1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & presentator

Emma Mouthaan

Emma Mouthaan is oprichter van het platform Skere Student, waar ze studenten tips & tricks geeft over persoonlijke financiën. Ze heeft een maandelijks bereik van honderdduizend mensen en bereikte op Instagram in de afgelopen maand al meer dan 222.000 mensen. Emma heeft een uniek inzicht in persoonlijke financiën, besparen en beleggen gericht op jongeren van 15 tot 35 jaar. Skere Student werd al gauw een groot succes en is sinds 2022 haar fulltime onderneming. Naast dit succes is Emma driewekelijks als panellid te horen bij BNR nieuwsradio. Sinds 2022 deelt ze haar expertise in de rubriek 'Spend it like...' van Cosmopolitan. Haar toekomstdroom? Een boek schrijven met praktische, financiële tips en tricks. Emma is te boeken als spreker, presentator en panellid bij het Sprekershuys.

...Emma Mouthaan

Over Emma Mouthaan

Tijdens haar sessies deelt Emma Mouthaan haar kennis over financiële zaken en gaat écht de connectie aan met haar publiek. Als gevolg van haar eigen studieschuld is ze geïnteresseerd geraakt in sparen, besparen en beleggen. In januari 2020 richtte ze haar eigen platform op: Skere Student.

 

Studieschuld

Emma Mouthaan begon met studeren én maximaal geld lenen toen ze net 18 was. Ze heeft de bachelor Molecular Cell Biology en Earth Environment aan de University College Utrecht gevolgd die ze na drie jaar afrondde. Daaropvolgend heeft ze een pre-master en tweejarige master Molecular Nutrition en Toxicoloy gevolgd in Wageningen. Tijdens haar thesis in het tweede jaar van haar Master in Wageningen viel ze uit vanwege de ziekte: RSI. Om haar geldzaken te bekijken en het een en ander te regelen moest ze inloggen op DUO. Toen ze inlogde op DUO, zag ze dat haar studieschuld behoorlijk was opgelopen, ze had namelijk al €63.000 schuld. Door haar RSI had ze veel tijd over en begon zich te verdiepen in persoonlijke financiën. Ze ging hierover in gesprek met vriendinnen en medestudenten, maar het bleek dat niemand in haar omgeving verstand had van geldzaken en iedereen 'maar wat deed'. Dit allemaal, terwijl iedereen geld van DUO leende…

 

Skere Student

Na verloop van tijd had Emma veel kennis over geldzaken en studieschulden vergaard. Toen ze weer beter was, besloot ze haar kennis met andere studenten te delen via de website én Instagram van Skere Student. Kort daarna kwam daar ook nog een TikTok kanaal bij. Via deze sociale-mediakanalen deelde ze zowel haar eigen verhaal, als financiële tips & tricks voor medestudenten. Naast Skere Student begon ze aan haar tweede pre-master en master Communicatie- en informatiewetenschappen aan de VU in Amsterdam. Op dit moment is ze fulltime bezig met het platform Skere Student waar ze financiële tips & tricks deelt gericht op studenten en jongeren.

 

Toekomstplannen

Emma haalt veel plezier uit het werk van Skere Student en ziet dit platform in de toekomst graag uitbreiden zodat ze nog meer jongeren en studenten bewust kan maken van financiële zaken. In de toekomst deelt ze graag haar financiële kennis met jongeren en studenten op het podium. Haar grote droom? In de toekomst wil Emma graag een boek schrijven waarin ze tips & tricks deelt over financiële zaken én nog meer mensen te bereiken als dat ze nu al doet.

 

Boek Emma Mouthaan bij het Sprekershuys!

Emma Mouthaan is te boeken als spreker, presentator en panellid. Zij spreekt over onderwerpen zoals economie en financiën, communicatie en media, Real Estate en TikTok. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

 

Spreker Emma Mouthaan boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Real Estate, Studieschuld, Personal Finance, Social Media

In te huren als

 • Spreker
 • Presentator
 • Panellid

Tariefindicatie

€2250

Sessies

Workshop personal finance

Een workshop van 45 tot 120 minuten waarin je de basisinzichten krijgt. Je gaat je persoonlijke financiën regelen met behulp van online bankieren en Emma's Skere Student kasboek tool. Tijdens de 120 minuten workshop ga je aan de slag met budgetteren, inzicht krijgen in jouw vermogen en maak je een lange termijn financieel plan.

Geld hacks

Emma Mouthaan geeft een presentatie van +/- 20 minuten waarin ze de belangrijkste geld hacks deelt. Dit is een hele praktische sessie en het publiek gaat naar huis met een flinke dosis aan inspiratie en praktische kennis wat je in een korte tijd veel geld kan opleveren.

Een persoonlijk verhaal over studieschuld

Een presentatie van +/- 20 minuten waarin Emma vertelt over haar persoonlijke studieschuld, waarbij ze de nadruk op verschillende aspecten legt. Hoe heeft het zo ver heeft kunnen komen? Denk hierbij aan het leenstelsel, gebrek aan financiële educatie en hoe ga je om met de mentale last van een hoge studieschuld? Hoe maak je van iets negatiefs iets positiefs? Hoe leer je van je fouten en kan je anderen daarmee helpen? 

Geld is te belangrijk om er niet over te praten!
...
"Emma heeft, tijdens de Week van het geld, 2 gastlessen gegeven op een MBO school. De gastles ging over hoe om te gaan met je financiën en welke verleidingen kun je zoal tegen komen. De gastles was erg informatief en sloot goed aan bij de doelgroep (16-25 jaar). Ze had zich goed voorbereid op de doelgroep middels een powerpoint en zorgde voor een interactieve gastles. Ook zorgde ze voor binding met het publiek. Ze ging af en toe het publiek in en ging het gesprek aan met een kleiner groepje studenten. Wij zijn erg blij dat we voor een gastles van Emma hebben gekozen en zouden deze samenwerking zo weer aangaan!"
Anja Hemmes, Stichting Rijnstad

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.