1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & trendwatcher

Peter Joosten Msc.

Spreker Peter Joosten Msc. is biohacker, trendwatcher en toekomstdenker. Hij is expert op het gebied van biohacking, mensverbetering, human enhancement en de ethiek van nieuwe technologische toepassingen. Qua inhoud gaan de lezingen van Peter voornamelijk over de impact van deze ontwikkelingen op de mens, organisaties, de zorg en samenleving. Het resultaat van zijn lezing is dat het steevast nieuwe inzichten en businesskansen levert, met name op gebieden die voor velen nog onbekend zijn. Peter is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Peter Joosten Msc.

Over Peter Joosten Msc.

Spreker Peter Joosten is biohacker, trendwatcher en TEDx spreker. Hij heeft aan de Rijksuniversiteit Groningen Bedrijfskunde en Journalistiek gestudeerd. In 2019 rondde hij de Biohack Academy (Waag Amsterdam) en de opleiding bio-ethiek aan de Università Europea di Roma (Italië) en de UNESCO Chair in Bioethics and Human Rights af.


Keynote spreker

Naast blogger en podcaster (Supermens) is hij keynote spreker bij diverse bedrijven, instellingen en evenementen, waaronder TEDx, Biohacker Summit Stockholm, UMC Utrecht, Martini ziekenhuis Groningen, Radboud UMC, KPN, Etos en ASML. Peter Joosten is auteur van het boek Supermens (Bot Uitgevers).


Hij wil als spreker en ervaringsdeskundige laten inzien dat de impact van nieuwe technologie op de mens, organisaties en de maatschappij positief is, maar dat we goed moeten nadenken over hoe we het op een veilige en ethische manier kunnen toepassen.


Menselijk proefkonijn

Wat Peter uitzonderlijk maakt is dat hij, naast spreker op het gebied van quantified self en biohacking, zelf menselijk proefkonijn is. Zo heeft hij een chip in zijn hand laten implanteren en doet hij allerlei experimenten op het gebied van zelfverbetering. Dit zorgt in zijn lezingen voor een optimale wisselwerking tussen theorie en praktijk!


Gastdocent

Als gastdocent is hij verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven (Master Human Technology Interaction), Bildung Academie Leiden (thema: zorginnovatie), de School voor Journalistiek, Hogeschool van Utrecht (thema: mensverbetering) en het Imperial College in Londen, Engeland (thema: biohacking).


Peter wordt daarnaast regelmatig geïnterviewd voor televisieprogramma’s, kranten, radio en magazines over biohacking en de impact van technologie op de mens (waaronder RTL5, BNNVARA, Radio 1, Men’s Health, BNR Nieuwsradio, Volkskrant, Tegenlicht en De Correspondent).


Media

Peter wordt daarnaast regelmatig geïnterviewd voor televisieprogramma’s, kranten, radio en magazines over biohacking en de impact van technologie op de mens (waaronder RTL5, BNNVARA, Radio 1, Men’s Health, BNR Nieuwsradio, Volkskrant, Tegenlicht en De Correspondent).


Boek Peter Joosten Msc. bij het Sprekershuys!

Peter Joosten Msc. is te boeken als spreker bij het Sprekershuys en is expert op het gebied van mens & maatschappij, impact van corona, zorg en innovatie & trends. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Peter Joosten Msc. boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Innovatie, Toekomst, Technologie

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Panellid

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Supermens, de toekomst van de maakbare mens

De Supermens, Mens 2.0, Homo Deus. Met behulp van technologie gaan we de mens steeds verder verbeteren. Wat is de supermens en welke ontwikkelingen zijn er? Denk aan gadgets, wearables en geïmplanteerde chips tot aan het experimenteren met biotechnologie (biohacking), het verbinden van de hersenen aan een computer en het aanpassen van ons DNA.Welke kansen en nadelen heeft dit? En welke impact heeft dit op ons als mens, bedrijven en de maatschappij? Hoe sta je hier zelf in?Deze bijdrage gaf Peter zowel als keynote en als webinar onder meer bij L'Oréal Polen en Baltische Staten (2022), VolkerWessels Telecom (2022), TU Eindhoven (2022), Demcon (2021) en TEDx Delft (2018).

Video webinars en online sessies Peter Joosten

In deze video legt Peter Joosten wat zijn webinars en online sessies inhouden.

Zorgtechnologie & innovatie in de Zorg

De Supermens, Mens 2.0, Homo Deus. Met behulp van technologie gaan we de mens steeds verder verbeteren. Wat is de supermens en welke ontwikkelingen zijn er? Denk aan gadgets, wearables en geïmplanteerde chips tot aan het experimenteren met biotechnologie (biohacking), het verbinden van de hersenen aan een computer en het aanpassen van ons DNA.Welke kansen en nadelen heeft dit? En welke impact heeft dit op ons als mens, bedrijven en de maatschappij? Hoe sta je hier zelf in?Deze bijdrage gaf Peter zowel als keynote en als webinar onder meer bij Noordhoff Professional (2022), TSN Thuiszorg (2021), Hilverzorg (2020), het Leids Universitair Medisch Centrum (2019), het UMC Utrecht (2019), Activite thuiszorg (2019), Vilans (2019) en Medireva (2019).

Overheid en Technologische Trends

In deze lezing gaat Peter in op de invloed van technologische innovatie. Hoe vormt technologie ons als mens, onze organisaties en de samenleving als geheel? Maar ook andersom: hoe beïnvloeden onze waarden, voorkeuren, meningen en institutionele krachten de ontwikkeling van technologie? Wat zijn negatieve effecten, zoals fake news, groeiende ongelijkheid en de klimaatcrisis?


Op welke niveaus heeft technologische vooruitgang invloed? Welke politieke dilemma’s, binnen welk raamwerk kunnen we hierover nadenken en hoe vullen we het maatschappelijk debat in? Wat betekent dit voor onderwijsinstellingen, publieke organisaties en overheidsinstellingen?


In deze lezing gaat Peter met de deelnemers in gesprek over technologie-ethiek. Als werkvorm hiervoor gebruikt hij bijvoorbeeld een casus waarbij hij met het publiek een innovatief idee afzet tegen publieke waarden.


Deze bijdrage gaf hij zowel als keynote en als webinar onder meer bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (2022), de Nederlandse Politie (2022), Wethoudersvereniging (2021), het Inlichtingenbureau (2021), B&T adviseurs (2020), Universiteit van Twente (2019) en het het Ministerie van Binnenlandse Zaken (2019).

The digitization of human beings will make a parody out of 'doctor knows best.'

PAY WITH CHIP IMPLANT - Methods, Procedure, and Future

WAT IS BIOHACKING? - Uitleg & Voorbeelden bij Galileo

...
Peter heeft gesproken tijdens een wetenschapsmiddag van de gehele afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde (publiek: artsen, onderzoekers, paramedici, verpleegkundigen, administratie medewerkers, etc). Hij heeft zich helemaal verdiept in ons vakgebied om zijn presentatie hierop te bouwen. Erg prettige communicatie tijdens de voorbereidingen. Zijn presentatie was een goede combinatie van veel belovende high tech en kritische blik op bepaalde high tech veranderingen. Leuke interactie met het publiek. Goede presentatieskills. Kortom, erg leuke spreker!
Cindy Nabuurs, Radboud UMC afdeling KNO
...
Peter is een enthousiaste spreker die onze stafadviseurs en managers heeft meegenomen in een inspirerend verhaal met als kernboodschap: de impact van technologie op het ziekenhuis. Zijn verhaal gaf duidelijke inzichten en raakvlakken voor alle betrokken afdelingen. Leuke interactie met het publiek! Voor herhaling vatbaar.
Maarten Cornelissen, Adviseur e-Health, Martini Ziekenhuis
...
Peter Joosten was een van de keynote speakers op de Sophia Research Day, een dag voor jonge onderzoekers in het ErasmusMC-Sophia. Hij hield een inspirerende en goed presentatie die aansloot op het thema en het publiek. Ook was er genoeg ruimte voor interactie. Zijn verhaal was een mooi overzicht van huidige technologische ontwikkelingen en de invloed hierop in de maatschappij. Prettige samenwerking. Highly recommended!
Nienke Hagedoorn, Organisatie Sophia Research Dag van het Erasmus Medisch Centrum
...
Peter was gastspreker op een (mede) door mij georganiseerd event en heeft een goed verhaal verteld over Quantified Self en biohacking op een leuke, toegankelijke manier voor het algemene publiek. Voor veel mensen was dit een vernieuwend onderwerp en zette het mensen aan het denken over de toekomst van gezondheid en de invloed van technologie daarop.
Inge Wouters-Vorstenbosch, Technology Promotion Specialist bij ASML

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.