Vakgebied

Fashion
Styling
Fashion magazines
Ondernemen
Ondernemen

Thema's

Mens & Maatschappij
Lifestyle & Health

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf € 2.450

Biografie

Biografie

Jetteke van Lexmond is fashioneditor. Ze is creatief, gedreven en gepassioneerd en staat voor de chique en esthetische vrouwelijke look. Jetteke is zeer energiek en een perfectionist. Ze heeft de sterke overtuiging dat alle vrouwen er krachtig en zelfverzekerd uit kunnen zien. Vanwege haar vooruitkijkende ‘fashionvisie’ en continue drive om haar capaciteiten naar het hoogste level te duwen, is Jetteke uitgegroeid tot één van de beste in haar vakgebied. Jetteke heeft zowel nationaal als internationaal haar stempel gedrukt in de modewereld en heeft met de meest getalenteerde mensen in de industrie gewerkt, zoals Arthur Elgort, Marc de Groot, Paul Bellaart en Phillipe Vogelenzang.

Jetteke’s roots zijn bepalend voor haar persoonlijkheid en ambitie. Als jong meisje groeide ze op in een klein dorp, in de warme omgeving van een close, vrijgevochten familie,. Ze was altijd al een ontdekkingsreiziger en mocht ook reizen maken naar onder andere Zuid-Amerika, Azië en India. Tijdens deze reizen besefte zij dat grenzen niet bestaan en dat je de open geest moet koesteren. Dit werd haar mantra en is een grote inspiratiebron voor haar werk. Nadat zij afstudeerde aan de Amsterdam Fashion Academy, werd ze benoemd tot fashioneditor bij een groot weekblad, waar ze de kneepjes van het vak leerde. De jaren daarna heeft zij gewijd aan de lancering van ELLE Girl en GLAMOUR Magazine in Nederland, wat een droom was die uitkwam. Hier schoot zij de eerste covers van Doutzen Kroes en Behati Prinsloo. Ook Lara Stone was een van de begeerde modellen waarvan zij de styling deed. Zowel ELLE Girl als GLAMOUR hebben verschillende prijzen gewonnen en GLAMOUR werd een van de grootste en meest succesvolle maandelijks verkopende tijdschriften in de Nederlandse modeblad industrie. Als freelance fashion editor en conceptontwikkelaar wordt haar creatieve reikwijdte verbreed doordat ze haar gepassioneerde editorials voor modebladen als VOGUE Nederland & MARIE CLAIRE met nationaal en internationaal commercieel werk, tv producties en red carpet dressing combineert. De nieuwste ambitieuze toevoeging aan haar profiel is de rol van creative director die zij vervult bij het maken van een luxe juwelen collectie met haar zus Lieke van Lexmond voor LEXMONDvsLEXMOND for Royal Asscher Diamonds.

Jetteke van Lexmond is te boeken voor een lezing/workshop over fashion en styling. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Lees meer
Don't dream your life, live your dreams!
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer