1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & presentator

Volkert Engelsman

Volkert Engelsman is expert als het gaat om duurzaamheid en ondernemerschap. Hij is oprichter van namelijk het bedrijf Eosta opgericht. Eosta is momenteel de grootste distributeur van biologisch fruit in heel Europa. Verder staat Eosta bekend om de transparantie van de reis die de biologische producten afleggen, voordat ze bij de klanten terecht komen. Ook heeft Eosta diverse prijzen gewonnen, zoals de European Business Award for the Environment 2019, Public Eye Award voor maatschappelijk verantwoord ondernemen op het World Economic Forum in Davos en de Dutch Innovation Award. Volkert Engelsman is te boeken als spreker en presentator bij het Sprekershuys.

...Volkert Engelsman

Over Volkert Engelsman

Na Volkert zijn studie bedrijfskunde (MSc) aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft hij voor Cargill Inc USA gewerkt voordat hij Eosta oprichtte. Het bedrijf is momenteel de grootste distributeur van biologisch fruit in Europa. Een van de focusgebieden van Eosta is de ontwikkeling van biologische en regeneratieve landbouwprojecten op het zuidelijk halfrond en in de tropen. Volkert is benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau, op grond van zijn grote verdienste voor de internationale groei en ontwikkeling van de biologische landbouw. 

 

Nature & more

Alle producten van Eosta zijn voorzien van een Nature & More (QR)-code die volledige transparantie geeft over het unieke telersverhaal en de ecologische en sociale impact van het product. 

 

Het onderliggende duurzaamheidsbeleid van Nature & More 4M (impact meten, beheren, vermarkten, monetariseren) is uitgegroeid tot een leidend principe voor de sector en vindt sterke weerklank bij onze stakeholders en daarbuiten. 

 

Klimaatneutraal

Eosta was de eerste die CO2-credits verkreeg voor biologische landbouwpraktijken en klimaatneutrale producten aanbood op de Europese voedselmarkt. In 2022 hebben ze de Business Alliance for Regenerative Agriculture opgericht, een mondiale praktijkgemeenschap om financiële prikkels voor ecosysteemdiensten te versnellen. 

 

Tijdens het United Nations Year of Soil 2015 hebben ze de Save Our Soils-campagne geïnitieerd, samen met FAO, 200 partners en vele VIP’s waaronder Desmond Tutu, Julia Roberts, de Dalai Lama en Sioux Chief Arvol Looking Horse. 

 

Voedselprijzen

In 2016 lanceerden ze het True Cost of Food-initiatief. Het bevordert het beginsel dat voedselprijzen de werkelijke kosten van voedsel moeten weerspiegelen, inclusief verborgen ecologische en sociale kosten en baten. Terwijl internationale beleidsmakers nog steeds de belofte van full cost accounting ontdekken, brengt Eosta True Cost naar de werkvloer. 

 

Het nieuwste initiatief van Eosta brengt garanties voor leefbare lonen in de schappen van toonaangevende retailers in Europa. 

 

Verdere bedrijven

Volkert was medeoprichter van diverse andere MVO-bedrijven zoals Soil & More Impact, Vitalis Organic Seeds, Ecos Del Agro Costa Rica, Florganic Europe, Biofresh Belgium, TOSC UK, Red Sea Organics Israel en inkoopbureaus in Zuid-Afrika, Argentinië, Peru. 

 

Prijzen

Eosta is bekroond met diverse prijzen zoals de Public Eye Award voor maatschappelijk verantwoord ondernemen op het World Economic Forum in Davos, de Dutch Innovation Award. Persoonlijk is hij bekroond met de nummer 1 positie in de Trouw Duurzaamheid Top-100 2017, de Koning Willem I Prijs voor Duurzaam Ondernemen 2018 en de European Business Award for the Environment 2019. 


Boek Volkert Engelsman bij het Sprekershuys!

Volkert Engelsman is te boeken als spreker, presentator en panellid en is expert op het gebied van ondernemen, business & management, leiderschap, innovatie & trends, economie & financiën, communicatie & media, duurzaam ondernemerschap, lifestyle & health, strategie, sales & klantgerichtheid, creativiteit en inspiratie, maatschappij, teambuilding, verandermanagement, persoonlijke ontwikkeling en HRM. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Volkert Engelsman boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Ecosystemen, Voeding, MVO, Nieuwe economie, Duurzaam ondernemerschap, Leiderschap, Duurzaam leiderschap, Future

In te huren als

 • Spreker
 • Presentator
 • Panellid

Tariefindicatie

€1500

Sessies

Volkert Engelsman lezing

Onderwerpen waar Volkert Engelsman over spreekt:


 • Where ecology meets economy
 • Visie op de samenleving en markt van morgen ontwikkelen, de kracht van co-creatie ontsluiten, eigen handelingsperspectief ontdekken. Dream, Dance, Deliver (or Fake, Freeze & Fuck-up)
 • Kapitaliseren op veranderende consumentenverwachtingen en duurzaamheid
 • Transitie van het oude naar het nieuwe normaal in voeding & landbouw
 • Ondernemerschap, leiderschap van morgen, waar een wil is, is een omweg
 • Hoe kan ik groen worden als ik rood sta?
 • Transparante handelsketens, van shareholder naar stakeholder governance
 • One health, social inclusion, organic food & agricuture
 • Future proofing Boards, Businesses, Brands
 • True Cost Accounting


Zijn lezingen kenmerken zich als visionair, verbindend, ondernemend en humoristisch.

Where Ecology meets Economy

Dream Dance Deliver

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.