Vakgebied

Communicatie
Storytelling
Haal het beste uit je leven
Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Werkgeluk
Organisatievernieuwing
Taal
Samenwerken
Diversiteit
HR

Thema's

Mens & Maatschappij
Communicatie & Media
Zorg
Teambuilding
Persoonlijke ontwikkeling

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Huysgenoot Irma Sluis is tolk Nederlandse Gebarentaal, daarnaast is ze trainer, consultant, mentor, ondernemer en spreker. Irma Sluis werd een nationale bekendheid door het tolken van de persconferenties over de coronacrisis naar Nederlandse Gebarentaal.

Haar gebaren gingen viral en Nederland sloot Irma in het hart. Irma geeft lezingen en workshops over diversiteit, inclusiviteit en toegankelijkheid. Door middel van haar bekendheid wil zij meer aandacht vragen voor de dovengemeenschap. In haar lezingen en trainingen geeft zij dan ook graag een podium aan doven en slechthorenden. Irma Sluis is te boeken als spreker en trainer bij het Sprekershuys.


Irma Sluis groeit op in Den Haag en hoewel zij geen familieleden heeft die doof of slechthorend zijn, kiest ze ervoor om de HBO-opleiding tot tolk Nederlandse Gebarentaal in Utrecht te gaan volgen. Na het behalen van haar bachelor studeert ze verder aan de Heriot-Watt Universiteit in Edinburgh. Zo kan zij tolken tussen Nederlands, Engels en Nederlandse Gebarentaal. Ze gaat aan de slag als tolk voor conferenties, in het academisch onderwijs en in televisieprogramma's. Sinds 2005 is zij werkzaam voor het NOS om bij het ochtendjournaal te tolken. In 2019 speelt Irma een rol in de aflevering 'gebaren' van het educatieve jeugdprogrogramma Het Klokhuis.


Irma Sluis groeit in korte tijd uit tot bekende Nederlander wanneer zij gevraagd wordt tijdens de persconferenties over de coronacrisis te tolken. Haar gebaren gaan viral en ze wordt overladen met positieve reacties. Ze krijgt zelfs titels als '(gebaren)tolk des vaderlands'. Irma Sluis reageert nuchter en bescheiden, maar is blij met de aandacht en erkenning voor de Nederlandse doven- en slechthorenden gemeenschap. Ze hoopt dat ze met haar bekendheid de emancipatie verder kan bevorderen en ervoor kan zorgen dat de twee werelden (dove-en horende wereld) elkaar beter begrijpen.


Naast haar werk als tolk geeft Irma Sluis regelmatig trainingen en workshops met als thema's diversiteit en toegankelijkheid. Deze trainingen en workshops geeft zij het liefst samen met anderen: door de lezing te geven samen met doven of slechthorenden kan zij gelijk ingaan op de thema's die voor haar van grote waarde zijn: samenwerken en toegankelijkheid. Irma Sluis is te boeken als spreker en trainer bij het Sprekershuys.

Lees meer
Irma Sluis Sprekershuys 2
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer