Vakgebied

Kunst & Cultuur
Cabaret

Thema's

Mens & Maatschappij
Cabaret & Entertainment

In te huren als

Talen

Nederlands

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Energiek, vrolijk, gevat en snel. Geen ontkomen aan. Cabaretier en spreker Martijn Koning is geboren in Zwolle in 1978. Als student begint hij aan de studie Engels, maar ontdekt al snel dat hij niet geprikkeld wordt. Met gezonde tegenzin stapt hij over naar de studie Rechten. Ook hier wordt hij snel afgeleid, dit keer door iets anders; een ‘open bak’ in een comedycafé. Zonder te twijfelen schrijft Martijn Koning zich in en begint kort daarna aan zijn eerste optreden.

Stand-up comedy begint voor Martijn in 2004 bij het Comedy Café. Nog datzelfde jaar weet hij de finale te bereiken van de Culture Comedy Award. Hij sluit zich aan bij de Comedy Explosion en wint de persoonlijkheidsprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Dit kan geen toeval zijn. Het podium heeft hem naar zich toegetrokken en hij grijpt de kansen met beide handen aan. In november 2010 haalde Martijn de finale van het Camerettenfestival.


Toomler

Martijn laat het publiek duizelen van zijn ideeën, zijn hersenspinsels, zijn gedachtekronkels. Met flair weet hij in 2006 toe te treden tot Comedytrain en speelt vervolgens wekelijks in Toomler. Hij ontwikkelt zich als schrijver en weet actualiteit perfect in zijn verhalen te verwerken.


Televisie


2015 t/m 2016

In seizoen 2015/2016 was hij teamcaptain bij Dit Was Het Nieuws (het satirische tv-programma waar hij eerder jarenlang tekstbijdragen aan leverde). En hij maakte dat seizoen voor het tweede opeenvolgende jaar ‘Sint&Nieuw’, een eindejaarsconference speciaal voor de VARA.


2017

In 2017 verving Martijn Marieke Elsinga met een column bij RTL Late Night en presenteerde hij voor het tweede seizoen Celebrity Stand-Up bij Comedy Central.


2018 t/m 2019

In 2018 is hij gast-teamcaptain bij het TV-programma Beste Kijkers en eind juni van dit jaar staat hij met Ali B, Najib Amhali en Roue Verveer in het Ziggo Dome met Gabbers RTL.


Martijn maakte voor BNNVARA twee Sinterklaas-conferences en had als eerste comedian een Netflix special in 2019. In 2018 en 2019 is hij te zien in ‘Praat Nederlands met Me, Wie ben ik, Is er een dokter in de zaal… etc. Hij is een graag geziene gast bij Pauw en Jinek waar hij de actualiteit graag van commentaar voorziet. Naast dit alles is hij nog steeds elk seizoen in het theater te zien met steeds weer een nieuwe show. En de energie is nog lang niet op.


Boek Martijn Koning bij het Sprekershuys!

Martijn Koning is te boeken als cabaretier en spreker bij het Sprekershuys. Hij spreekt over de onderwerpen cabaret en entertainment. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Caberatier en spreker Martijn Koning boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Lees meer
Ik heb een niet te stoppen drang om mijn hart te luchten
Martijn Koning inhuren als spreker en cabaretier bij het Sprekershuys
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer