1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & performer

Janneke Jager

Janneke Jager maakt entertainment met een rauw randje. Ze daagt mensen uit om na te denken over oude patronen en geijkte paden. Ze omschrijft zichzelf als een dramaqueen met een vleugje Groningse nuchterheid. Inmiddels timmert Janneke aan de weg in cabaretland. Dit doet ze vanuit haar thuisstad Utrecht. Ze volgde een opleiding aan de Koningstheateracademie in Den Bosch, stond in de kwartfinale van het Leids Cabaretfestival en werd door Guido Weijers geprogrammeerd tijdens zijn Comedyweekend. Janneke Jager is te boeken als spreker, presentator, cabaretier en performer bij het Sprekershuys.

...Janneke Jager

Over Janneke Jager

Janneke’s wieg stond in Noord- Groningen, waar de buren zo ver weg woonden dat ze vanzelf al vroeg begon met herrie maken om gehoord te worden. Janneke Jager bekijkt de wereld met een brutale blik en ze vertelt en zingt hierover met een ontluisterende opmerkzaamheid. Janneke overdrijft graag een beetje. Af en toe kan ze je tot tranen toe ontroeren. Het liefst doet ze allebei; een drama Queen met een vleugje Groningse nuchterheid


Inmiddels heeft ze al flink wat jaren geleden de plattelandsklei van haar roze laarsjes geschud en timmert Janneke Jager aan de weg in cabaretland. Dit doet ze vanuit haar thuisstad Utrecht, waar het in 2013 begon met de publieksprijs van het Utrechts Cabaretfestival. Ze volgde een opleiding aan de Koningstheateracademie in Den Bosch, stond in de kwartfinale van het Leids Cabaretfestival en werd door Guido Weijers geprogrammeerd tijdens zijn Comedyweekend. Janneke speelde op zeer uiteenlopende podia door het hele land, van kleine theaters op de Waddeneilanden tot aan uitverkochte voorstellingen in een circustent. Janneke doet dat “wervelend en gretig”, aldus Jacques d’Ancona. Ze was vertolkster van het ‘Maandlied’ bij RTV Utrecht en is al drie jaar het muzikale intermezzo tijdens het maandelijkse ‘Science Café’ in Tivoli Vredenburg. Menig Groninger raakte ze in het hart met haar ode aan deze stad, waarvan de muziek werd geschreven door songfestivalwinnaar Duncan Laurence – waardoor het lied in één klap ‘viral’ ging.


Na een succesvolle tournee met haar eerste avondvullende voorstelling ‘Femme Façade’, gaat Janneke Jager komend theaterseizoen het land in met ‘Fantoomgeluk’, ‘een fout-nostalgische cabarettrip’. Janneke is te boeken als cabaretier, presentator en spreker. Op deze pagina onder de kop ‘Sessie’ vindt u meer informatie over de mogelijkheden.


Boek Janneke Jager bij het Sprekershuys!

Janne Jager is te boeken als spreker, presentator, cabaretier en performer en is expert op het gebied van cabaret, entertainment en kunst & cultuur. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Janneke Jager boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Kleinkunst, Creatieve teksten, Liedjes op maat, Cabaret

In te huren als

 • Cabaretier
 • Spreker
 • Performer
 • Presentator

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Cabaret Janneke Jager

Janneke maakt ‘entertainment met een rauw randje’, waarin ze mensen uitdaagt om na te denken over oude patronen en geijkte paden. Janneke schotelt haar publiek absurde, rake constateringen, grappige anekdotes en ontroerende of gekke liedjes voor. Maar ook een inkijkje in haar gereformeerde jeugd op het Groningse platteland. Soms onthutsend, soms ontroerend, soms pijnlijk herkenbaar. Soms overdrijft ze een beetje. Af en toe kan ze je tot tranen toe ontroeren. Het liefst doet ze allebei; een dramaqueen met een vleugje Groningse nuchterheid. Brutaal en ontwapenend.

Droom nooit te klein!
...
“Om de befaamde after lunchdip te voorkomen, vroegen we Janneke een intermezzo te verzorgen op ons symposium: het werd een hilarisch kwartiertje vol verhalen over zelfhulpboeken en yogaervaringen in een ashram. Met haar ukelele en haiku’s zorgde Janneke voor een luchtige noot in ons programma, waardoor ons publiek met frisse blik de middag inging.”
Fernie Maas, Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren
...
“We hebben het plezier gehad om Janneke inmiddels drie keer als gastvrouw te mogen ontvangen tijdens ons TEDx event. Ondanks de korte voorbereidingstijd, slaagde Janneke er in om de events vol enthousiasme en humor in het Engels aan elkaar te praten. Voor ons was Janneke de perfecte persoon om tussen de sprekers door het energiepijl in de zaal hoog te houden.”
Ole Lagatie, Johnson & Johnson Farmaceutical, België
...
“Janneke verzorgde een muzikaal intermezzo tijdens het symposium van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten in de Jaarbeurs. Voor een kleine 300diëtisten zong ze met haar ukelele twee keer een liedje ingeleid door cabaret. In ons geval een geinig stukje over imago en een kritisch liedje over detoxen. Zeker toegespitst en een tikje controversieel. Janneke is een welkome afwisseling op een programma vol kennisoverdracht. Terwijl de tafelgasten op het podium bleven zitten, nam Janneke bescheiden en zonder al teveel poespas haar plek op het podium met haar ukelele.”
Anja Evers, directeur Nederlandse Vereniging van Diëtisten

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.