1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker

Jaap Vriend

Jaap Vriend heeft één groot specialisme: geluk. Wat is het? En hoe kun je er meer van krijgen? Hij is dan ook de oprichter van ‘Geluk voor Beginners.’ Een website waarbij het begrip ‘geluk’ beter wordt doorgrond. Laat je verrassen door zijn verhaal vol humor, persoonlijk lief en leed en een bak aan inspiratie! Deze deelt hij regelmatig in het theater. Jaap is expert op het gebied van communicatie, maatschappij en geluk op het werk en privé. Hij is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Jaap Vriend

Over Jaap Vriend

Jaap Vriend is een allrounder: hij spreekt, schrijft en staat in het theater. In zijn werkzaamheden combineert hij een brede algemene ontwikkeling met een gezonde portie humor. Door zijn jarenlange ervaring als trainer en zijn talent voor mensen, heeft hij een vlotte klik met iedereen. Daarbij heeft hij naast presenteren één groot specialisme: geluk. Wat is het? En hoe kun je er meer van krijgen? Hiervoor richtte hij Geluk voor Beginners op. Een site met columns en een online training om op een filosofische en praktische manier het begrip geluk beter te doorgronden. Ook heeft hij onder de noemer Geluk voor Beginners een rubriek gehad in Intermediair en ging zijn eerste theatervoorstelling over geluk (nog steeds te boeken).


Theatercollege

In 2017 gaat hij de Nederlandse theaters langs met een fonkelnieuw theatercollege over communicatie. In dit interactieve, leerzame maar vooral humoristische verhaal met daarin veel persoonlijk lief en leed, neemt Jaap je mee langs negen open deuren, die “alleen nog even ingetrapt hoeven worden”. Ze staan symbool voor 9 communicatielessen zoals grenzen stellen, nee zeggen (nee!) en luisteren (wat zeg je?), die overal (denk aan elke organisatie, elk individu) uitstekend van pas kunnen komen. Daarnaast is hij een veel (terug)gevraagde dagvoorzitter. Hij is alert, grappig en weet door zijn radioverleden dat het belangrijk is om regelmatig en op tijd zijn mond te houden: spreken is zilver, zwijgen is goud.


Studie

Jaap studeerde Internationale Betrekkingen en Organisaties in Groningen (daarom spreekt hij vloeiend Engels). Na gevarieerd werk in die richting op de Nederlandse ambassade in Wenen, bij Amnesty International en multinational Randstad, zei hij het kantoorleven gedag om trainer en theatermaker te worden. Want als hij voor een groep mensen staat, is hij in zijn element. Of het er nou 5 zijn of 500.


Boek Jaap Vriend bij het Sprekershuys!

Jaap Vriend is te boeken als spreker en geeft lezingen over onderwerpen als mens & maatschappij, lifestyle & health en communicatie. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Jaap Vriend boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Communicatie, Maatschappij

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter

Tariefindicatie

€1500

Sessies

Lezing Jaap Vriend

Jaap Vriend heeft een brede algemene ontwikkeling met een gezonde portie humor. Met zijn talent voor mensen heeft hij een vlotte klik met iedereen. Hij heeft één groot specialisme: geluk. Wat is het? En hoe kun je er meer van krijgen? Jaap richtte Geluk voor Beginners op. Dit is een site met columns en trainingen om op een filosofische en praktische manier het begrip geluk beter te doorgronden. Als spreker neemt hij je mee in een verhaal over geluk. Hij is alert en grappig en schudt je even wakker. Ben jij eigenlijk gelukkig? Altijd gaan de deelnemers naar huis met nieuwe inspiratie, eyeopeners en concrete actiestappen om op een makkelijke manier thuis en op het werk nieuw geluk aan te boren.

“De omgeving van de mens is de medemens” – Jules Deelder

Promo Theatercollege De Negen Open Deuren van Jaap Vriend

Jaap Vriend

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.