Sprekershuys logo

Vakgebied

Online Trends & E-business
Inspiratie&Creativiteit
Leiderschap
Ondernemen
Ondernemerschap
Verandermanagement
Strategie & Ontwikkeling
Strategisch management
Klantgerichtheid en communicatie
Cultuur en onderwijs
Gelukkige klanten
Samenwerken
Zelfleiderschap
Vitaliteit & Stress
Samenwerking

Thema's

Leiderschap
Onderwijs
Sport & Motivatie
Ondernemerschap
Business & Management
Communicatie & Media
Strategie
Sales & Klantgerichtheid
Innovatie & Trends
Creativiteit & Inspiratie
Verandermanagement
Persoonlijke ontwikkeling

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Vanaf € 1.500

Biografie

Biografie

Stel je voor: je bent 8 jaar, zit in groep 4 van de basisschool en wordt continue geremd in je ontwikkeling. Op je achtste jaar word je steeds meer bewust van wat je kan. Je hebt het gevoel dat je iets wil doen wat betekenis heeft, maar het onderwijs heeft je niks te bieden: geen doel, geen uitdaging, geen plezier. Zo heeft Jort vanaf deze leeftijd school ervaren. Hij kreeg geen doel mee, hij had geen uitdaging en alles ging hem veel te gemakkelijk af. Wat ga je doen als je je weektaak al op maandag af hebt? Wat ga je doen als de juf of meester je niks nieuws meer kan vertellen? Wat ga je doen als je het schoolsysteem hebt uitgespeeld? Je gaat je vervelen. En dat deed hij ook.


Gedurende zijn basisschooltijd verveelde Jort zich heel erg totdat hij zijn doel had gevonden: tennis! Hij moest en zal een professionele tennisspeler worden. Echter, de weg naar succes, de weg naar het waarmaken van je droom, is niet makkelijk. Zeker niet als je op je twaalfde jaar twee knieblessures en twee tennisarmen krijgt en twee voeten die niet mee werken. Belangrijk bij tegenslagen is dat je niet opgeeft, maar wat ook belangrijk is, is zelfreflectie. Door kritisch op jezelf te zijn kan je de beste versie van jezelf worden.


Jort had op een gegeven moment door dat hij geen professionele tennisspeler ging worden. Maar dat was niet erg! Want de reden dat hij dit graag wilde worden was en is dat hij van betekenis wil zijn voor anderen. En dat kan op veel manieren. Voor Jort is het ontzettend belangrijk geweest om tot dat inzicht te komen. Deze zelfreflectie heeft ervoor gezorgd dat hij zijn droom niet heeft opgegeven, maar dat hij een andere manier heeft gevonden om zijn droom na te leven.


Op zijn twaalfde begon Jort met het organiseren van rolstoeltennistoernooien in Leusden en Amersfoort. Hij besefte dat het niet voor iedereen zo makkelijk was om een sport te beoefenen, zoals dat voor hem – ondanks zijn blessures – wel was. Dit was de kiem van zijn ondernemerschap, want: als je toernooien gaat organiseren, heb je sponsors nodig. Als je sponsors nodig hebt, moet je met bedrijven in gesprek gaan en netwerken. En laat dat nou net iets zijn wat ondernemers graag doen. Door werd het voor Jort steeds duidelijker wat ondernemen voor hem kon betekenen. Naast dat hij van betekenis kon zijn voor mensen met een beperking, wilde hij voor meer mensen iets betekenen. Ondernemen bood en biedt hem daarvoor de oplossing.


Zijn eerste onderneming heeft Jort opgericht toen hij 13 was: Approved By Young Adults. Hij heeft deze onderneming gestart vanuit de gedachte dat zijn manier van denken op de een of andere manier waardevol zou kunnen zijn voor andere bedrijven. Omdat hij – geboren in het digitale tijdperk van nu en nog geheel onbevangen van de obstakels, regeltjes en conventies binnen bepaalde branches – op een compleet andere manier denkt. Inmiddels heeft hij met zijn ideeën, visie en missie veel losgemaakt bij bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen. Op LinkedIn is hij met zijn visie 'viral' gegaan en heeft hij meer dan een half miljoen mensen bereikt. Daarnaast hebben vele media zijn missie en visie opgepakt, zoals RTL Z, het AD en nieuws.nl. Bovendien wordt Jort Verhage nu vaak gevraagd om te spreken op scholen, businessclubs, verenigingen, evenementen, bedrijven en andere organisaties. Hij heeft besloten om zijn visie en missie met een groter publiek te delen.


Boek Jort Verhage bij het Sprekershuys!

Jort Verhage is te boeken als spreker bij het Sprekershuys en is expert op het gebied van leiderschap, onderwijs, sport & motivatie en ondernemerschap. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Jort Verhage boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Lees meer
The sky isn’t the limit
Jort Verhage
Jort Verhage
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer