1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker

Charlotte Labee

Charlotte Labee is expert op het gebied van Brain Balance en persoonlijke ontwikkeling. Met een achtergrond in ondernemerschap en zelfontwikkeling biedt zij boeiende en inzichtgevende lezingen. Haar focus ligt op meer bewustwording voor en het verbeteren van mentale gezondheid, evenals het bereiken van persoonlijke groei. Met haar unieke benadering en diepgaande kennis is zij een uitzonderlijke spreker voor elk evenement en kan ze door je een spiegel voor te houden, herkenbare situaties te schetsen of te confronteren, mooie inzichten bieden. Charlotte is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Charlotte Labee

Over Charlotte Labee

Veel Nederlanders voelen zich regelmatig gestrest, onrustig, vergeetachtig en moe. Op de werkvloer hebben veel mensen het gevoel altijd maar ‘aan’ te moeten staan en mee te moeten gaan in de ratrace van het veeleisende bedrijfsleven. Dit lijkt misschien ‘normaal’ te zijn, maar deze tekenen van een overprikkeld brein, zijn verre van normaal. Overprikkeling van het brein is één van de grootst opkomende problemen in de huidige maatschappij. Het is de oorzaak van talloze lichamelijke, geestelijke en emotionele gezondheidsklachten, die na verloop van tijd kunnen uitmonden in serieuze en veelvoorkomende aandoeningen zoals paniekaanvallen, angststoornissen, burn-out of depressie, weet spreker, auteur en Brain Balance expert Charlotte Labee.
Het leven omgooien

Charlotte wordt geboren op 13 januari 1986 en start al op jonge leeftijd een carrière als model. Het gaat haar in haar carrière voor de wind, ze trouwt, krijgt een zoon en start een succesvol eigen kledingmerk. Helaas kent dit leven ook zijn keerzijde. Het altijd aan het werk zijn, geen rust nemen, laat op fysiek, emotioneel en mentaalniveau zijn sporen na. Charlotte krijgt baarmoederhalskanker, haar huis brandt af, haar kledingmerk gaat failliet en komt zo in een onvermijdelijke burn-out. Serieuze verlammingsverschijnselen en andere medische klachten dwingen de normaal zo energieke onderneemster om het roer in haar leven drastisch om te gooien.
Eigen unieke methode

Begin 2017 verandert Charlotte haar levensstijl ingrijpend. Ze verdiept zich eindeloos in de wereld van het menselijk brein, mindset, voeding en beweging en volgde tientallen opleidingen op het gebied van onder andere orthomoleculaire geneeskunde, ‘Neural Cause Effects’, NLP, en ‘Body Mind Reset’. Na het vergaren van een schat aan waardevolle informatie op het gebied van neurowetenschappen en voedingsleer ontwikkelt ze haar eigen unieke methode in de vorm van de Brain Balance methode.
Boek

Inmiddels staat de Brain Balance expert door haar zelf vergaarde en toegepaste kennis weer midden in het leven. Haar nieuwe missie is anderen te helpen om hetzelfde bevrijdende resultaat te ervaren. Dit doet ze onder meer als auteur van het boek Overprikkeld brein – meer rust en balans in 10 weken, maar ook door de bestseller Jouw Krachtige Brein, waar ze dieper ingaat op de reis naar de spirituele verbinding tussen hoofd en hart. Ze laat je zien hoe je door bewuste aandacht voor deze connectie voluit kan leven vanuit jouw eigen krachtige energie, vertrouwen en liefde. Het boek ‘Overprikkeld Brein’ van Charlotte Labee heeft een aantal weken in de bestsellerlijst Top 60 heeft gestaan, is uitgeroepen is door het beste non-fictieboek van 2022 en is inmiddels meer dan 140.000 keer is verkocht.
Lezingen

Steeds meer mensen kampen met een disbalans in hun brein en het aantal brein gerelateerde ziekten zoals stress, overgewicht, burn-out, depressie en dementie neemt in schrikbarend tempo toe. Het brein staat centraal in het leven en haar missie is dan ook het delen van zoveel mogelijk breinkennis en mensen bewust maken. Meer dan de helft van de Nederlandse werknemers ervaart regelmatig werkgerelateerde stress. De oorzaak daarvan ligt echter vaak dieper dan werkdruk alleen. Waar de moderne westerse levensstijl te weinig voorziet in elementaire psychologische behoeften, wat hierdoor leidt tot een disbalans in het brein, kijkt Charlotte naar het totale plaatje en vertelt jou vooral dat je het heft zelf in de hand kunt nemen. Haar effectieve oplossing deelt Charlotte Labee over de hele wereld met organisaties die haar boeken voor een lezing of (online) masterclass.

Boek Charlotte Labee bij het Sprekershuys!

Charlotte Labee is te boeken als spreker. Ze is gespecialiseerd in een breed aantal thema’s zoals business & management, creativiteit & inspiratie, gezondheidszorg, HRM, innovatie & trends, lifestyle & health, mens & maatschappij, ondernemerschap, onderwijs, organisatiecultuur, persoonlijke ontwikkeling en toekomst van werk. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Charlotte Labee boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Sessies

Jouw Krachtige Brein

Tijdens de lezing van Jouw Krachtige Brein laat Charlotte je zien hoe je door bewuste aandacht voor deze connectie voluit kan leven vanuit jouw eigen krachtige energie, vertrouwen en liefde. Wanneer we ons brein als krachtige tool in ons leven willen gebruiken, zullen we het juist wat meer links moeten laten liggen.


Charlotte neemt je mee in hoe je steeds meer eigenaarschap over jouw leven en processen kunt krijgen. Ook benoemt ze waarin je groei en ontwikkeling zit en wat het verruimen van bewustzijn, zelfliefde en wilskracht voor je kan doen. De lezing biedt volop handvatten om zelf met die betekenisvolle inzichten aan de slag te gaan. Met als beloning: meer grip op je leven.

Overprikkeld Brein

Ons brein heeft veel te verwerken, van schermpjes tot deadlines en van social media tot spanningen. Alles schreeuwt om onze aandacht en dat vraagt nogal wat van onze hersenen. Tegenwoordig voelen veel mensen zich overprikkeld en zijn burn-outs, angststoornissen en depressies enkele van de grootste problemen van onze tijd. Dat moet anders.


Tijdens de Overprikkeld Brein lezing staat Charlotte Labee stil bij de oorzaken van onze oververmoeide hersenen. Bovendien draagt ze ook mogelijke oplossingen aan en geeft ze praktische tips om meer grip te krijgen op je brein en je leven.

Brain Balance op de werkvloer

Hoe zou het zijn als iedereen binnen het bedrijf lekker in zijn vel zat? Als werknemers wendbaar, weerbaar en flexibel met stressvolle situaties om konden gaan? Als iedereen gemotiveerd was en een sterke verbinding voelde met de bedrijfsmissie? Als de energie binnen het bedrijf zó hoog en goed was, dat werknemers ook energie krijgen in plaats van dat ze alleen maar moeten geven?


De Brain Balance methode leert ons dat wij als mensen het best in ons vel zitten en de ongekende mogelijkheden van ons brein kunnen inzetten wanneer we in balans zijn. Hierbij wordt gekeken naar zeven pijlers: kennis van het brein, omgeving, ontspanning, stressmanagement, slaap, beweging en voeding. Elk van deze pijlers is cruciaal; als er één uit balans is, zal het hele systeem daaronder lijden. Is er wel balans, dan zul je merken dat jouw brein meer kan dan je ooit voor mogelijk hield.


Wil jij leren hoe Brain Balance van waarde kan zijn op de werkvloer? We hebben diverse lezingen beschikbaar. Voor iedereen die:

• Ondernemer is en vaak over zijn of haar eigen grenzen heengaat;

• Werknemers onder zich heeft en voor hen meer geluk, gezondheid en balans op de werkvloer wil creëren;

• Last heeft hebben van veel ziekteverzuim, een lage energie op de werkvloer of tegenvallende resultaten;

• Een HR-functie (of vergelijkbaar) heeft en meer kennis en tools in hadden wil hebben;

• Een betere werk-privébalans wil creëren;

• Wendbaar, weerbaar en gezond met stress en druk om wil leren gaan.

“Positieve energie binnen een bedrijf is geen vanzelfsprekendheid. Het is iets om samen in te investeren, iedere dag weer.”

Jij schrijft zelf je verhaal, wat je schrijft is aan jou

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.