Vakgebied

Teamwork
Strategie
FinTech
Privacy
Geopolitiek
Macro economie
Cryptocurrencies

Thema's

Wetenschap
Communicatie & Media
Duurzaamheid & Klimaat
Innovatie & Trends
Bestuur, Beleid & Politiek
Economie & Financien
Webinar

In te huren als

Talen

Nederlands

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Bert Slagter is expert complexiteit en onzekerheid.

Vanuit een passie om technische en ingewikkelde dingen begrijpelijk uit te leggen, schreef en sprak hij vanaf het begin van de pandemie over het coronavirus. Eerst op Twitter, later in podcasts en krant, op radio en televisie. Bert maakt deel uit van het RedTeam, dat de overheid ongevraagd adviseert over de aanpak van de coronacrisis, een groep van 12 experts die samen elk vraagstuk van andere kanten bekijken om zo tot een rijkere besluitvorming te komen.

Bert Slagter is te boeken als spreker. In zijn lezingen deelt hij zijn kennis over technologie, complexiteit en onzekerheid, en hoe je dat toe kunt passen op bijvoorbeeld besluitvorming, organiseren en innoveren.

Bert Slagter studeerde informatica en natuurkunde. Naast de studie richtte hij tech startup Procurios op. Het werk was zo boeiend dat hij vroegtijdig de academie verliet. Naast het werk bij Procurios bestudeerde hij allerlei complexe systemen, zoals de wereldeconomie, financiële markten, decentrale netwerken en kunstmatige intelligentie.

Zijn passie is om technische en ingewikkelde dingen begrijpelijk uit te leggen. Zo simpel mogelijk, zonder dat het fout wordt. Sinds 2017 schrijft hij samen met zijn broer Peter Slagter voor journalistieke platforms, zoals LekkerCryptisch en Follow the Money, waar ze het signaal in de ruis willen tonen op het snijvlak tussen technologie en economie.

Vanuit dat perspectief trof hem in januari 2020 de uitbraak van het coronavirus in China, een voorbeeld van een complex systeem, en de grote impact die dat kon hebben op de wereldeconomie. Door de complexiteitsbril begon hij over de corona-pandemie te schrijven en spreken. Eerst op Twitter, later in podcast en krant, op radio en televisie. NRC noemde Slagter al de "Nassim Taleb van Nederland", een bekende Libanees-Amerikaanse denker in complexiteitsleer.

In zijn vrije tijd brengt Bert zijn tijd graag door met zijn gezin. Hij is getrouwd en woont met zijn drie zoontjes in Wijk bij Duurstede.

In zijn lezingen behandelt Bert thema’s als financiële innovaties, de rol van technologie, cryptografie, epidemieën, privacy, complexiteit en handelen in onzekerheid. Zijn missie is het begrijpelijk maken van ingewikkelde kwesties. Hij vindt het fantastisch wanneer mensen iets snappen, waarvan ze van te voren nooit hadden gedacht dat ze het zouden begrijpen.


Boek Bert Slagter bij het Sprekershuys!

Bert Slagter is te boeken als spreker bij het Sprekershuys en is expert op het gebied van wetenschap, communicatie & media, duurzaamheid & klimaat en innovatie & trends. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Bert Slagter boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Lees meer
Schermafbeelding 2020 11 06 om 09 41 46
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer