Top 15 inspirerende dagvoorzitters van 2022

Daniëlle van der Schoot

Daniëlle van der Schoot

De top 15 huysgenoten in een collage

Ze wisten precies de juiste sfeer aan te voelen en neer Deze presentatoren en dagvoorzitters kwamen vaak in beeld in de media en tijdens zakelijke events. We stellen je graag voor aan de top 15 dagvoorzitters van 2022!

Ze wisten precies de juiste sfeer aan te voelen en neer te zetten. Ze stonden op grote en kleine podia en maakten indruk met hun presentatiestijl. Deze presentatoren en dagvoorzitters kwamen vaak in beeld in de media en tijdens zakelijke events. Ze namen het publiek mee door het inhoudelijke programma van jouw event. Ze stelden kritische vragen, zorgden voor verdieping en context, maar ook voor energie en humor. Ze wisten sprekers op hun gemak te stellen en moeiteloos interactie te creëren met jouw doelgroep. We stellen je graag voor aan de top 15 dagvoorzitters van 2022!

Sander Schimmelpenninck


Sander Schimmelpenninck
is journalist, ondernemer, dagvoorzitter en columnist. Hij presenteerde de spraakmakende VPRO-serie Sander en de Kloof, waarin hij onderzoek deed naar de vermogens- en kansenongelijkheid in Nederland. Als dagvoorzitter en opiniemaker schroomt hij niet om kritische vragen te stellen of kanttekeningen te plaatsen bij ontwikkelingen in de wereld. Daarnaast hoor je hem in een van de populairste podcasts van Nederland: Zelfspodcast.

Marijke RoskamMet Marijke Roskam weet je zeker dat jouw congres, (online) event, of podcast verdiepend en energiek wordt. Als dagvoorzitter en mediatrainer denkt ze constructief, creatief én kritisch mee over succesvolle bijeenkomsten, campagnes en strategische sessies. Ze is op de hoogte van ieder onderwerp, maar werkt het liefst aan (sociale) innovatie, ondernemerschap, landbouw, marketing, de arbeidsmarkt, economie, zorg en politiek.

Pauline de WildePauline de Wilde is een ervaren, krachtige spreker en dagvoorzitter. Ze weet haar economische achtergrond perfect te combineren met haar persoonlijke flair. Hierdoor krijgt het evenement, congres of seminar altijd de sfeer die het nodig heeft. Zij maakt ingewikkelde thema’s voor een groot publiek toegankelijk en zorgt ervoor dat de boodschap overkomt en bijblijft. In haar online programma LEF leert ze je presenteren met zelfvertrouwen.

Talitha MuusseTalitha Muusse nam geen genoegen met simpelweg interesse tonen in maatschappelijke vraagstukken, maar heeft van haar passie haar werk gemaakt. Ze is een verbinder. Vanuit haar onderneming ‘Energieboot’ koppelt ze meer dan vijftig bedrijven aan young professionals die duurzame energieprojecten ontwikkelen. Verder adviseert ze bedrijven op het gebied van duurzaamheid, talentontwikkeling, diversiteit en samenwerking met de jonge generatie. Als spreker en dagvoorzitter geeft ze het publiek een frisse blik op de potentie om hun heen. Ze heeft pit, energie en daagt je uit om niet in problemen, maar oplossingen te denken.

Renze KlamerRenze Klamer is presentator, journalist en programmamaker. Hij is bekend van zijn eigen latenightshow op RTL 4, RENZE. In 2020 maakte hij samen met Fidan Ekiz de talkshow De Vooravond, het programma had gemiddeld een miljoen kijkers. Eerder presenteerde hij latenightshow 'Laat op Vrijdag' en hij was te horen op NPO Radio 1 met EenVandaag. Renze werkt graag op het kruisvlak van inhoud en entertainment. Met flair en speels gemak behandelt hij inhoudelijke onderwerpen, maar altijd met ruimte voor een knipoog.

Mark WijsmanMark Wijsman is een veelgevraagd presentator en interviewer voor live events, bedrijfsfilms en (online) webinars. Hij duikt graag in nieuwe onderwerpen en bezit een vindingrijk observatievermogen, een gezonde dosis zelfspot en een talent voor improvisatie. Scherpzinnig analyseren of juist luchtig begeleiden: Mark kan uitstekend een situatie aanvoelen. Qua thema’s is zijn interesse veelomvattend. Hij is bedreven in onder andere duurzaamheid, communicatie, technologie, innovatie en cultuur. Mark is vloeiend tweetalig en is als presentator zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar.

Ewout GenemansPresentator Ewout Genemans duikt vol empathie en oprechte nieuwsgierigheid in verborgen werelden, op zoek naar verhalen die de maatschappij raken. Het grote publiek kent hem o.a. van Bureau Arnhem, Ewout en Beruchte Gevangenissen, waarin hij niet terugdeinst voor uitzonderlijke en gevaarlijke situaties. Met zijn kritische houding weet hij complexe onderwerpen eenvoudiger te maken voor iedereen en taboes te doorbreken. Altijd met een open houding en een gezonde dosis humor.

Diana MatroosDiana Matroos is een ervaren journalist en enthousiaste presentatrice van het programma BNR Zakendoen bij BNR Nieuwsradio. Daarnaast presenteert ze ook bij BNR ‘Slimme Koppen’. Ze is als dagvoorzitter scherp, gedreven, onafhankelijk, empathisch en vooral authentiek. Diana heeft een voorliefde voor presentaties en interviews in het land, omdat ze op haar best is in de onverwachte interactie die ze bij het publiek laat ontstaan door mensen de ruimte te geven.

Ann-Lynn HamelinkDagvoorzitter Ann-Lynn Hamelink is eindredacteur bij RTL Z. Daarnaast is ze nieuwslezer bij RTL Z en RTL Nieuws. Als economisch journalist met een achtergrond in politicologie weet ze de verhalen achter de cijfers op een duidelijke manier over te brengen. Haar brede maatschappelijke interesse blijkt uit haar expertise in onderwerpen zoals leiderschap, economie en financiën, duurzaamheid en klimaat. Haar kracht? Ze verbindt niet alleen met het publiek, maar daagt ze door middel van vraagstukken uit om de diepte in te gaan.

Karen OldhovenPersonal Branding expert Karen Oldhoven is dagvoorzitter, spreker en ondernemer. Ze is een bevlogen, enthousiaste, tot in de puntjes goed voorbereide dagvoorzitter die vooral veel energie geeft en positieve impact wil realiseren. Vanuit haar Personal Branding professie heeft ze een ongekend oog voor wie in de zaal spreekt en zit, dompelt zich onder in het onderwerp en past daar haar tone of voice en insteek op aan. Met een achtergrond in de media spreekt zij gepassioneerd over persoonlijk leiderschap, het tijdperk van de human skills en persoonlijke ontwikkeling.

Danielle JiskootDanielle Jiskoot, changemaker en dé spreker over zelfexpressie, inclusie en (werk)geluk. Ze richtte in 2019 The Drag Agency op, de eerste agency voor drag talent in de Benelux. Met hoge energie en humor garandeert ze onvergetelijke sessies en brengt ze prikkelende gesprekken op gang. Ze daagt organisaties uit om meer authenticiteit te laten zien. Danielle deelt ervaringen op het gebied van leiderschap, diversiteit & inclusie, mens & maatschappij en ondernemerschap.

Eva HelmondAls dagvoorzitter en spreker heeft Eva Helmond een brede achtergrond. Ze werkte o.a. als radio-dj, deed toekomstonderzoek naar 2050, technologie(filosofie) en duurzaamheid. Ze legt snel kruisverbanden, bewaakt de missie van je event en neemt het publiek op plezierige wijze mee. Eva brengt gegarandeerd energie en inhoud; op wetenschappelijke congressen over bijvoorbeeld smart technologies en smart cities, bij het voorleggen van ethische dilemma’s aan CEO’s en wanneer ze Olympisch kampioenen interviewt.

Marelle van BeerschotenMarelle van Beerschoten is een gedreven en veelzijdige ondernemer in de digitale wereld. Deze ambitieuze zakenvrouw is gegrepen door de snelle ontwikkeling van technologie en gedreven om het verschil te maken met invloedrijk werk. Ze valt op door haar open persoonlijkheid, professionele benadering en positieve energie. Marelle spreekt over digitale transformatie, kunstmatige intelligentie, datagedreven verandering en (vrouwelijk) ondernemerschap.

Maarten BouwhuisMaarten Bouwhuis is (radio)presentator, dagvoorzitter en debatleider en onderscheidt zich door zijn inhoudelijke scherpte en kwinkslag op het juiste moment. Hij ondersteunt bedrijven, overheidsinstellingen en maatschappelijke organisaties bij het neerzetten van een goede en gestructureerde bijeenkomst. Maarten houdt van de breedte van zijn vak en gaat dan ook weinig thema’s uit de weg. Onderwerpen die vaak voorbij komen zijn: ondernemen, overheid en politiek, duurzaamheid, zorg, marketing en communicatie.

Amber BrantsenAmber Brantsen is presentator, journalist en schrijver. Vanaf 2022 is ze het gezicht van de Formule 1 in Nederland. Ze begon als nieuwslezeres bij de lokale omroep, vervolgens mocht ze beginnen als nieuwslezeres bij 3FM en als co-host van het NOS Radio 1 Journaal. In 2016 kreeg ze de titel ‘Radiotalent van het jaar’. Van 2017 tot 2021 was Amber het vaste gezicht van het NOS Journaal en presenteerde ze verschillende journaals. Amber is gespecialiseerd in alles wat met Formule1 te maken heeft en mocht er zelfs een podcast over maken.