Huidhonger weer stillen?

Maartje IJzerman

Maartje IJzerman

Sander Schimmelpenninck pratend met Maartje Ijzerman

Huidhonger weer stillen?

Afgelopen week was ik voor het eerst sinds weken weer eens bij mijn ouders. Mijn vader valt in de risico doelgroep en daarom zijn we extra voorzichtig geweest en zijn we dit nog steeds. Handen desinfecteren totdat ze er kapot van gaan, zo min mogelijk aanraken in het huis en natuurlijk 1,5 meter afstand houden.

FaceTimen, Zoomen of Skypen?

Heeft het dan wel zin om te gaan? Kun je niet gewoon net zo goed FaceTimen, Zoomen of Skypen? Mijn antwoord daarop: ja, het is super fijn dat deze alternatieven er zijn, maar nee, elkaar zien in real life is toch echt nog een stuk leuker en fijner. Je kunt elkaar niet aanraken, maar je kunt elkaar écht zien én ruiken!

Online mogelijkheden VS Concentratie

De online mogelijkheden bieden erg veel mogelijkheden, maar ook gevaren. De concentratiespanne is een stuk korter. Je zou kunnen zeggen dat je alles kunt delen door 4. Normaal gesproken je concentratie kwijt na een lezing van een uur? Via digitale mogelijkheden is dit na 15 minuten.

Elkaar in het echt zien is dus zo belangrijk om weer even de inhoud en diepte in te kunnen gaan en daarom was en ben ik zo ontzettend blij met het nieuws van gisteren. Het is dan wel voorzichtig positief nieuws, maar het is een begin! Een begin voor alle mensen die elkaar graag willen zien, maar ook een begin voor de evenementenbranche.

Huidhonger weer stillen?

Het is een stapje in de goede richting. Natuurlijk met een hoop regels en restricties, maar hé, we werken in de meest creatieve branche! Daar zijn dus allerlei oplossingen voor te bedenken en wie weet ontstaan er zelfs formats die in ons ‘vaste assortiment’ opgenomen gaan worden. De regels handhaven en zo de ouderen en zwakkeren onder ons beschermen staat nog steeds voorop.

Wat is het fijn dat we naast dit weer bij elkaar kunnen komen. We kunnen elkaar nog niet aanraken, maar ik merkte afgelopen week bij mijn ouders: het bij elkaar zijn is het allerbelangrijkste en het stilt voor een heel groot gedeelte onze honger. Laten wij als branche de huidhonger weer met elkaar stillen!

1,5 meter-evenementen

Het Sprekershuys denkt graag met je mee hoe jij je event digitaal of fysiek op 1,5 meter afstand kunt vormgeven. Neem contact op via 030 304 00 25 of mail naar info@sprekershuys.nl Samen stillen we de huidhonger!