1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & panellid

Isabel de Clercq

Isabel de Clercq is gepassioneerd door goed en duurzaam werk. Focustijd, trage communicatie en verbinding over de grenzen van het kantoor heen staan daarbij centraal. Ze blijft daarbij weg van alle clichés en holle frases. Gepassioneerd volgt zij het meest recente onderzoek op de voet en ze zet die wetenschappelijke inzichten graag om in haalbare acties. Isabels charisma reikt verder dan het podium. Met haar uitgebreide professionele bagage weet ze als geen ander dat de strategieën van de goeroes vaak botsen met de complexiteit van onze messy reality. Puttend uit haar rijke ervaring, zet ze idealen om in de praktijk. Met concrete stappen, op maat van onze dagelijkse realiteit. Boek Isabel de Clercq als spreker en panellid bij het Sprekershuys.

...Isabel de Clercq

Over Isabel de Clercq

Het vuur aan de lont steken. Mensen enthousiasmeren, een aanstekelijke toekomstvisie vertalen naar de praktijk. Dat kan Isabel als de beste.


Duurzaamheid

Isabel De Clercq is gepassioneerd door de zoektocht naar goed en duurzaam werk. Ze ziet daarbij een belangrijke rol weggelegd voor het individu dat zelf verantwoordelijkheid moet durven nemen voor eigen geluk, voor het team dat goede afspraken moet maken over synchroon en asynchroon samenwerken, voor de organisatie die resoluut kleur moet bekennen als het gaat over leiderschap en focustijd.


Luister- en leesplezier gegarandeerd

Isabel is auteur van verschillende boeken. In 2017 schreef ze – samen met een internationaal team van auteurs – het boek Social Technologies in Business. Een ode aan kennisdeling via digitale tools. In 2021 publiceerde ze Het Hybride Werken – Een Manifest: een pleidooi voor flexibilisering van werk als zoektocht naar goed en duurzaam werk.


Isabel heeft ook een eigen podcast waarin ze op een originele manier frisse inzichten geeft in duurzame loopbanen en gezonde organisaties. De naam van haar podcast is: Hybride – een duurzame kijk op werk, te beluisteren op alle regulieren podcastdragers.

Boek Isabel bij het Sprekershuys!

Isabel de Clercq is te boeken als spreker en panellid en geeft lezingen over onderwerpen als duurzaam werk, grip op tijd, het Hybride Werken, samenwerken na corona, storytelling, kennisdeling, social technologies en leiderschap. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.


Spreker en panellid Isabel de Clercq boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Organisatiecultuur, Deconnectie, Zelfsturing, Aandacht, Productiviteit

In te huren als

 • Spreker
 • Panellid

Tariefindicatie

€3000

Sessies

Lezing Het Hybride Werken

De toekomst van werk is niet hybride. Die is duurzaam.

Hoe gaan we om met thuiswerk na de pandemie? Op welke manier garanderen we verbinding wanneer we elkaar minder zien? Welke organisaties omarmen het Hybride Werken en waarom? Isabel geeft u een verfrissende kijk op andere manieren van samenwerken na corona. Ze haalt daarbij met plezier een aantal clichés onderuit en stelt concrete oplossingen voor. Handvaten en tools voor individu, team en organisatie.

Enkele quotes uit de lezing:

 • Het Hybride Werken is geen doel op zich. Het doel is een combinatie van meer werkgeluk en verhoogde efficiëntie.
 • De sleutel tot succes is een gezonde balans van synchroon & asynchroon samenwerken. Het mogen blokkeren van focustijd is daar een mooi symbool van.
 • De coronacrisis heeft pijnlijk duidelijk gemaakt dat medewerkers zich niet verbonden voelen met de organisatie. De schuldige is niet het thuiswerken. Het thuiswerken was slechts de boodschapper.
 • De eerste vraag die een team zich moet stellen is niet: waarvoor komen we fysiek samen?
 • Crucialer is: wat zijn onze high-value activities, hebben we daarvoor proactief tijd ingepland én voor welke activiteiten is een synchrone aanwezigheid noodzakelijk?

Hybride werken is een mooi topic wanneer het past in een breder en positiever geheel: die van de zoektocht naar goed, naar duurzaam werk.

Bekijk de video en ontdek de 7 concepten die van die zoektocht een succes kunnen maken.

Lezing Eindelijk weer grip op tijd

Verschuift uw belangrijke werk ook naar de marge van de dag? Wordt u constant onderbroken door pop-ups? Sluit u de werkdag af met een ontevreden gevoel? Dan biedt de keynote ‘Eindelijk weer grip op tijd’ soelaas. Isabel De Clercq inspireert bedrijfsleiders, teammanagers en medewerkers om bewust te kiezen voor focus, aandacht en grip. Geen grip op to-do lijstjes maar grip op waardecreatie voor klanten. Isabel gaat daarbij geklaag over technologie bewust uit de weg. Ze duidt de échte boosdoeners voor onze versnipperde aandacht en geeft organisaties, teams en medewerkers concrete handvaten om uit het hamsterrad te stappen en eindelijk weer grip te krijgen.

De missie van Isabel is om van organisaties gezonde werkomgevingen te maken waarbij gezonde, blije en productieve medewerkers de werkdag kunnen afsluiten met het gevoel dat ze gewerkt hebben aan dié taken die er echt toe doen.

Keynote Hoe gaat het op het werk?

Krijg jij het ook op je heupen van al die wollige praat van keynote speakers die jou van op het podium komen vertellen hoe het moet op het werk? Word je zenuwachtig van de prietpraat van politici en de doemdenkerij van psychiaters die garen spinnen bij zoveel mogelijk werk-ongeluk?

Wat dacht je van:

🤷‍♀️De 4-daagse werkweek lost alle problemen op.

🤷‍♀️Volg je passie en je moet nooit meer werken.

🤷‍♀️Meer focus? Laat je niet afleiden door rondspringende konijnen.

🤷‍♀️Ik ben een blauwe introverte INFP.

🤷‍♀️Aan de koffiemachine wordt niet gekletst maar geïnnoveerd.

🤷‍♀️Feedback is een geschenk.

🤷‍♀️Als vrouw heb ik écht meer tijd nodig voor mezelf.

Isabel De Clercq vind dat het hoog tijd is voor wat tegengas. Wat realiteitszin ook. En ze deelt graag haar gedacht in een nieuwe keynote. Een keynote waarbij ze speelt met verschillende registers.

Want ja, Isabel uit Vlaanderen brengt je graag aan het lachen. Met al die holle frases die nu welig tieren op LinkedIn en op de werkvloer.

Maar tegelijk is ze bloedserieus. Ze brengt je graag inzichten die je een eerlijke blik geven op werk, het kantoor en samen werken met mensen. Genuanceerde inzichten, die misschien niet altijd fijn zijn om te horen.

Na deze keynote laat je je niet meer vangen door holle frases en makkelijke recepten. Maar heb je goesting om aan de slag te gaan met 7 frisse perspectieven: verhelderende concepten die je helpen in je zoektocht naar een gezonde en duurzame relatie met je werk. 

You are what you share

Hoe ga je naar hogere productiviteit én meer werkgeluk. 3 take aways

Interview with Isabel De Clercq on the future of digital workplaces at Intra.NET Reloaded Berlin

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.