Vakgebied

Social Technologies
Zelfleiderschap

Thema's

Leiderschap
Onderwijs
Business & Management
Communicatie & Media
Creativiteit & Inspiratie

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels
Frans

Tarief

Vanaf € 3.000

Biografie

Biografie

Het vuur aan de lont steken. Mensen enthousiasmeren. Een aanstekelijke toekomstvisie vertalen naar de praktijk. Dat kan Isabel als de beste.

Ze startte haar loopbaan aan de universiteit. En het is daar, in die academische context, dat haar interesse werd gewekt voor zelfleiderschap, productiviteit, kennisdeling en de kracht van technologie.

Isabel de Clerq studeerde Romaanse talen en start na haar studie als coördinator van het Talencentrum aan de Universiteit van Gent. Vervolgens werkt ze voor Wolters Kluwer België. Eerst als key accountmanager, daarna als brand manager en vervolgens als Trend Catcher. Topcis waar Isabel warm van wordt zijn: de magie van taal, de link tussen strategie en bevlogenheid van mensen, invloed van technologie op kennisverwerving en de cultuur van een organisatie, het belang van een sterke branding en hoe die in verhalen in de markt gezet wordt.

In 2018 besluit ze zelf een organisatie op te richting op het gebied van Social Technologies. Een organisatie wiens missie met de missie om het mooie gedachtegoed van social verder te verspreiden. Wereldwijd. De naam van die organisatie? Connect | Share | Lead. Wanneer Isabel op het podium staat kun je rekenen op een gepassioneerd betoog. Een positief verhaal. Dat echter nooit neigt naar naïviteit noch gehypte verhalen. Isabel combineert moeiteloos haar bevlogenheid met gezond verstand.

Haar inhoudelijke expertise werd verder aangescherpt door de verschillende rollen die ze opnam bij Wolters Kluwer België, eerst als account manager, vervolgens als change manager en later als content marketeer. Van bij de start van Het Nieuwe Werken in 2012 lanceerde ze de succesvolle online community ‘About The Future of Work’. In 2015 speelde ze in op de golf van de Digitale Werkplek door het opzetten van congressen en workshops. Ze breidde hierbij haar netwerk wereldwijd uit.

De passie van Isabel voor zelfleiderschap, levenslang leren en productiviteit via technologie was zo groot dat ze niet anders kon dan hierover een boek te publiceren. In 2017 verscheen Social Technologies in Business. Ze schreef het samen met een internationaal team van auteurs dat ze zorgvuldig had samengesteld. Het boek was een groot succes en werd ook uitgegeven werd door de prestigieuze Duitse uitgeverij Frankfurter Allgemeine Buch. In 2021 publiceerde Isabel haar volgende boek: Het Hybride Werken – Een Manifest. Eerst in het Nederlands, dan in het Engels.

Isabel de Clerq is te boeken als spreker en geeft lezingen over onderwerpen als social technologie, creativiteit en leiderschap. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Lees meer
You are what you share
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer