen om inzichten te delen? Durven mensen zich kwetsbaar op te stellen?

Als het nodig is geeft ze voorbeelden, stelt ze vragen, wedervragen of deeld ze een eigen ervaring. Dit kan aansluitend aan een keynote of los.

Minimaal 30 minuten. 45-60 min. indien interactie gewenst is.

Kan alleen gegeven worden maar ook samen met andere spreker.

Inzicht

Inspiratie

Kwetsbaarheid

Constructieve feedback over jezelf en blik binnen bedrijf en op de wereld

Verbondenheid

Openstellen

Future of Healthcare

Keynote presentatie over transitie van zorgsysteem van vandaag, de stroop, de problemen van de gebroken systemen - naar een - global - smart - connect healthcare system. Een systeem waar de patient zelfbeschikking heeft over zijn eigen medische data. Een toekomst waar de arts geen frustraties hoeft te ervaren door technische incompetenties.

In deze keynote presentatie neemt Susanne het publiek mee naar het zorgsysteem van de toekomst. Dit doet ze door storytelling, waargebeurde verhalen, patient cases, artsen verhalen etc. Daarnaast gaat ze in op fundamentele wijsheid die verwijzen naar uitspraken van Einstein, Lincoln - we moeten verbeeldingskracht gebruiken, we moeten durven te dromen, en te handelen vanuit ons gevoel. Wat voor systeem zouden we zelf willen, wat vinden we belangrijk.. vanuit deze gedachte leert ze het publiek hoe je anders naar een situatie kan kijken. Als je situaties op deze manier benaderd dan kun je ook andere stappen zetten. Zo kan je al in een veel vroeger stadium met verschillende stakeholders samenkomen, om samen op basis van een gedeelde visie, projecten uit te werken. Op deze manier kunnen we kennis, expertise en resources delen - ipv overal zelf het wiel uitvinden en ons laten leiden door ego's.

All progress depends on the unreasonable man

George Bernard Shaw

Saving lives together | Susanne Baars | TEDxEindhovenSalon

Do schools kill our Dutch DNA? | Susanne Baars | TEDxAmsterdamED

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.