Deel dit artikel...

Maak kennis met Daniëlle van der Schoot

Daniëlle van der Schoot

Daniëlle van der Schoot

...2 minuten leestijd

Daniëlle van der Schoot glimlachend in groene blouse en blauwe broek met handen bij elkaar

Daniëlle is een content marketeer met een liefde voor goede verhalen. Wanneer ze niet schrijft of fotografeert, verdiept ze zich in webdesign, film en zichzelf. Inspiratie haalt ze uit reizen, muziek, boeken, podcasts en goede gesprekken met vrienden.

Waar heeft je carrière je gebracht?

Ik heb jaren als logopedist gewerkt, tot mijn drang om te schrijven groter werd en ik een traineeship volgde tot digital content creator. Sindsdien heb ik mogen werken bij een bakfiets-specialist, een digital agency en nu zit ik helemaal op mijn plek bij het Sprekershuys.

Wat vind je het leukste aan je werk?

De veelzijdigheid. Er zijn zoveel interessante verhalen te delen en naast het schrijven van die verhalen, denk ik graag na over welke vorm de meeste impact maakt. Daarin mag ik ook nog eens samenwerken met een heel fijn team.

Wat is je ultieme tip om productief te zijn wanneer je vanuit huis werkt?

Ik ben fan van de Pomodoro-techniek: 25 minuten lang gefocust aan één taak werken en dan een korte break nemen. Als ik meer tijd voor een taak nodig heb, plak ik er 25 minuten aan of pak ik het later weer op. Ik let ook op mijn energie: als ik hoog in mijn energie zit, pak ik de creatieve en strategische taken op, maar als ik laag in mijn energie zit vind ik het fijner om taken te doen me zonder veel denkwerk goed afgaan. En iedere dag een stuk lopen helpt echt om helder te denken en creatiever te zijn.

Wat mensen niet van je verwachten

Dat ik veel alleen op reis ben geweest, in een pretpark heb gewerkt, graag games speel en een bungeejump heb gedaan van 132 meter.

Welke skills zou je willen verbeteren?

Webdesign, fotografie, filmen en presenteren / spreken voor een groep.

Een podcast die ik iedereen kan aanraden

Bob van Audiocollectief Schik, NPO Radio 1 en VPRO Dorst. Een prachtig verhaal over herinneringen, jeugdliefdes en de zoektocht naar de waarheid in de verhalen van een dementerende vrouw. En Camp Bluff van Anne Hospers, waarin ze in gesprek gaat met ondernemende en creatieve vrouwen over mindset, dromen en carrières. Hier komen zoveel inspirerende verhalen langs.

Terug naar overzicht

Laatst gewijzigd 30 januari, 16:26
Deel dit artikel...