1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker

Bert Slagter

Bert Slagter is expert in complexiteit en onzekerheid, en maakt graag moeilijke onderwerpen begrijpelijk voor een groot publiek. Sterker nog, hier heeft hij een passie voor. Bert spreekt graag over de corona-pandemie, maar ook over technologische en economische onderwerpen, zoals bitcoin en decentralized finance. Naast zijn studie richtte hij tech startup Procurius op. Bert is expert op het gebied van wetenschap, communicatie & media, duurzaamheid & klimaat en innovatie & trends. Bert Slagter is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Bert Slagter

Over Bert Slagter

Bert Slagter is een expert op het gebied van complexiteit en onzekerheid. Vanuit een passie om technische en ingewikkelde dingen begrijpelijk uit te leggen, schreef en sprak hij vanaf het begin van de pandemie over het coronavirus. Eerst op Twitter, later in podcasts en krant, op radio en televisie. Bert maakt deel uit van het RedTeam, dat de overheid ongevraagd adviseert over de aanpak van de coronacrisis, een groep van 12 experts die samen elk vraagstuk van andere kanten bekijken om zo tot een rijkere besluitvorming te komen.


Lezingen

Bert Slagter is te boeken als spreker. In zijn lezingen deelt hij zijn kennis over technologie, complexiteit en onzekerheid, en hoe je dat toe kunt passen op bijvoorbeeld besluitvorming, organisatie en innovatie. In zijn lezingen behandelt Bert thema’s als financiële innovaties, de rol van technologie, cryptografie, epidemieën, privacy, complexiteit en handelen in onzekerheid. Zijn missie is het begrijpelijk maken van ingewikkelde kwesties. Hij vindt het fantastisch wanneer mensen iets snappen, waarvan ze van te voren nooit hadden gedacht dat ze het zouden begrijpen.


Procurios

Bert Slagter studeerde informatica en natuurkunde. Naast de studie richtte hij tech startup Procurios op. Het werk was zo boeiend dat hij vroegtijdig de academie verliet. Naast het werk bij Procurios bestudeerde hij allerlei complexe systemen, zoals de wereldeconomie, financiële markten, decentrale netwerken en kunstmatige intelligentie.


Journalistieke platforms

Zijn passie is om technische en ingewikkelde dingen begrijpelijk uit te leggen. Zo simpel mogelijk, zonder dat het fout wordt. Sinds 2017 schrijft hij samen met zijn broer Peter Slagter voor journalistieke platforms, zoals LekkerCryptisch en Follow the Money, waar ze het signaal in de ruis willen tonen op het snijvlak tussen technologie en economie.


Pandemie

Vanuit dat perspectief trof hem in januari 2020 de uitbraak van het coronavirus in China, een voorbeeld van een complex systeem, en de grote impact die dat kon hebben op de wereldeconomie. Door de complexiteitsbril begon hij over de corona-pandemie te schrijven en spreken. Eerst op Twitter, later in podcast en krant, op radio en televisie. NRC noemde Slagter al de "Nassim Taleb van Nederland", een bekende Libanees-Amerikaanse denker in complexiteitsleer.


Vrije tijd

In zijn vrije tijd brengt Bert zijn tijd graag door met zijn gezin. Hij is getrouwd en woont met zijn drie zoontjes in Wijk bij Duurstede.


Boek Bert Slagter bij het Sprekershuys!

Bert Slagter is te boeken als spreker bij het Sprekershuys en is expert op het gebied van wetenschap, communicatie & media, duurzaamheid & klimaat en innovatie & trends. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Bert Slagter boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

FinTech, Geopolitiek, Crypto, Privacy, Strategie, Teamwork, Macro-economie, Onzekerheid

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

De corona-pandemie

Een epidemie groeit en krimpt exponentieel, en voor een deel zonder dat je het ziet. Dat zorgt voor verrassingen en onzekerheid. Hoe neem je de juiste beslissingen in zo'n complexe situatie? Als expert complexiteit en onzekerheid is Bert Slagter gewend om te redeneren over situaties waarin je moet varen in de mist, en niet de tijd hebt om alles tot in detail te analyseren. In deze sessie kunnen we samen verkennen hoe deze onzekerheid jouw organisatie of sector raakt, en hoe je kunt handelen in onzekerheid.

Bitcoin & decentralized finance

De laatste jaren nemen innovaties op het snijvlak van technologie en economie een vlucht. Bitcoin speelt als ‘internet of money’ een centrale rol, met daar omheen tientallen innovaties zoals decentralized finance en decentralized identity. Bert Slagter schrijft hier samen met zijn broer Peter over op het journalistieke platform LekkerCryptisch en spreekt hierover in podcasts, op de radio en in (interactieve) lezingen.

Complexiteit inzichtelijk maken

Al jaren houdt Bert Slagter zich bezig het het inzichtelijk en begrijpelijk maken van complexe vraagstukken. Hij vindt het mooi om zijn publiek hierin mee te nemen. Zijn doel is om het publiek iets te laten begrijpen, waarvan ze van te voren nooit hadden verwacht dit te zullen snappen.Voor deze sessie zullen we samen een complex vraagstuk voorbereiden, en in een interactieve sessie dit thema verkennen. Deze sessie kan de vorm hebben van een lezing, een experttafel of een workshop.

Wiskundige Bert Slagter vreest dat de coronamaatregelen nu te snel worden versoepeld

BERT SLAGTER over DONALD TRUMP, CENTRALE BANKEN en NETWERKEFFECT | CRYPTOTREIN

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.