1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & zweefpiloot

Frank van Houten

Frank van Houten is een man die een passie heeft voor vliegen. Al vanaf twaalfjarige leeftijd was hij bezig met zweefvliegen. Hij is dan ook piloot geworden en behoort met zijn Team Dutch Rush tot de wereldtop in de extreme unlimited aeroabatics vliegsport, ook wel de Formule 1 van het luchtruim genoemd. Hij spreekt daardoor gepassioneerd over thema’s als motivatie, topprestaties, excelleren, efficiëntie, persoonlijke ontwikkeling en omgaan met tegenslagen. Frank van Houten is als spreker te boeken bij het Sprekershuys.

...Frank van Houten

Over Frank van Houten

Het leven van piloot Frank “Woody” van Houten staat in het teken van vliegen. Hij begon op twaalfjarige leeftijd met zweefvliegen en haalde zijn vliegbrevet nog voor zijn rijbewijs. Vervolgens vloog hij vijftien jaar bij de Koninklijke Marine met Lynx helikopters en P-3 Orion patrouillevliegtuigen. Hij vertelt zijn publiek over de leiderschapsstijl en strategische visie die hij ontwikkelde tijdens diverse oorlogsmissies. En hoe leiderschap en teambuilding van essentieel belang zijn om onder extreme omstandigheden toch optimaal te kunnen blijven presteren.


Aerobatics vliegsport

Tijdens zijn vliegopleiding bij Defensie begon de liefde voor de aerobatics vliegsport.

Frank stelde zich ten doel om het hoogste niveau te bereiken en vliegt nu mee in de wereldtop tijdens spectaculaire airshows door heel Europa. Hij vliegt het indrukwekkende toestel Sukhoi 26MX. Dit was het sterkste aerobatics vliegtuig ter wereld, de Formule 1 van het luchtruim. Met de 430 PK stermotor laat Frank de meest extreme vlieg manoeuvres zien, en piekt daarbij van +10G naar -10G in enkele seconden.


Vuurwerk airshows

Als enige Nederlandse piloot vliegt Frank ook vuurwerk airshows. Met een elegante choreografie op muziek bezorgt hij de kijker een onvergetelijke ‘Sky full of stars’-beleving.


Commerciële luchtvaart

Naast zijn sportcarrière heeft Frank meer dan 10.000 vlieguren in de commerciële luchtvaart. Als captain vliegt hij de “movers and shakers” van deze wereld rond, in de Bombadier Global 6000, de Rolls Royce onder de luxe privé vliegtuigen. Frank beschouwt de commerciële aviation ook als topsport. Vanuit zijn leiderschapsvisie streeft hij samen met zijn team naar het allerhoogste service-level voor zijn wereldwijde high-end klanten.


Keep the wing happy

Franks’ credo is “Keep the wing happy”. Een mooie metafoor die zowel in de topsport en corporate branche van toepassing is. Het is de crux om onder alle omstandigheden zowel de mens als techniek ‘happy’ te houden, ook tijdens turbulentie. Frank heeft met dit soort fascinerende inzichten al vele kijkers geïnspireerd en gemotiveerd.


Boek Frank van Houten bij het Sprekershuys!

Frank van Houten is te boeken als spreker bij het Sprekershuys en is expert op het gebied van leiderschap, business & management, strategie en sport & motivatie. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Frank van Houten boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Sport&Motivatie, Leiderschap, HRM, Strategie, Teambuilding

In te huren als

 • Spreker
 • Panellid

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Lezing “Keep the wing happy” als kompas in teambuilding, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling

“Keep the wing happy” als kompas in teambuilding, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling Piloot Frank van Houten deelt zijn unieke ervaringen in teambuilding, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling vanuit zijn luchtvaart carrière.

Als topsporter-vlieger én als captain op prive-jets weet hij dat alle elementen moeten kloppen om de ultieme performance te bereiken. Franks’ credo is “Keep the wing happy”. Een mooie metafoor om onder alle omstandigheden zowel de mens als techniek ‘happy’ te houden. Aan de hand van spectaculaire aviation beelden deelt Frank zijn lessons learned uit meer dan 10.000 vlieguren. En hij prikkelt zijn publiek om het maximale te behalen in hun bedrijf, baan en persoonlijke ontwikkeling.

Lezing Managementstijlen vertaald in tien extreme vliegmanoeuvres

Frank van Houten weet als doorgewinterde piloot wat management betekent; “how to get things done.” Geen vage verhalen of theorieën maar levensechte ervaringen uit de praktijk van de luchtvaart. Vanuit veertig jaar ervaring in de cockpit deelt hij zijn visie op verschillende managementstijlen. Hoe behaal je het maximale met je team en je sources? Hoe hou je grip op de zaak tijdens turbulentie? Waar ligt de balans tussen risicovol ondernemen en obsessieve perfectie? Welke koers biedt de weg van de minste weerstand?

Met spectaculaire vliegbeelden neemt Frank van Houten zijn publiek mee in de avontuurlijke wereld van aviation. Met passie, vaart en humor vertaald hij diverse managementstijlen aan de hand van tien extreme vliegmanoeuvres.

Webinars : Piloot Frank van Houten aan tafel als expert, motivator of panellid

Piloot Frank is een veelgevraagd gastspreker, panellid, motivator en trainer bij Webinars.

Ook is hij bekend door zijn optredens in de landelijke media. Zoals tijdens Hartje voor de Zorg, Bevrijdingsdag, Light Air Show, TT Assen, en Against Cancer Day.

Piloot Frank van Houten behoort met zijn Team Dutch Rush tot de wereldtop in de extreme unlimited aeroabatics vliegsport, ook wel de Formule 1 van het luchtruim genoemd. Hij spreekt daardoor gepassioneerd over thema’s als motivatie, topprestaties, excelleren, efficiëntie, persoonlijke ontwikkeling en omgaan met tegenslagen.

Daarnaast is Frank captain en trainer op de Global 6000 business jet en vliegt hij dagelijks beroemdheden rond de wereld. Daardoor is hij ook zeer geschikt als sophisticated spreker in de corporate wereld. Hij inspireert mensen in persoonlijk leiderschap, management, communicatie vaardigheden en teamwork.

Met spectaculaire videobeelden van zijn air shows, neemt piloot Frank van Houten de kijker mee in de avontuurlijke wereld van extreme avaition. Het is zelfs mogelijk om virtueel met Frank mee te vliegen via onboard beelden vanuit de cockpit.

Daarnaast is het mogelijk om Webinar sessies te organiseren in onze vliegtuighangar. Een inspirerende en onderscheidende locatie. Wij kunnen hierbij ook de videoproducties en social media campagnes faciliteren.

Lezing “De beslisboom in de cockpit”: lessen voor besluitvorming in crisis-, stress-, en risico management

“De beslisboom in de cockpit”: lessen voor besluitvorming in crisis-, stress-, en risico management.

Op basis van meer dan 10.000 vlieguren, deelt piloot Frank van Houten zijn lessons learned in crisis-, stress en risico management. Met spectaculaire vliegbeelden vertelt Frank over zijn wereldwijde aviaton ervaringen. Reddingsoperaties met een Lynx helicopter, artiesten naar hun fans vliegen in een prive-jet, het hoogste niveau van extreme aerobatics vliegen op Europese airshows….in hoog tempo neemt Frank van Houten zijn publiek mee aan boord. En prikkelt mensen tot nieuwe inzichten. Zo deelt Frank de essentie van “De beslisboom in de cockpit”. Welke keuzes maak jij binnen de marge van “30 minuten brandstof”? Ook daagt Frank je uit om te handelen als een piloot. Zo leert hij je om prioriteiten te stellen op basis van het aviation-principe “aviate – navigate – communicate”

Keep the wing happy

Dutch Rush Aerobatics

DutchRush TV Frank van Houten introduction

A Smoke On... Go! Aviation Conversation with Frank Van Houten

...
Frank biedt verfrissende inzichten en management tips vanuit zijn aviation ervaring. Die ga ik zeker toepassen in mijn eigen organisatie
EBAA Chairman, Jurgen Wiese
...
Dit hadden we nog niet eerder gezien: Frank biedt een absolute rush met zijn spectaculaire aviation verhalen én beelden
SIAA – Directeur Tom Kok

Gerelateerd nieuws

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.