Vakgebied

Communicatie
Maatschappij
Geluk op het werk en privé
Maatschappij

Thema's

Mens & Maatschappij
Lifestyle & Health
Creativiteit & Inspiratie

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels
Duits

Tarief

Vanaf € 1.500

Biografie

Biografie

Jaap Vriend is een allrounder: hij spreekt, schrijft en staat in het theater. In zijn werkzaamheden combineert hij een brede algemene ontwikkeling met een gezonde portie humor. Door zijn jarenlange ervaring als trainer en zijn talent voor mensen, heeft hij een vlotte klik met iedereen. Daarbij heeft hij naast presenteren één groot specialisme: geluk. Wat is het? En hoe kun je er meer van krijgen? Hiervoor richtte hij Geluk voor Beginners op. Een site met columns en een online training om op een filosofische en praktische manier het begrip geluk beter te doorgronden. Ook heeft hij onder de noemer Geluk voor Beginners een rubriek gehad in Intermediair en ging zijn eerste theatervoorstelling over geluk (nog steeds te boeken). In 2017 gaat hij de Nederlandse theaters langs met een fonkelnieuw theatercollege over communicatie. In dit interactieve, leerzame maar vooral humoristische verhaal met daarin veel persoonlijk lief en leed, neemt Jaap je mee langs negen open deuren, die “alleen nog even ingetrapt hoeven worden”. Ze staan symbool voor 9 communicatielessen zoals grenzen stellen, nee zeggen (nee!) en luisteren (wat zeg je?), die overal (denk aan elke organisatie, elk individu) uitstekend van pas kunnen komen. Daarnaast is hij een veel (terug)gevraagde dagvoorzitter. Hij is alert, grappig en weet door zijn radioverleden dat het belangrijk is om regelmatig en op tijd zijn mond te houden: spreken is zilver, zwijgen is goud. Jaap studeerde Internationale Betrekkingen en Organisaties in Groningen (daarom spreekt hij vloeiend Engels). Na gevarieerd werk in die richting op de Nederlandse ambassade in Wenen, bij Amnesty International en multinational Randstad, zei hij het kantoorleven gedag om trainer en theatermaker te worden. Want als hij voor een groep mensen staat, is hij in zijn element. Of het er nou 5 zijn of 500.

Jaap Vriend is te boeken als spreker en geeft lezingen over onderwerpen als mens & maatschappij, lifestyle & health en communicatie. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Lees meer
“De omgeving van de mens is de medemens” – Jules Deelder
Jaap Vriend Webinar Video Sprekershuys
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer